URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2015, 11:35

Asociaţia Judeţeană de Fotbal, la ora bilanţului: Luptă acerbă pentru primele locuri în Liga a IV-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După încheierea primei jumătăţi a sezonului competiţional 2015-2016 din cadrul competiţiilor pe care Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor le organizează, preşedintele asociaţiei, Valer Vancea, a făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat în stagiunea de toamnă.

În Liga a IV-a, preşedintele AJF a salutat faptul că, spre deosebire de alţi ani, acum sunt mai multe echipe cu şanse la câştigarea campionatului, ierarhia la zi dându-le, în ordine, în frunte, pe CS Diosig, FC Hidişel şi Crişul Sântandrei, toate despărţite de doar 3 puncte. Pe poziţia a IV-a se află CF Beiuş, cu 7 puncte mai puţin decât prima clasată.

"A fost o competiţie echilibrată, pe final de tur echipele de pe primele locuri s-au apropiat ca punctaj. Primele trei echipe şi chiar locul patru se pot bate la locul 1, astfel că returul se anunţă extrem de disputat din această privinţă. Cel mai important este ca echipa care va câştiga Liga a IV-a să-şi dorească şi promovarea în Liga a III-a. Chiar şi campionatul de juniori A1 oferă o competiţie palpitantă pentru primul loc, între CF Bihorul Beiuş şi FC Universitatea. Oricare va câştiga, sunt convins că va ajunge în fazele superioare ale competiţiei naţionale", a declarat Valer Vancea.

Pe lângă aspectele pozitive ale campionatului Ligii a IV-a în tur, în premieră, în ultimii ani s-a constatat şi abandonul, respectiv excluderea a două formaţii: FC Bihor II şi CSU Partium. "Nu s-a mai întâmplat niciodată asta, ca după două etape să rămânem cu seria incompletă. Este o dezamăgire pentru mine, mai ales că nici FC Bihor II şi nici Partium nu şi-au evaluat corect posibilităţile. Au stricat campionatul", a spus Vancea, care nu şi-a ascuns, astfel, dezamăgirea.

În ceea ce priveşte Liga a V-a, preşedintele AJF s-a felicitat pentru decizia luată la începutul sezonului, cu împărţirea competiţiei doar în două serii, şi nu în trei, cum era înainte. "Echipele beneficiază de mai multe jocuri, iar competiţia este mai bună. S-au împărţit valorile şi avem în fiecare serie câte trei echipe care se luptă pentru locul promovabil. Toate îşi doresc să ajungă în Liga a IV-a şi au condiţiile necesare", a mai precizat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor.

De precizat că în Liga a V-a, după desfăşurarea turului de campionat, în Seria I, pe primul loc se află Cetatea Biharea, cu 40 de puncte, urmată de CSC FC Paleu şi CS Oşorhei II, cu câte 37 de puncte. În Seria a II-a, conduce Unirea Livada, cu 40 de puncte, urmată de AS Padişul Bihorul Gurani, cu 34 de puncte, şi Biharea Vaşcău, cu 29 de puncte. 

Conform lui Vancea, şi în ceea ce priveşte situaţia disciplinară s-a constatat o îmbunătăţire, dar "e loc de mai bine, pentru că nu există pădure fără uscături şi astfel de probleme tot vor fi".

Pe de altă parte, preşedintele AJF caută acum un nou lider la compartimentul Arbitri, după ce ultimul Birou Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a aprobat solicitarea lui Cornel Pantea, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitraj, de a se retrage din funcţie. "O să am întâlniri cu cei din CJA, să văd care este părerea lor, să avem un dialog pe acest subiect. Nu impun pe nimeni, dar nici nu o să accept să mi se impună. Sunt convins că nu se va ajunge aici pentru că colaborarea cu CJA a fost bună şi foarte bună", a declarat Vancea, care a dat asigurări că în luna ianuarie va fi anunţat deja nou  şef al CJA. Până atunci însă, interimatul în fruntea arbitrilor este asigurat totuşi de Cornel Pantea.

Cât priveşte reluarea competiţiilor bihorene de fotbal, la ultima şedinţă a Biroului Executiv al AJF s-a decis ca returul Ligii a IV-a să debuteze în data de 5 martie, iar prima etapă din returul Ligii a V-a va fi programată pe data de 12 martie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON