URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2012, 13:51

Adelina Coste acuză USL de mită electorală şi anticipează că alegerile vor fi fraudate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultima conferinţă de presă de dinaintea alegerilor parlamentare, PDL-ista Adelina Coste, candidata Alianţei România Dreaptă în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor, a acuzat anticipat USL că va frauda alegerile parlamentare.

"ARD atrage atenţia asupra punerii în funcţiune a maşinii de furat voturimarca USL. USL pregăteşte o fraudă electorală similară cu cea de la referendumul din vară, de aceea cerem alegătorilor să vină la vot şi să voteze ARD, singura forţă politică ce se opune USL", a spus candidata.

Aceasta a lansat un mesaj şi la adresa preşedinţilor secţiilor de votare, spunându-le că riscă să se aleagă cu dosare penale dacă fraudează votul, dar şi la adresa autorităţilor locale. "Le cerem tuturor celor care poartă răspunderea procesului electoral la nivel local şi naţional să refuze să facă jocul USL şi să refuze să fure voturi în numele USL. ARD face un apel către români să meargă duminică la vot pentru a nu-i lăsa pe baronii locali ai USL să decidă câştigătorii în numele lor", a spus candidata.

Coste a mai spus că "un vot pentru ARD este un vot împotriva USL, iar orice altă variantă înseamnă un vot risipit", cerându-le şi observatorilor în alegeri vigilenţă, deoarece "disperarea USL este imensă, şi de aici tendinţa de a fura voturi va fi foarte mare".

Întrebată de jurnalişti pe ce se bazează când face aceste afirmaţii, candidata a spus că a primit semnale din teritoriu, de la reprezentanţi ai ARD care vor fi în birourile secţiilor de votare din judeţ şi care au mai fost în secţii de votare şi înainte.

În aceeaşi conferinţă de presă candidata a făcut, în premieră, şi o altă acuză la adresa contracandidaţilor săi, şi anume că "se umblă cu mită electorală". "Să ştiţi că nu stăm nepăsători. Se umblă la greu cu mită electorală. Foarte mult şi cel mai mult în mediul rural. Se oferă bani. Acuma nu se mai merge cu produse, se oferă bani", a spus ea. Întrebată, din nou, pe ce se bazează, Coste a explicat că acest fapt e de înţeles de vreme ce atunci când candidaţii ARD bat la uşi, oamenii le spun că "au fost deja" alţii pe la ei.

Ea a exemplificat şi cu un episod petrecut la începutul campaniei electorale, în comuna Toboliu, amintind de strategia candidaţilor ARD de a împărţi "ARDei" locuitorilor de pe colegiile în care candidează: "Ne-am dus şi le-am dat seminţe de ardei. Un locuitor a luat plicul şi a fugit repede, iar după două minute a venit şi mi-a aruncat seminţele în faţă: "Cu asta veniţi la noi?", zice. "Am crezut că sunt înăuntru euro"", a declarat Adelina Coste.

fluturas anti ard.jpgCa o radiografie a campaniei, Coste a spus că cei din USL au practicat o campanie murdară şi a exemplificat că în unele locuri, la ţară, au fost împărţite flyere cu mesaje neplăcute la adresa Alianţei.

Într-unul dintre aceste pliante, puse şi la dispoziţia jurnaliştilor, apare desenat chipul lui Băsescu cu mesajul "NU LĂSA RĂUL să te ARDă din nou la buzunare".

Pe de altă parte, ea a amintit şi iniţiativele pe care le va promova dacă va fi aleasă palamentar: o structură în cadrul CEC şi ulterior chiar o bancă menită să acorde împrumuturi pentru cofinanţarea de proiecte pe fonduri structurale, susţinerea producătorilor locali prin aplicarea legii camerelor agricole şi a programului prima fermă, dar mai ales extinderea serviciilor medicale de urgenţă în mediul rural.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
uite-o si pe................
vai saracuta de ..........ce fata are ,acum s-a trezit din patul vecinului????????????????
Postat 29 Ianuarie 2013, 11:39 de calin
Aoleu
Când mă uit la tanti asta, iar apoi la doamna Florica Cherecheș de la PNL, știu de ce n-o votez pe tanti blondă de la ARD, asta fără să am treabă cu partidele.
Postat 08 Decembrie 2012, 10:03 de Shogun
o nulitate
Aceasta nulitate intelectuala, a ocupat timp de 3 ani 4 functii concomitente <director de cancelarie la Ghilea, consilier juridic la Proiect Bihor, administrator la firma ei , si era in consiliul de administratie la CAS Bihor. Iar prin firma ei de consultanta numai in anul 2010 ,a inregistrat DIVIDENTE DE 150.000 RON, in plina criza, cand firmele erau lovite de criza, bugetarilor le erau taiate salariile, pensionarilor le erau diminuate pensiile.Asta e Coste Adelina, o tupeista si smechera ca toti pdlistii. Sper ca dupa 9 decembrie sa o vedem si pe asta la munca de jos, pt. ca la capacitatea ei intelectuala nu e in stare nici sa o ocupe o functie de executie, e varza !
Postat 08 Decembrie 2012, 07:25 de Cristian B.
in sfarsit calitate umana, sa va dea D-zeu viata lunga DOAMNA!
wwwooow stiati ca FLORICA CHERCHES este mama a patru copii si trei nepoti !!! asta da FEMEIE, felicitari ! MAMELE BINECUVANTATE de INGERASI sunt o COMOARA NATIONALA, amin !
Postat 07 Decembrie 2012, 15:47 de wwwooow
omul din umbra
nu poti sa ai pretentii de parlamentar daca stai in sustinerea unui nimeni de Ghilea lumea te va taxa pentru asta
Postat 07 Decembrie 2012, 14:41 de elvira
a disparut oja rosie
cum asa nu mai esti adepta lui Mouline Rouge, nu mai vrei Bucurestiul unde te incaleca care cum vrea :))))) ai descoperit ca rozul e culoarea INOCENTEI< puritatii :)))) te simti asa:))))? UITA te in OGLINDA , distrusa cu conceptii COMUNISTE, ai cumparat cum ai putut cu vorbe multe proaste , ce ai dat ai sa primesti: prostie ca si tine.Ce semeni culegi, nimic nu aveai ce se inveti de la ea, o rautate coplesitoare dominata de superioritate excesiva si ea era NIMENI IN DRUM , avea un barbat in umbra care o sustinea, cate nu sunt ca ea , sa ne feresca D-zeu !.
Postat 07 Decembrie 2012, 10:39 de wwwooow
jeguri penale !
am pierdut MOSTENIREA GOJDU din centrul BUDAPESTEI semnat in 2005 de MRU-Ungureanu, se poate asa ceva !!! EMANUIL GOJU a fost un renumit avocat al ROMANIEI care a facut pentru romani o fundatie ca sa studieze cu bursa tineri romani in centru BUDAPESTEI !!
Postat 07 Decembrie 2012, 10:20 de penibilitati create
esti rau fumata
prostul VOTEAZA prost un intelectual nu , de aceea exista VOTURI NULE , moima :))))
Postat 06 Decembrie 2012, 22:45 de distrusa
asteapta COSMARU fa ca vai de kuuurul tau va fi :))))
ia l pe GHILEA si suuuxxge l linistita singura , are banii multi ii duce la CIMITIR , sa nu uiti sa ti de cald RAIOAXSA PDL ului , amin ! MAMA ta de zdrexnta ce ai fost si ce ai ajuns, bataie pana la saxnge merita FUFA ! FACEA pe sefaxa in PDL, sluga lui GHILEA si ea era un ZERO intelectual, SEREMI avea alta sluga :)))/
Postat 06 Decembrie 2012, 22:43 de marsss javra
Pr-oasta Targului
anticipeaza ca mama omi-da! Aiureli. C e o prostie in capul ei, de ma mira cum nu se vaaitttaa de durere... cin o alege si * e la fel! vai si amar de blondele din pu-litica ca atata pot ele
Postat 06 Decembrie 2012, 21:03 de adelina proste
nu rezista fara copil nici un om dar o bunica :)))
cati banii chetuim sa l prindem pe ala si pe ala ii bagam in copii , bogatia unei natiunii CARE REZISTA fara COPIL ? NICUNUL ca va USCATI precum copacul, NU VA mai bateti JOC de ROMANIA ca o sa plangeti dupa EA.
Postat 06 Decembrie 2012, 17:17 de copii sunt viitorul
analfabeti PDL vorbiti de plagiatul lui PONTA dar de voi
ori puneti BOTUL si munciti toti pe acte ori va lovim unde va doare mai TARE , gata cu FURTUL ! DESFINTATI PDL ca partid de INFRACTORI, grup criminal organizat care a distrus o tara si tot ce inseamna MORALITATE.
Postat 06 Decembrie 2012, 17:13 de ce culegem ?
analfabeti PDL vorbiti de plagiatul lui PONTA dar de voi
si in prezent traim un jaf al banului public prin intretinerea infractorilor si a famililor lor, cum vreti sa stimulati economia daca PDL a intretinut continuat pe banul public EVAZIUNEA, CONTRABANDA si mai grav a marit numarul celor care trageau de timp sa i prinda ca sa incseze dublu prin famili :avocatii trafic de influenta cu banii murdari, judecatori corupti.1.NU MAI TRAGETI DE TIMP, 2. nu lasati sa ajunga o sursa pentru un nivel de trai ca sa deconatm ajutoare sociale, preferem sa crestem copii in ORFELINATE daca parintii nu fac dovada VENITURILOR LEGALE sa si cresca copii decat sa le dam ajutor social pe TIGARI< ALCOOL< schimbati TOT CE PDL a DISTRUS dar RAPID , daca vreti TAXE , in ret NU MAI MUNCIM> PDL a votat LEGI pentru infractori nu CETATENI ai ROMANIEI ! UNUL care plateste taxe este mai pedepsit decat unul care FURA !
Postat 06 Decembrie 2012, 17:06 de ce culegem ?
valea si la gara!
Hai mai lasa-ma! Ati reusit sa distrugeti partidul si acum te caini in targ? Vezi-ti de fondurile tale europene si lasa USL-ul in pace. Ia mai du-te dumneata in opozitie. Iti ajunge!
Postat 06 Decembrie 2012, 16:59 de oradean
Specific...
Auzi la sluga lui Gavrila..HOOOOCima portocalie tre sa dispara,sa piara...alta blonda basista,basita,ofilita...huuoooocucoana!
Postat 06 Decembrie 2012, 16:09 de bula
politicul in PDL este un cerc de trantori
se caciuuula ultima data sa dea posturi oricui ea si cu Ghilea ca nimeni nu mai dorea sa reprezinte PDL , mare lucru sa dai banul si sa obligi membri sa l voteze pe ala sau ala, asta e politica!!! Cu pliante si voraba vine cateva intalniri se dadeau DISPOZITII CLARE si gata PDL ce a facut el in ORADEA ca daca nu era BOLOJAN si UDMR ne scarpinam in kurrrr in prezent :))))
Postat 06 Decembrie 2012, 15:59 de trantorii RO
pt cinstitii USL
PT unul DIN IOSIA....apa geotermala a furat-o pdl,acum platesti pt bolojan pe care l-au votat toti ca tine. Sa stii ca tu esti cu picioarele pe pamant dar mintea de copil de 2 ani. usl arde la buzunare ...asociatie ,parcari.......descideti-va ochii ,ganditi cu mintea nu fiti patimasi
Postat 06 Decembrie 2012, 15:49 de GIGI
rusine PDL ista vai de cei ce au avut incredere in ea , au pierdut banii
nu ne intereseaza PDL deoarece si au facut plinul, sa dam si celor care nu au, rational asa este corect.PDL spunea munceste ca sa ai si ei te lasau fara locuri de munca si tot ei strangeau, ce a fost asta ? Ne au izgonit din tara, ne au inchis spitale dar ei au supt si supt , sa va fie RUSINE ! Ne dau ei lectii ce inseamna hotia !
Postat 06 Decembrie 2012, 15:45 de o rusine
BLONDA si distrusa politic , fara MORALITATE
nu va puneti cu cretinismul PDL ca nu aveti sanse de izbanda , lasati sa latre , VOTUL VOSTRU CONTEAZA dar cu reguli simple , nu complicati viata cu ORDINARI MIZERABILI care manipuleaza PROSTIMEA ca oricum ei nu conteaza vor cersi toata viata lor de la cei care ii manipuleaza. Viata se bazeaza pe echilibru si moralitate, faceti ce este CORECT, nu putem sustne la infinit CERSETORIA in politica fara sa fim CORECTI si RESPONSABILI fata de TARA, am vazut ce a facut PDL a taita de acolo ca sa dea acolo, ok si daca face USL asa se nmeste ECHILIBRU, roata se invarte care toti nu doar unii, 7 ani de cosmar a trait rom,anul, nu 4 cat pote REZISTA, aici s a produs un GENOCID NATIONAL.ORICARE va veni isi va face PARTEA si este NORMAL, anormal este ca tot cel care are sa aiba si restul NU.J UCAM cu cartile bune nu cu cele proaste.
Postat 06 Decembrie 2012, 15:41 de nu i simt lipsa delo
Fraudarea orgasmului
Doamna Adelina Coste, fara nicio suparare, va rog sa intelegeti ca acuzele de fraudare a alegerilor sunt la fel cum un viitor iubit/amant v-ar acuza ca urmeaza sa simulati toate orgasmele viitoare. E doar un razboi al declaratiilor, o inducere a ideii de furt, furt, furt... Oriunde intoarcem capul vedem doar hoti si furturi, ne temem de furturi peste tot. Iar dvs, politicienii, care aveti expunere mare in perioada campaniei, le mai bateti un cui in cap romanilor ca sunt si vor fi furati. Faceti exact ce face Vadim din 90 incoace. Stie ca nu are sanse la alegeri si da vina pe furt. Nu e demn pt dvs. Faceti, totusi, parte dintr-o alta generatie de politicieni.
Postat 06 Decembrie 2012, 15:06 de Didi
bleah
s-a trezit si nana asta, asa, ca sa se auda vorbind. du-te invartindu-te cu toti hotii tai pedisti si-n frunte cu infractorul de la cotroceni!
Postat 06 Decembrie 2012, 15:01 de sign
fraude
Ziaristii astia isi schimba repede parerile "cine da mai mult si cine plateste"i se face reclama, de cite ori deschid pagina voastra imi apare cite un PDL ist?ARD ist ma apuca scirba,pacat RALUCA te-am crezut mai cu picioarele pe pamint.Disperatilor de PDL isti aveti oameni bine infipti la BEJ ,voi credeti ca si USL ul fura ca voi??????????Gresiti USL ul nu a furat ,nu fura dar va invinge .SUCCES USL.
Postat 06 Decembrie 2012, 14:26 de unul din Iosia
replica la articol
Adelina Coste(adelino pestritzucato )nu-ti fie frica ca oricum nu vei cistiga colegiul 6 Salonta Tinca de deput(z)ata ,dar vei cistiga cu Gavrila Ghilea senator ARD un post de secretara sub acolo la Bucale ,ca voturile doctorului eco grafist Boeru Valeru vor merge prin redistribuire la protejatul lui Cornel Popa (Tromful)! si va avea grja ca fostul lui sef de cabinet: sa ajunga in Senat iar Boeru Valeru pe linga ca doar voturile lui in colegiu senatorial conteaza la redistribuire!:))=))Adelina Coste ai gresit cind ai oferit seminte de ardei celor din comuna Toboliu,trebuia sa le oferi seminte de varza la bufetul comunal erai alt fel primita de catre alegat !:))=))Adelina Coste nu ai specificat in care sat din comuna Toboliu ,in satul Cheresig poate ?pt ca satul Toboliu este un fief al PDL ,acesta este adevarul si dreptatea ,dar cu o floare si cu niste voturi mai multe intr-un sat si mai putine in celalalt sat ,nu se face primavara si nici nu o sa ajungi deputata ARD(te)!:))=))Voteaza mai bine un ROMAN din USL ca si asa colegiul 6 Salonta Tinca este majoritar UDMR maghiar .si tare imi este ca cu greu va cistiga un ROMAN!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Decembrie 2012, 14:22 de Romanul Simplu
fraude
Adelina,nu vor fi fraudate alegerile de catre USL ci de catre ARD(PDL) lupul isi schimba numele dar naravul ba.Ai uitat ca ati dat la tigani cite 50 lei pt un vot?De ex. com Husasau de Cris, Tileagd,Oradea(Tincapana) etc...Aveti voi "omul vostru Mircea Budau"la BEJ asa ca ma intelegi ce vreau sa spun ...
Postat 06 Decembrie 2012, 14:19 de UDMRistul
adelina si scoala
Parerea mea e ca o sa \"fugiti repede\"la groapa de gunoi a istoriei si unii prin puscarii...
Postat 06 Decembrie 2012, 14:17 de rambo
pur si simplu
Mie mi se pare ca pliantul respectiv exprima pur si simplu adevarul! nimic mai mult! este chiar prea bland pentru gustul meu! E drept ca si denumirea "ARD" te ajuta sa faci multe combinatii dar voi ati ales-o!
Postat 06 Decembrie 2012, 14:09 de TDS
dati dovada de responsabilitate,
eu daca vreau votez ce vreau dar spun ca am votat altceva, numai un cretin se impune cu frauda deoarece cartile sunt facute si noi romani putem constatat frauda fara escu in coada :))))) stricati regulile murdare impuse de politic . mergeti la vot si daca va anulati votul, dati dovada de responsabilitate, eu asa am facut si am aflat un adevar dureros au iesit toate voturile, nimic nu a fost NUL , e rau sa stai si sa nu faci nimic, jucati ca nu va taie nimeni capul.Nu poti sa cunosti adevarul fara sa provoci !!! Nu va faceti griji de PLAGIAT faceti va griji de hotii din POLITICA care spun ca au fost votati !
Postat 06 Decembrie 2012, 14:07 de nimic nu a fost NUL
asta e cretina de cand s a nascut !
da cand romanul voteaza si nu voteaza escu in coada e frauda masiva electorala, hai sa nu mai votam deloc ESCU in coada sa vedeti ce va urma :)))) inchisoarea societatii civile ! Sunt oamenii manipulati si cumparati, nu i mai ascultati ca nu are rost :))))) votati orice dar fara terminatie -escu in coada si veti vedea consecintele manipularii :))).In 2009 GEOANA a castigat dar era nevoie de ESCU in coada :))) cineva isi bate joc de roamni si o face cum mult zel de tiran.
Postat 06 Decembrie 2012, 14:02 de manipulata
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON