URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2022, 21:00

Accidentul din Ioșia: Un tânăr de 24 de ani, la volanul unui Mercedes, nu a dat prioritate și a lovit o mașină în care se afla o familie, cu o copilă de 5 ani

Accidentul din Ioșia: Un tânăr de 24 de ani, la volanul unui Mercedes, nu a dat prioritate și a lovit o mașină în care se afla o familie, cu o copilă de 5 ani (foto: Facebook, grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA / Demian Lenuta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teribilul accident produs sâmbătă în cartierul Ioșia a fost provocat de un tânăr de 24 de ani dintr-o comună din Suceava, care, la volanul unui Mercedes, nu a acordat prioritate deși avea în față un indicator rutier „Cedează trecerea”. Așa, a lovit un Volkswagen condus pe strada Oneștilor de un orădean de 44 de ani. 

„Sâmbătă, 18 iunie ac, în jurul orei 16.45, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sintezei din municipiul Oradea, la intersecția cu strada Oneștilor, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu a respectat semnificația indicatorului rutier „CEDEAZĂ TRECEREA”, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat un autoturism, condus, pe strada Oneștilor, de un bărbat de 44 de ani, din Oradea”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă seara de IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, „primul autoturism a fost proiectat într-un imobil de pe strada Piteștilor”, mai transmit polițiștii. 

În mașina lovită se afla o familie. Potrivit informării oficiale, șoferul celui de-al doilea autoturism (Volkswagenul care circula pe drumul cu prioritate) și o femeie de 35 de ani, din Oradea, pasageră a sa, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. „Leziuni mai ușoare a suferit o minoră de cinci ani, din Oradea, pasageră tot în cel de-al doilea autoturism”, transmite IPJ.

Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că șoferul Volkswagenului a suferit traumatism cranian, traumatism toracic și plăgi multiple. Va rămâne internat și se află în stare stabilă.

Șoferul care a provocat accidentul nu a fost rănit.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

Mai multe imagini de la cruntul accident au apărut pe rețelele de socializare, în care se vedea că Volkswagenul era răsturnat. Martorii au povestit BIHOREANULUI că mașina a fost răsturnată tocmai de martori, care au vrut să-l scoată de sub ea pe șoferul celei de-a doua mașini. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
IQ
Lumea trebuie sa comunice în orice mediu. E șansă tolerantei și nu a jignirile sub masca anonimatului sa spunem în spațiul virtual.. Poate fi însă o persoana ce doar jignește pe oricine.ce probabil nu e la lucru și are timp sa jignească aici. Nu e mare deloc cum se crede ci doar da cu" pietre"cand vrea el. E un mod de a exista pe pamant astfel de păcălici
Postat 24 Iunie 2022, 13:10 de Feliciana
Zsizsi
Revin cu lamuriri pentru ca ce ai scris nu are, de fapt, nicio legatura cu ce am scris eu, nu scriam despre circulatie in sens, scriam despre cum nu stiu unii soferi sa iasa din sens cand sunt pe banda 2, adica o fac cu convingerea ca ei au prioritate si ca cei de pe banda 1 trebuie sa le-o acorde-(sunt cei care intra in sens incadrandu-de gresit pe banda 2 desi urmeaza sa paraseasca sensul la prima intersectie spre dreapta-despre asa ceva scriam). Ce ai inteles tu sau ce nu ai inteles-tocmai asta e adesea problema mare in circulatie: unii cred ca stiu, altii cred ca ceilalti nu stiu si rezultatul este o tamponare, in cel mai fericit caz.
Postat 20 Iunie 2022, 15:37 de TATIA_ANA_ts
Zsizsi
Zsizsi-dupa nume pari a fi femeie, nu stiu, nu prea ma descurc spre deloc cu maghiara.si eu sunt femeie DAR dar daca tu ai carnet-te sfatuiesc sa nu conduci sau sa ceri urgent lamuriri despre circulatia in sens. Si poate si despre circulatia rutiera, in general, nu stiu.Macar daca ai vedea ca ai primit doar dezaprobari la ce ai scris si tot ar fi un semnal de alarma ptr tine-SPER!!!
Postat 20 Iunie 2022, 14:15 de TATIA_ANA_ts
TATI_ANA_ts
Circulația ta în sens provoacă situații de conflict. Mai citește te rog și tu legea sau vizionează videoclipul pe la minutul 9:20 să vezi pe ce bandă ești obligată să te încadrezi pentru a circula în sens pe direcția "stânga"... Nicidecum pe banda 1 cum obișnuiești.
Postat 20 Iunie 2022, 09:03 de zsizsi
?...
Marcelo1989 Cedeaza sau Stop-depinde de...? Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Sunt semne de circulatie care sunt quasi-echivalente intr-o intersectie, deosebirea fiind ca, la Cedeaza, daca nu vin masini, nu esti obligat sa opresti masina ta, adica sa pui frana, ci te poti asigura din mers si pleci mai departe DACA E LIBER. Spre deosebire de Stop -la acest semn, trebuie sa opresti masina , pui frana si dupa ce te asiguri, in functie de situatie-pleci daca e liber sau cedezi celui care are prioritate. Daca, de ex., virezi stanga, cedezi tuturor celor din intersectie. Daca virezi la dreapta, cedezi celor care sunt pe drum cu prioritate-ceilalti care vin din directie opusa si vireaza in aceeasi directie cu tine, adica ei vireaza la stanga , ei vor ceda prioritate de dreapta, fie vireaza la dreapta si treceti unul pe langa altul in mijlocul intersectiei, dar in directii opuse. Tristetea mare este ca multi soferi nu stiu sa circule intr-un sens giratoriu-cel care este pe interior(banda 2) si vrea sa iasa din sens, el isi schimba directia de mers si atunci trebuie sa semnalizeze dreapta si sa cedeze trecerea celor care sunt pe banda exterioara(banda 1!!! Ca despre incadrarea pe banda pe care vrei sa iesi- e o alta discutie. Niciun sofer, tanar sau mai putin tanar, nu stie asta si forteaza iesirea din sens. M-am lamurit si mereu sunt f.f.f atenta si, de obicei, ca sa nu ma loveasca, ii las sa iasa din sens pe ''soferii priceputi '' care mai bine ar reciti teoria despre reguli de circulatie si semne de circulatie! https://www.youtube.com/watch?v=FZHZiQlwTyUxemplu de circulatie in
Postat 19 Iunie 2022, 23:47 de TATIA_ANA_ts
TATIA_ANA_ts
Asa e cum zici, ăștia de mai jos îl fac vinovat și pe Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, pt ca ei sunt prea prosti sa înțeleagă un indicator rutier, o da pe chestii de genul " ca dacă nu era Bolojan nu se intampla accidentul " unii dintre ei cand se întâmplă un accident pe centură îl indica pe Bolojan vinovat pt faptul ca a făcut o centură de sec XXI , ei nu se gândesc ca șoferul e prost, ei au dreptate pt ca au aceeași inteligenta ca șoferul de MERȚAN . Pt ăștia ce ei se inventează mașini care le dictezi și te duce, nu pt ăștia ca mine.
Postat 19 Iunie 2022, 20:46 de Sandu2100
Discutii multe-accidentele se tin lant...
In comentariul anterior am scris: ''Din pacate-toate comentariile pe care le citesc aici sunt facute doar in ideea ca soferul vinovat poate avea o cat de mica scuza....''-evident, am gresit, nu toti au scris asa ceva, imi cer scuze.Locuiesc in zona si ma enerveaza opiii gresite si tot felul de interpretari date unui fapt evident-un sofer nu a respectat regulile de circulatie. Ma deranjeaza pentru ca si eu conduc si sunt expusa riscului-de a fi lovita de ''soferi priceputi'', ''mai priceputi ca altii''-si culmea, intotdeauna grabiti!
Postat 19 Iunie 2022, 17:58 de TATIA_ANA_ts
reteta e simpla
viitor politist de frontiera din moldova ajuns in vest, cu inca 3 prieteni, manele, neatentie, pericol public, pacat de familia distrusa de un viitor om al legi.
Postat 19 Iunie 2022, 14:48 de Traian
Discutii multe-accidentele se tin lant...
Stau in zona-situatia este produsa de soferi, fara discutie! Nu e primul si evident, nu va fi ultimul. Pe aici circula tot felul de indivizi, nu proprietari neaparat, cat chiriasi de tot felul, prieteni de chiriasi de tot felul, care impanzesc o zona care pornise ca fiind foarte eleganta si civilizata. S-a intamplat ce nu trebuia sa se intample: s-a impanzit cu diversi indivizi care intra cu tupeu in parcarile personale de la blocuri, isi accelereaza uneori la maxim motorul masinii si asculta manele! Romania, adica! Si aici exista insa semne de circulatie, exista indicatoare, marcaje-insa unii soferi, adesea cei tineri, se cred infailibili, mai ales daca au masini cum avea tanarul care a provocat dezastrul si care a scapat nevatamat datorita masinii sale. Dar in jur a produs dezastre si pagube mari: 3 pesoane nevinovate ranite, iar soferul masinii rasturnate, destul de grav,ambele masini distruse, casa de la coltul strazii-cu poarta distrusa, pomul plantat chiar pe colt-in ideea ca protejeaza casa, smuls. Si ceva ma face sa cred ca tanarul care a provocat totul nu avea asigurari-pe asemenea masina mare ar avea de platit bani grei la RCA si CASCO-asa ca, daca am dreptate-este scos de pe linia de plutire, atrage in acest necaz toata familia si viitorul lui este acum pus intre paranteze. Din pacate-toate comentariile pe care le citesc aici sunt facute doar in ideea ca soferul vinovat poate avea o cat de mica scuza, ca ar fi vinovat si primarul, poate unii cred ca si Iohannis, etc, etc.! Si inclin sa cred ca tot soferii scriu comentarii. Cum e posibil asa ceva? Sa dai vina pe altii ptr ca ca tu nu ai cedat trecerea, ptr ca ai fortat intrarea pe o strada cu prioritate in timp ce tu ai semnul ''cedeaza''-triunghiul ala cu varful in jos nu se poate confunda sau interpreta -e semnul ca tu, ca sofer care il vezi, de la 5m sau de la 10 m, pe partea ta de drum, ai cedeaza si trebuie sa te asiguri! Sau, la aprox. 24 de ani nu ai timp?, nervi?, rabdare?, sa conduci preventiv, in primul rand?!? Daca am putea arunca vina ptr gesturi si alegeri personale doar pe cei care conduc destinele tarii-ar insemna ca orice tampenii am face, altcineva va plati! E bine asa? Pana la urma soferul tanar conducea masina pe care a considerat ca si-o permite pe drumurile din Romania, a luat decizia, atat cat l-a dus capul si cat a gandit-aia a primit, ca feed-back. Doar ca unii nevinovati trebuie sa plateasca si ei prostia celor vinovati!
Postat 19 Iunie 2022, 14:38 de TATIA_ANA_ts
Nu văd relevanța că avea cedează și nu avea stop
Cf legii trebuie să se asigure înainte de intrarea în intersecție indiferent că are cedează sau stop.
Postat 19 Iunie 2022, 11:52 de Vio_427
naspa.
Am trecut pe acolo cand deja ajunsesera pompierii... urat tablou. Dar din pacate nu va fi ultimul. Au facut ditamai blocurile iar iesirile din parcari sunt in strada onestilor cu 1 banda pe sens(in toate directiile sunt in strazi cu 1 banda). Iar acolo s-au mutat gushteri si au inchiriat firme asa ca toti vor forta intrarile(si toate intersectiile de pe ambele sensuri) si daca au 10 semne.
Postat 19 Iunie 2022, 01:21 de nihil
Marcelo1989
E bine marcat acolo, dar ca șofer trebuie sa știi unde și cum se aplică CEDEAZĂ sau STOP. eu am învățat la scoala de soferi asta HIRȚE era profesor. Spre exemplu Meșteșugarilor cu Oneștilor undeva prin 2001 era STOP și un deștept de polițai ( ceva inspector ) ma lovește în cur , mergem la politie și încearcă sa ma facă de tot KAKAT-ul ca acolo e CEDEAZĂ, el cunoștea la Rutieră și făcea scandal ca eu sunt vinovat , pe mine nu ma interesează pe cine cunoștea el. A venit un tânăr polițai de la rutiera văzând scandalul, a pus pe masa harta din intersecția respectivă și a ieșit stop ::::)))) drept urmare , am primit asigurarea lui, și daune morale CASH de la dansul. Referitor la șoferul de Mercedes, cu bani se poate cumpăra inteligență.
Postat 19 Iunie 2022, 00:40 de Sandu2100
Iar aiureli.
1. cedeaza trecerea, e clar cine e vinovat, dar dacă nu exista vizibilitate, eu as fi cerut expertiza tehnica și sa răspundă și primăria. Zeci de intersecții unde nu ai vizibilitate din cauza locurilor de parcare înființate astfel încât fie sunt lipite de trecerea de pietoni, fie de coltul intersecției. Foarte multe lucruri negândite în oraș.
Postat 18 Iunie 2022, 23:48 de Marcelo1989
Feliciana
Draga moșului, acolo sunt parcări, și nu se parchează aiurea, șoferul de Merțan are un IQ ca și al tău. Mai aștept și pe CrisDumi aka KP VUVUZELA comunistă sa ne explice ca defapt Bolojan e de vină șoferul avea dreptate::::::)))))
Postat 18 Iunie 2022, 23:27 de Sandu2100
Cauze
Pt ca se parchează pe colt (la 10 m nu e voie nu?) și pt ca sunt arbori cu ramuri ce îngustează câmpul vizual(nu sunt toaletati) sau am văzut chiar pe colt-așadar nu vezi în intersecții. Politia ce face?. În Budapesta in centru sunt. semne(interzis 10 m parcare) și politia sta sa te prindă și de te oprești nu sa parchezi.
Postat 18 Iunie 2022, 22:54 de Feliciana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON