URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2022, 20:35

Are nevoie deja de reparații: Se fac lucrări la Oradea Arena 

Are nevoie deja de reparații: Se fac lucrări la Oradea Arena  (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea Arena, sala cu peste 5.000 de locuri inaugurată în primăvara acestui an pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, continuă să-şi arate hibele. Reprezentanţii CSM Oradea au anunţat miercuri că au început lucrări pentru remedierea "accesului din tribună spre suprafaţa de joc, asigurarea scaunelor şi închiderea spaţiului gol din spatele ultimului rând (n.r. - din gradenele dispuse la nivelul parchetului)". 

"Conducerea CSM Oradea transmite faptul că în cursul zilei de luni au demarat lucrările de corectare a erorilor de construcţie a tribunei de pe inelul de jos la Sala Polivalentă Oradea Arena. Reprezentanţii companiei care au construit gradenele mobile au efectuat o expertiză, urmând ca pe parcursul următoarei luni calendaristice erorile să fie corectate", se arată pe site-ul CSM.

Potrivit informării, reparaţiile vor fi finalizate în circa o lună, "pentru a asigura persoanelor ce vor lua loc în tribune cele mai bune şi sigure condiţii de a asista la evenimentele din Oradea Arena".

"Parţial, situaţia a fost remediată cu o soluţie provizorie pentru situaţia din ultimul rând al sectoarelor de pe inelul de jos. Este vorba despre ultimul rând în sectoarele 5-11", detaliază reprezentanţii clubului sportiv al Oradiei. 

Până la instalarea unor balustrade de protecţie, CSM Oradea le va oferi alternative persoanelor care au achiziţionat abonamente în ultimul rând din tribunele de pe inelul de jos. "Posesorii de abonamente pe ultimul rând în sectoarele 1-4 vor putea să urmărească meciurile până la rezolvarea situaţiei din ultimul rând al acestor sectoare, în primul sau ultimul rând al sectoarelor 17, 18, 29, 30 sau 31", se arată în informarea menţionată. 

Reprezentanţii CSM Oradea fac referire şi la sonorizarea defectuoasă din arenă. "Referitor la sistemul de sonorizare, acesta este funcţional, însă sala nu a fost prevăzută cu un tratament acustic. Remedierea acestei situaţii va fi de mai lungă durată, urmând ca în perioada următoare să fie realizat un proiect. Pe baza acestuia se vor achiziţiona şi instala materialele necesare pentru o cât mai bună experienţă din acest punct de vedere", se menţionează în comunicat.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, încă de la inaugurarea cu All Star Game-ul baschetului românesc, au fost sesizate mai multe probleme legate de felul în care a fost construită Oradea Arena. De pildă, în sectoarele superioare s-au văzut diverse denivelări la nivelul scărilor. Tot despre acea zonă s-au plâns mai mulţi că lipsesc balustradele pe lângă trepte, iar asta ar putea duce la accidente, la fel cum au existat nemulţumiri şi legate de felul deficitar în care au fost prinse scaunele în anumite zone ale arenei. Şi atunci, sonorizarea a lăsat de dorit. 

Oradea Arena a fost ridicată de Construcţii Erbaşu, printr-un proiect coordonat de la nivel central de Compania Naţională de Investiţii, care a alocat în acest sens circa 24 de milioane de euro. Şi Primăria Oradea a investit 5,2 milioane de euro, asigurând racordurile la utilităţi, căile de acces şi peste 800 de locuri de parcare, inclusiv pentru autocare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@TanarSiNelinistit analfabet ce esti tu...
Erbasu a castigat licitatia, dar cine a lucrat acolo a fost Selina ca subcontractor... pe 90% din excavatori, camioane, macarae, pe haina muncitoriilor a fost scrisa Selina, Trameco, Drum Bihor, etc, tot ce cine de Selina Grup, deci prima data sa spui cuiva ca e analfabet, mai bine taci daca nu stii despre ce e vorba...
Postat 07 Octombrie 2022, 12:34 de cititor_
Din 2008 încoace, rog a-mi spune cine știe cumva ...
... dacă există vreun proiect recepționat de către administrația publică locală care să nu aibă nevoie de refaceri, reparații, corecții, modificări, etc. Practic, dacă există vreo lucrare cap-coadă care să nu necesite intervenții ulterioare, în decurs de mai mult de 2-3 ani de la finalizare.
Postat 07 Octombrie 2022, 09:50 de KP
Pentru cititor_
Citez din articol pentru analfabetul cititor_ care a comentat inaintea mea: ”Oradea Arena a fost ridicată de Construcţii Erbaşu, printr-un proiect coordonat de la nivel central de Compania Naţională de Investiţii...”
Postat 07 Octombrie 2022, 01:42 de TanarSiNelinistit
Cand au inaugurat toata lumea a plans deja, de ce au asteptat pana acuma?
O alta lucrare de calitate, o alta lucrare marca Selina, ce sa zic... In tariile spre vest o astfel de lucrare nici nu e acceptata pana nu se remedieaza problemele, la noi e ok cum e, noi macar am facut ceva, nu conteaza in ce calitate, cat mai trebuie sa platim pentru reparatie, ca garantia nu exista, ce vrem ma, sunt firme de casa, fac lucrari "de calitate", banii sa curga si gata, reparatiile platim din taxa fraieriilor, cum e la Piata Unirii, Ciuperca, parkinguri, etc etc...
Postat 06 Octombrie 2022, 07:05 de cititor_
asa se fac
asa se fac lucrarile, sa aiba si generatiile urmatoare ceva de muncit!
Postat 06 Octombrie 2022, 00:17 de scortosul
VREM BLOCURI PRIMA!
Mai bine o dărâmăm si construim niste blocuri PRIMA in locul ei!
Postat 05 Octombrie 2022, 22:08 de RootOfEvil
pacat ca e nevoie de asta
dar acum e prea tarziu, si ce sa faci, sa lasi hibele acolo nereparate pana isi si rupe careva oasele si fara sa poti tine concerte in oras?
Postat 05 Octombrie 2022, 21:44 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON