URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2021, 19:10

Anchetă în Poliţia Bihor după o bătaie într-o spălătorie auto din Beiuş, pornită de un agent rutier. Poliţistul a scăpat deocamdată cu o simplă amendă (VIDEO)

Anchetă în Poliţia Bihor după o bătaie într-o spălătorie auto din Beiuş, pornită de un agent rutier. Poliţistul a scăpat deocamdată cu o simplă amendă (VIDEO) Poliţistul Ionuţ Ilea (stânga sus) şi naşul său, Igor Plăcintă (mijloc), sunt implicaţi în scandalul în urma căruia tânărul Mădălin Popa (foto jos) a ajuns la spital
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Poliţiei Bihor a declanşat o anchetă internă, iar un subofiţer de la Poliţia Beiuş este cercetat disciplinar după o altercaţie soldată cu rănirea unui tânăr în vârstă de 21 ani. La momentul producerii incidentului, subofiţerul ar fi fost băut, însă colegii acestuia, solicitaţi să intervină, au refuzat să-I testeze, deși poliţistul a mers la locul faptei şi a plecat de acolo la volanul maşinii.

Naşul vrea o bere

Scandalul a fost unul violent şi s-a consumat în noaptea de marţi spre miercuri, într-o spălătorie auto din municipiul Beiuş, fiind surprins de camerele de supraveghere din incintă. Cine a început confruntarea deocamdată nu e clar. În imaginile făcute publice pe site-ul bihorjust.ro se vede că poliţistul, Ionuţ Ilea (foto), agent în cadrul Biroului Rutier Beiuş (cel în tricou albastru - n.r.), se află în incinta spălătoriei împreună cu un bărbat care este naşul său de cununie, Igor Plăcintă.

Plăcintă voia să cumpere bere de la automatul spălătoriei unde se aflau la acea oră mai mulţi tineri, între care şi Mădălin Popa, un băiat în vârstă de 21 ani cu care finul său, agentul Ionuţ Ilea, era în conflict de ceva timp.

În imagini se vede că Ilea şi Plăcintă (foto) se opresc la masa la care stătea Popa şi prietenii săi şi discută aprins, iar la un moment dat polițistul răstoarnă masa peste aceştia. În îmbrânceala care a urmat, Ilea şi Popa s-au luat la pumni, fiind despărţiţi la un moment dat de prietenii celui din urmă. În altercaţie a intervenit, însă, naşul poliţistului, care nu a mai putut fi stăpânit nici măcar de Ilea, iar în momentul în care Popa a sunat la 112, ca să reclame scandalul, Plăcintă l-a lovit violent cu pumnul peste faţă.

Luat prin surprindere, Popa nu a mai reuşit să se ferească şi a căzut la pământ, izbindu-se cu capul de beton. În înregistrarea făcută publică se mai vede cum agentul Ionuţ Ilea îl îndepărtează cu greu pe naşul său de tânărul căzut, iar apoi fuge spre băiat, la fel ca toţi ceilalţi, ca să-l ajute.

Vezi momentul în care poliţistul răstoarnă masa peste tineri! Sursa video: Bihor Just

Motivul? "Invidia"

Potrivit rudelor victimei, citaţi de bihorjust.ro, poliţiştii sosiţi la faţa locului au luat declaraţii de la toţi cei implicaţi, însă nu l-au testat pentru alcool pe agent, deși li s-a cerut acest lucru de către prietenii tânărului rănit, care susţineau că Ilea mirosea a băutură şi că a venit şi a plecat de la faţa locului la volanul maşinii.

Într-o declaraţie dată pentru Pro TV, mama victimei, Lidia Iștoc, susţine că poliţistul ar fi fost supărat pe fiul ei pentru că „are o posibilitate financiară mai bună”. „Cred că ăsta e unul dintre motive, principalul este invidia”, a declarat Lidia Iştoc.

Victima a ajuns la spital, întâi la Beiuş, de unde a fost transferat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, pentru investigaţii de specialitate. În aceeaşi noapte a fost retrimis la Beiuş, cu diagnostic de traumatism cranio cerebral şi traumatism facial, amnezie retrogradă şi escoriaţii la nivelul feţei, primind recomandarea de a rămâne internat la spital pentru supraveghere, pentru 48 de ore. Mădălin Popa (foto) nu îşi aducea aminte ce s-a întâmplat și cine l-a lovit nici măcar în dimineaţa următoare, însă, cu toate acestea, s-a externat pe propria răspundere, spun surse medicale.

Anchetă internă

Până vineri, la prânz, la Poliţia Bihor nu a fost depusă vreo plângere penală pe marginea incidentului, însă la Poliţia municipiului Beiuş a fost deschis din oficiu un dosar penal şi se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele, deocamdată fără vreun suspect. Poliţiştii au început, joi, audierile, fiind chemaţi la audieri toţi cei care au fost prezenţi la incident. 

În paralel, după cum spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, agentul Ionuţ Ilea a fost sancţionat cu amendă de 2.000 lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, și în plus este anchetat disciplinar. "Şeful Inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă a agentului de poliţie, prin Biroul de Control Intern, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie luate măsurile legale care se impun pentru comportament necorespunzător”, a mai spus comisarul şef Fărcuţa.

De altfel, Ionuţ Ilea a fost audiat şi el, joi, de ofiţerii Biroului de Control Intern. Căutat de reporterul BIHOREANULUI, acesta nu a răspuns nici la apelurile telefonice şi nici mesajului care i-a fost transmis.

Momentul în care Mădălin Popa este lovit cu pumnul în faţă de Igor Plăcintă şi cade. Sursa video: Bihor Just

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Perversă lovitura
De apreciat atât miliția cât și tânărul, au avut o divergență si au rezolvat o ca între bărbați. Si au descărcat nervii ca doar si militica este om si are nervi, tinerelul si el sânge în instalație sa i dea la militica două tre capace si cand s au calmat vine ciobanul si îi da perversă...Se vede ca militianul si a descărcat nervii de moment dupa care a bătut în retragere...in fond si la urma urmei toti sunt oameni...Ciobanul Plăcintă ar merita două capace pt gestul lui, sa l vad pe strada i le as da eu bonus la gunoi sa vada care i treaba cu zmardoiala.
Postat 17 Septembrie 2021, 23:23 de Adrian_Preda
Justitia romana
daca era invers tanarul deja era arestat pentru tentativa de omor, dar la noi militistul si gunoiul de nasul nu o sa pateasca mai nimic
Postat 17 Septembrie 2021, 20:09 de Vlad72
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON