URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2023, 09:37

Accident groaznic, la indigo cu cel din 2 Mai: Trei tineri, omorâți de un șofer beat, care a spulberat grupul din care făceau parte (FOTO)

Accident groaznic, la indigo cu cel din 2 Mai: Trei tineri, omorâți de un șofer beat, care a spulberat grupul din care făceau parte (FOTO) foto: Alba24.ro
Accident groaznic, la indigo cu cel din 2 Mai: Trei tineri, omorâți de un șofer beat, care a spulberat grupul din care făceau parte (FOTO) foto: Alba24.ro
Accident groaznic, la indigo cu cel din 2 Mai: Trei tineri, omorâți de un șofer beat, care a spulberat grupul din care făceau parte (FOTO) foto: Alba24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă tragedie îndoliază România. La o săptămână după ce doi tineri care circulau pe marginea drumului dintre 2 Mai și Vama Veche, un accident aproape identic cu acesta s-a produs în județul Alba, pe DN1, în Sântibru, unde trei tineri au fost uciși, spulberați de un șofer beat!

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.

Trei din șase

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, în noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile, scrie Alba24.ro.

Cei trei tineri care au decedat au vârste de 17, 18 și 25 de ani.

Șoferul de 19 ani era beat bine. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.


foto: Alba24.ro

Polițiștii l-au testat și pentru droguri, rezultatul fiind negativ.

Rudele victimelor spun că tinerii, care făceau parte dintr-un grup de 6 persoane, petrecuseră într-un club din Alba Iulia, iar apoi s-au întors spre casă. La un moment dat ar fi vrut să meargă la o benzinărie pentru a mai lua câteva lucruri. Cei trei au fost loviți în plin de șofer, și aruncați zeci de metri pe drum și câmp.

Tatăl unuia dintre tinerii omorâți le-a declarat jurnaliștilor de la Alba24 că șoferul nu ar fi frânat, că la fața locului nu ar exista urme de frâne și că mașina ”i-a tăiat ca trenul” pe cei trei.

Alba24 scrie că duminică dimineață trupurile neînsufleținte se aflau încă întinse pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat de la producerea accidentului.

Mașina șoferului beat a intrat într-un șant.


foto: Alba24.ro

Alba24 scrie că șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat luni în fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

Tragedie repetată după o săptămână

Tragedia s-a produs la fix o săptămână după accidentul de pe litoral. Pe 19 august, la ora 05.25, doi tineri, de 20 și 21 de ani s-au stins după ce mașina condusă de un alt tânăr de 19 ani i-a lovit în plin. 

Aflat la volanul unei mașini de colecție, un Mercedes, Vlad Pascu (19 ani), care avea un istoric în privința consumului de droguri, a provocat un accident, lovind un grup de tineri care se deplasau pe marginea drumului și omorându-i pe doi dintre ei, Roberta, în vârstă de 20, și Sebastian, în vârstă de 21 de ani. 

După cum relatează presa centrală, Vlad Pascu fusese oprit de două ori în acea noapte de polițiști, dar lăsat apoi să plece. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, patru șefi din Poliția Constanța au fost eliberați din funcțiile de conducere, iar trei polițiști care l-au oprit în trafic pe șoferul drogat, dar l-au lăsat să plece, s-au ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Petre93
Încearcă un holiday la Socola
Postat 28 August 2023, 11:56 de Sandu2100
Mucosul
Mucosul ticalos betiv nu va face nicio zi de parnaie!! Ciudat e ca nu se spune inca cine sunt cei ce l-au adus pe lume!! Ca exemple de criminali scapati ''basma curata'' pot fi dati Huidu si Vuscnea nost'!!
Postat 28 August 2023, 08:55 de AnaConda
Scuze
Din cauza emotiei..am facut oarece greseli...gramaticale...
Postat 27 August 2023, 18:03 de zorro
Destul
Trebuie ca oamenii sa ia o masira radicala,trebuie sa facem presiuni majore asupra acestor guvernanti nesimtiti,legi mai aslre ,dar si aplicatea lor,parca santem egali in fata legii...pentru asa ceva in alte state sa da inchisoare pe viata...la noi 3 ani cu suspendare...trebuie facut ceva..cat mai urgent...
Postat 27 August 2023, 18:01 de zorro
?!
Dom. inginer cupsa, ce spuneti? Ati fost foarte activ cand a fost vorba sa promovati interesele mafiei din primarii si pe ale dezvoltatorilor, acum sa vedem ce initiativa legislativa promovati! P.S. Ca sa iasa ceva ok sunati-l pe dl av. dr. Mircea URSUTA, nu e o rusine sa intrebi!
Postat 27 August 2023, 12:47 de pinonel
E vinovat șoferul clar
Dar dacă pietonii dacă se deplasau corect pe un drum fără trotuar poate mai exista o șansă
Postat 27 August 2023, 11:44 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON