URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2023, 17:28

Admiterea la liceu 2023: Au fost publicate rezultatele repartizării în clasele de-a IX-a, vezi topul liceelor din Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei a publicat joi rezultatele primei etape de repartizare computerizată la liceu.

În judeţul Bihor au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat 3.009 elevi (97,98%) din totalul elevilor cu opţiuni completate, 3.070, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, cu precizarea că 48 de elevi au fost repartizaţi din alte judeţe.

Datele transmise de IŞJ Bihor arată că, în etape anterioare repartizării computerizate, au fost admişi 418 elevi la specializări vocaţionale, 40 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, şi 28 elevi cu CES.

În perioada 20-25 iulie, elevii repartizaţi în prima etapă își vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi, conform calendarului admiterii pentru anul şcolar 2023-2024.

Cei 61 de elevi care nu au fost repartizaţi în prima etapă pot opta pentru specializări în învăţământul profesional şi profesional dual sau să participe la a doua etapă de admitere pentru liceu, care se va desfășura în perioada 1-11 august 2023.

În liceele din Oradea toate locurile au fost ocupate.

În schimb, au rămas disponibile, după prima etapă de repartizare computerizată, locuri în Liceul Teoretic "Petofi Sandor" Săcueni, Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea, Liceul Tehnologic "Unirea" Ştei, Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, Colegiul Tehnic Vadu Crişului, Liceul Tehnologic Nr.1 Şuncuiuş, Liceul Tehnologic Nr.1 Valea lui Mihai, Liceul Teoretic "Arany Janos" Salonta,  Liceul Teoretic "Horvath Janos" Marghita, Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd şi Liceul Tehnologic "Horea" Marghita.  

Topul liceelor din Bihor

Datele publicate pe platforma Ministerului Educaţiei arată că elevii din Bihor care au avut medii de admitere de peste 9.60 au optat pentru Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teologic Penticostal Betel, Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş, Colegiul Naţional Avram Iancu Ştei, Liceul Teoretic Constantin Şerban Aleşd, Liceul Teoretic Arany Janos Salonta, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Colegiul Naţional Teodor Neş Salonta şi Colegiul Naţional Iosif Vulcan.

De altfel, în clasamentul specializărilor, ținând cont de ultima medie cu care s-a intrat, pe prima poziţie se află clasa de matematică-informatică engleză de la Colegiul Emanuil Gojdu, unde ultima medie de admitere a fost 9,67. Locurile doi şi trei din top sunt ocupate de specializări ale aceleiași şcoli: Matematică informatică, cu ultima medie de 9.35, și Știinţe ale Naturii, cu 9.30.

Pe locul patru în același top se află clasa de Știinţele ale Naturii de la „Mihai Eminescu”, cu ultima medie de intrare 9.25.

Următoarea poziţie în clasament o ocupă „Ghibu”, unde ultima medie a fost de 9.15, la matematică-informatică. 

Top 20 clase în Bihor, după ultima medie de admitere:


La coada clasamentului, conform datelor publicate pe platforma ministerului, se află clasa de profil economic a Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu-Crişului, cu ultima medie de 1.72, clasa de agricultură a Liceului Tehnologic Nr. 1 Valea lui Mihai, cu media de 2.02, şi clasa de electronică automatizări a Colegiului Tehnic Alexandru Roman Aleşd, cu media de 2.25.

Lista cu clasele unde au fost cele mai mici medii de admitere din Bihor:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Admitere
Sunt note mari la liceele bune dar si cei cu note mai mici au sansa sa invete o meserie buna din care sa traiasca decent. Important este sa inveti o meserie de care este nevoie pe piata muncii.
Postat 20 Iulie 2023, 17:30 de Riviera
Olimpiada Internationala de Fizica - Tokyo 2023
Romania este locul I in Europa si locul III in lume la fizica! Tocmai s-a incheiat Olimpiada Internationala de Fizica din Japonia (10-17 iulie), cu o performanta exceptionala realizata de elevii romani. Concurenta tatikam.
Postat 20 Iulie 2023, 00:47 de OrbanKula
Educatia este cheia
Acest lucru trebuie sa fie inteles in primul rand de catre parintii care la vremea lor au fost niste elevi submediocri sau de catre parintii pe care pur si simplu nu-i intereseaza de viitorul copiilor lor, viitor care pana la urma se rasfrange si asupra parintilor respectivi. Copiii trebuie bine indrumati pt ca ulterior sa se descurce cu succes in viata. Era sa scriu in jungla vietii :))
Postat 20 Iulie 2023, 00:00 de OrbanKula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON