URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2022, 15:30

Accident teribil în Bihor: O femeie și un bărbat au murit. Alte două persoane, transportate la spital (FOTO/VIDEO)

Accident teribil în Bihor: O femeie și un bărbat au murit. Alte două persoane, transportate la spital (FOTO/VIDEO) Imagini realizate la fața locului (sursa: ISU Crișana)
Accident teribil în Bihor: O femeie și un bărbat au murit. Alte două persoane, transportate la spital (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crișana)
Accident teribil în Bihor: O femeie și un bărbat au murit. Alte două persoane, transportate la spital (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crișana)
Accident teribil în Bihor: O femeie și un bărbat au murit. Alte două persoane, transportate la spital (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crișana)

O femeie și un bărbat au murit, marți, în urma unui accident teribil petrecut, în circumstanțe deocamdată neelucidate, pe un drum județean din Bihor. 

Proiectată în afara mașinii 

„La ora 14.38, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe raza localității Olcea, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se aflau patru persoane. Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgență, echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, a precizat locotenent-colonel Camelia Roșca, de la ISU Crișana. 

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că două dintre victime se aflau în stop-cardio respirator, una dintre acestea fiind proiectată în afara mașinii, iar cealaltă încarcerată, conform lt. col. Roșca. 

O femeie a murit

„Echipajul de descarcerare a evacuat de urgență persoana rămasă captivă în autoturismul avariat, iar echipajele medicale și cel de pompieri paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor patru persoane, în cazul celor două victime aflate în stop cardio-respirator, procedând la efectuarea manevrelor de resuscitare”, se mai arată în informare. 

După transmiterea informării inițiale, reprezentanta ISU Crișana a revenit, precizând că „din nefericire, în cazul uneia dintre victime (o femeie), medicul a declarat decesul”. 

UPDATE: Mașina s-a răsturnat pe partea stângă

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a precizat că apelul la 112 a fost înregistrat marți, la ora 14.38, când a fost sesizată producerea unui accident pe drumul județean 792A, între localitățile bihorene Olcea și Ucuriș.

În accident a fost implicat un singur autoturism, „care, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a răsturnat pe acostamentul din partea stângă a direcției sale de deplasare, respectiv înspre localitatea Ucuriș”. 
 
„În urma accidentului rutier, din nefericire, o persoană, ocupantă a autovehiculului, a suferit leziuni care i-au provocat decesul la fața locului. Unei alte persoane, tot din autoturism, i se efectuează, în prezent, manevre de resuscitare, iar alte două persoane, tot din autoturism, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora urmează să fie transportate la spital”, se arată în informarea semnată de comisarul șef Alina Fărcuța, de la IPJ Bihor. 
 
Traficul rutier se desfășoară normal pe acel sector de drum, potrivit reprezentantei IPJ Bihor. Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului.

UPDATE 2: A murit și un bărbat 

A decedat și cea de-a doua persoană care se afla în stop cardio-respirator la sosirea echipajelor medicale. Este vorba despre un bărbat. 

„Din păcate, și cea de-a doua victimă găsită în stop cardio-respirator a decedat. Celelalte două persoane rănite vor fi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”, a precizat lt. col. Camelia Roșca, de la ISU Crișana. Dintre acestea două, un adolescent va fi transportat la UPU cu elicopterul SMURD. 

Imagini de la fața locului (sursa: ISU Crișana):

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON