URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
01 August 2022, 19:53

„Am fost homeless”: Orădeanul Timotei Ghiurău, „innovation leader” și expert în VR la Volvo, va vorbi despre viitor la Casa Darvas – La Roche (VIDEO)

„Am fost homeless”: Orădeanul Timotei Ghiurău, „innovation leader” și expert în VR la Volvo, va vorbi despre viitor la Casa Darvas – La Roche (VIDEO) (Sursa foto: captură video YouTube)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa Darvas - La Roche va găzdui joi un eveniment care propune o incursiune în... viitor. Invitat special va fi tânărul orădean Timotei Ghiurău, care ocupă funcţia de "innovation leader" şi expert în virtual reality (VR) în cadrul companiei Volvo şi care va vorbi, printre altele, despre Metaverse.

Orădeanul are o poveste interesantă de viaţă pe care şi-a spus-o anul trecut, în cadrul unui interviu pe care i l-a acordat fostului jurnalist George Buhnici, vlogger în domeniul IT.

Timotei Ghiurău a spus că în copilărie nu a fost pasionat de maşini, ci de muzică, învăţând să cânte la chitară. După ce a terminat liceul, acesta şi-a convins părinţii să-l lase să plece în Copenhaga, pentru a deveni inginer.

"Când am ajuns acolo, acum 11 ani, mi-am dat seama că nu eram deloc pregătit. Chiriile erau scumpe, iar eu aveam în buzunar doar 1.000 de euro primiţi de la părinţi şi de la un unchi din SUA. Iniţial, acolo mi-a fost promisă o cameră de cămin, dar când am ajuns am aflat că nu mai era disponibilă. Am fost apoi homeless (n.r. - persoană fără adăpost). Am dormit în aeroport două luni. A fost foarte greu, dar mi-am dat seama că asta e şansa mea, să îmi iau viaţa în mâini", a spus tânărul.

După două luni a reuşit să se mute într-o rulotă, închiriată de la o familie de danezi. Acolo nu a avut încălzire. "Stăteam îmbrăcat sau puneam apă la fiert ca să mă încălzesc", a mai povestit Timotei Ghiurău.

Orădeanul a studiat la specializarea Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship la Universitatea Aalborg. El a povestit că în cale i-au apărut mai multe oportunităţi şi a lucrat pentru Nokia, iar apoi a făcut parte din mai multe echipe care au creat jocuri pe calculator, inclusiv unul pentru Star Wars.

La Volvo a ajuns după ce a aflat că firma căuta un expert în simulări 3D. În câteva luni a devenit lider în inovaţie în cadrul companiei, coordonând specialiştii care creează cele mai noi tehnologii pentru maşinile companiei suedeze, considerate unele dintre cele mai sigure din lume.

Orădeanul Timotei Ghiurău se întoarce acasă în această săptămână şi va vorbi, joi, de la ora 19, la Casa Darvas - La Roche în cadrul evenimentului "Metaverse and innovation". El va povesti despre Metaverse - universul virtual alcătuit dintr-o mulţime de spaţii 3D conectate între ele.

"Vino să îl cunoşti pe Timmy Ghiurău, cel care conduce tehnologiile şi iniţiativele inovatoare la Volvo Cars în jurul realităţii virtuale şi augmentare. Un eveniment realizat în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Oradea", se precizează în invitaţia gazdelor. 

Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Oradea şi Centrul Europe Direct Oradea cu sprijinul Oradea Heritage şi Casa Darvas-La Roche.

UPDATE:

Printr-un comunicat transmis ulterior publicării acestei ştiri, Fundaţia Comunitară Oradea precizează că întâlnirea cu Timotei (Timmy Ghiurău) face parte din proiectul "Competenţele viitorului", care se va desfăşura în lunile august şi septembrie, fiind dedicat tinerilor cu vârste între 16 şi 25 de ani.

Aceştia pot participa gratuit la mai multe întâlniri cu speakeri care activează în companii ce pun accentul pe tehnologie şi inovaţie, precum şi la traininguri despre dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi arta livrării unui discurs.

"Pentru a fi în top, este din ce în ce mai important să lucrăm plecând de la informaţii a căror fiabilitate trebuie să fie pusă în permanenţă sub semnul întrebării, să fim creativi, să lucrăm în echipă şi să ştim să comunicăm clar. În faţa vitezei cu care evoluează totul în jurul nostru, tinerii trebuie să aibă iniţiativă şi să producă rezultate greu de anticipat", se arată în comunicatul FCO.

Lista evenimentelor:

- Întâlniri cu tineri de succes: Timmy Ghiurău, Innovation Leader la Volvo Cars şi Cornel Amariei, CEO al Lumen;

- Training "Comunic să relaţionez" susţinut de Romarketing - 18 august;

- Training "Tehnica şi Arta Livrării Discursului" cu Mihaela Tatu - 7 septembrie;

- "Cucerirea Everestului" un joc de strategie care dezvoltă abilităţile de comunicare şi colaborare - 17 septembrie;

- Sesiuni de mentorat susţinute de board-ul şi ambasadorii Fundaţiei Comunitare Oradea;

- Sesiuni de identificare de idei de proiecte pentru comunitate care au şansa de a fi finanţate prin programul Bursa Talentelor.

Cei care doresc să se înscrie la "Competeţele viitorului" o pot face completând un formular publicat pe site-ul FCO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON