URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2012, 18:20

Antal către medicinişti: Nu vă rog să mă votaţi, ci să veniţi la vot (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Dacă miercuri, la întâlnirea liderului sindical Gheorghe Ionescu, şi el un candidat pentru funcţia de rector, cu cadrele didactice ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie, au fost prezenţi cam 20 de profesori ai acestei facultăţi, actualul rector Cornel Antal poate răsufla liniştit: la întâlnirea lui în calitate de candidat pentru un nou mandat cu cadrele didactice de la aceeaşi facultate, numărul participanţilor a fost mai bine de dublu.

Circa 50 de medici şi farmacişti, cadre didactice ale FMF, au ascultat discursul lui Antal. Un număr totuşi mic, dat fiind că la FMF sunt peste trei sute de cadre didactice. Printre cei prezenţi s-au numărat decanul Gheorghe Bumbu, fraţii Adrian şi Doru Maghiar, managerul Spitalului Judeţean Gheorghe Carp, managerul Spitalului Municipal Ovidiu Laurean Pop, ginecologul Doru Crăiuţ, internistul Ovidiu Burtă, prodecanii FMF Gheorghe Mermeze şi Simona Bungău ori şeful de la Serviciul de Medicină Legală, Gabriel Mihalache.

Actualul rector a prezentat, în linii mari, idei regăsite şi în programul managerial: că Universitatea se află pe un trend ascendent (confirmat de gradul de "încredere" acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, dar şi de clasificarea la nivel naţional a univeristăţilor), că va promova performanţa, că nu va tolera fraudele, că va asigura transparenţă. Antal a menţionat că obiectivul general pentru un nou mandat va fi să obţină din partea ARACIS calificativul "încredere ridicată".

Vorbind strict despre FMF, recorul a spus că, dacă în 2005 facultatea avea un deficit de 5 miliarde de lei pe lună, în 2011 deficitul este de 1,3 miliarde de lei lunar. Totodată, în 2005 FMF avea aproximativ 550 de cadre didactice, iar acum are 352. "Îmi cer scuze încă o dată pentru necazul în care au intrat acele cadre didactice care au trebuit să plece", a spus Antal, făcând referire la cei care nu s-au mai regăsit pe statele de funcţii după restructurarea facultăţii.

"Am înţeles că se propun doi prorectori ai FMF (n.r. vizavi de declaraţia lui Ionescu de miercuri, care a garantat că dacă ajunge rector va numi doi prorectori de la această facultate). Eu vreau să vă spun că FMF a avut doi prorectori, pe domnul Bumbu şi pe domnul Jurcuţ, care încă este pe funcţie. Dar în primul rând contează implicarea mea directă, a rectorului. Puteţi să aveţi 10 prorectori. Eu mi-am consumat 15% din timp pentru FMF", a declarat Antal.

Menţionând că, deşi nu-i place să se laude, e nevoit să lase modestia deoparte, actualul rector le-a amintit mediciniştilor că s-a implicat direct în scandalul diplomelor false, cerând să fie verificate aceste acte. Antal n-a uitat să vorbească despre cabinetul de stomatologie realizat la parterul FMF ori despre recenta afiliere a clinicii nemţeşti Ingolstandt la Universitatea orădeană.

Când a venit rândul mediciniştilor să vorbească, prodecanul Gheorghe Mermeze l-a întrebat pe Antal cu ce echipă va lucra, rectorul spunând că nu vrea să vorbească despre acest lucru. Asta pentru că la precedentele alegeri a fost un militant al dezvăluirii echipei, însă acest lucru a dus la neînţelegeri, pentru că, de pildă, doi candidaţi pot să-i ceară aceluiaşi om să facă parte din echipa lor.

Acelaşi Mermeze l-a întrebat pe Antal dacă poate face ceva pentru a creşte cifra de şcolarizare a FMF. "Nu uitaţi că eu candidez pentru funcţia de rector, nu de ministru al Educaţiei", a răspuns Antal, precizând că poate doar să facă lobby.

În final, actualul rector a avut şi o rugăminte la colegii săi: "Nu am venit să vă rog să mă votaţi. Dar vă rog să veniţi la vot", a spus Antal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pd-listul2
Ma bucur, ca acest eu fara tine si-a retras postarea de pe site. Inseamna ca tot ce am afirmat inainte, este adevarat. Sunt bucuros, ca avem cu un pd-list mai putin pe site. Ura!!
Postat 03 Februarie 2012, 10:07 de exterminatorul pdl
pd-listul
Acest eufaratine, uita ca Oradea si Bihorul este un tinut, care face alergie la portocaliu. Cred ca actualul rector s-a inscris in pd-l si de aceea candideaza impotriva prevederilor legale .Votantii trebuie sa stie, ca doar daca esti portocaliu ai sanse de a castiga. De fapt in tara asta totul este posibil daca esti portocaliu. Vai de noi!!!
Postat 02 Februarie 2012, 19:22 de exterminatorul pdl
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON