URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2022, 14:38

Accident cu o mașină de poliție în Oradea: În goana după niște suspecți, polițistul nu s-a asigurat într-o intersecție

Accident cu o mașină de poliție în Oradea: În goana după niște suspecți, polițistul nu s-a asigurat într-o intersecție (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O autospecială de poliție a fost implicată vineri dimineața într-un accident rutier, la intersecția străzilor Seleușului și Tăbăcarilor din Oradea. Polițiștii erau în misiune, urmărind niște suspecți, iar agentul aflat la volan nu s-a asigurat în intersecție, deși era obligat să o facă, chiar și în contextul în care autospeciala avea semnalele acustice și luminoase pornite.

„Vineri, 5 august a.c., în jurul orei 09.15, la intersecția străzii Seleușului cu strada Tăbăcarilor din municipiul Oradea, o autospecială a Poliției Municipiului Oradea care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, deplasându-se pentru a identifica în trafic un autoturism dat în consemn, ai cărui ocupanți ar fi fost suspecți de comiterea unor infracțiuni, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pătruns în intersecție fără să se asigure și a acroșat un autoturism care a intrat simultan în intersecție”, au transmis, la solicitarea BIHOREANULUI, reprezentanții IPJ Bihor. 

Cei doi polițiști aflați în mașină și șoferița celuilalt autoturism au suferit leziuni ușoare și au primit îngrijiri la fața locului. 

„În urma evenimentul rutier au rezultat pagube materiale, ambele autovehicule prezentând avarii”, mai transmite IPJ Bihor, cu precizarea că polițiștii Biroului Rutier Oradea „au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, față de conducătorul autospecialei de poliție și continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@Valcov
Si doamnele care nu acorda prioritate semnalelor acustice ale unei autospeciale in ce categorie se incadreaza? In cea a cunoscatorilor legilor circulatiei? :))) Analogiile tale sunt departe de situatia concreta, asa ca e clar ca esti subiectiv in opinie.
Postat 08 August 2022, 07:36 de Horatiu
Cu o asemenea mentalitate
Polițiștii care nu știu legile și nu simt circulația, se încadrează clar în categoria celebrei melodii care din păcate are un limbaj murdar ,dar transmite un adevăr despre cei care vor sa se facă polițiști. Vorba unui tânăr: " Fac facultatea de teologie,dar fac și școala de poliție. Din două o să iasă una"......No comment
Postat 07 August 2022, 23:26 de Valcov
@Valcov
Tocmai de aceea ai si sirena, ca sa auzi ca vine o autospeciala daca nu o vezi ca e pe o strsada laterala. Daca masina avea si semnalele acustice si luminoase pornite, e de-a dreptul patetic sa spunem ca doar politistul trebuia sa fie atent, nu si soferita. Daca acea masina era o salvare in care era unul dintre comentatori si soferita nu ar fi fost curioasa de sirena ati mai fi avut aceeasi parere despre soferita?
Postat 07 August 2022, 22:00 de Horatiu
.....
Cum se face ca toti militistii, fara nicio exceptie, sunt in ,,misiune" cand fac tampenii?! Va mai amintiti de derbedeul ala in uniforma, care gonea cu suta si a spulberat doua copile pe zebra? Si ala era in misiune! Asa au zis sefii, dar procurorii au stabilit ca n-avea nicio urgenta, gonea pt. ca tocmai trecuse psihologicul ca apt pt a fi militist! https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/explicatiile-sefului-politiei-capitalei-politistul-care-a-lovit-doua-fetite-cu-masina-era-in-misiune-dar-nu-urgenta-1803375
Postat 07 August 2022, 08:29 de ili3
@Horatiu cum ai vrea
Cum ai vrea să vezi care șmecher vine de pe o stradă laterală? Dacă ești polițist mai folosește -ți capul și imaginația, fiindcă de avut,le ai!
Postat 06 August 2022, 17:25 de Valcov
@poiu Nu te mira, Sunt la rutiera insi cu permise de conducere obtinute la Pitesti!
Instantele de judecata au zis-o, nu eu. Inclusiv o dna, consilier juridic la ijp Bihor, habar n-avea (folosesc trecutul, s-o fi desteptat intre timp!) de codul rutier. Deci: regulamentul de aplicare a oug nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, art. 119. (1) ,,Autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (1) lit. a) şi b) din ordonanţa de urgenţă au regim de circulaţie prioritară atunci când conducătorii acestora se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă şi pun în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă şi sonoră. Mijloacele de avertizare luminoasă şi sonoră pot fi folosite şi separat, în funcţie de natura misiunii.” Iar la al(4),, (4) Autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară ce se deplasează în condiţiile prevăzute la alin. (1) nu se supun restricţiilor de viteză. La intrarea în intersecţii conducătorii acestora sunt obligaţi să circule cu atenţie şi să ia toate măsurile pentru prevenirea accidentelor.” Repet: SUNT OBLIGAŢI SĂ CIRCULE CU ATENŢIE ŞI SĂ IA TOATE MĂSURILE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR!
Postat 06 August 2022, 10:57 de pinonel
3 militieni comenteaza mai jos
Si daca ai semnale luminoase SI acustice, se numeste conduita preventiva. Nu mai e ca le vremea aialalta cand "haina statului" iti da drepturi supreme. As putea sa dau bihoreanului niste inregistrari din dashcam cu semnale luminoase si acustice folosite sa ajunga 2 agenti mai repede la altii 2 in Gazprom ca se racea croissantu si cafeaua. Recte parcat la geam sa vada camera urgenta. Camerele din oras vor outea da doar daca sunt luminoasele sau nu, din păcate. Dar indiferent, faptul ca au ajuns acolo echipaje intregi, era logic sa aiba doamna dosar penal, ca deh, corb la corb nu-si scoate ochii. Bine ca smurd si amubulantele ati se asigura la intersectii, la fel cand trec pe rosu in timpul urgentei, cu masini sigure, dar militia in ligheanul colorat, nu mai pune frana ca apoi abia se misca sifonierul ala.de masina. Dosar penal pentru asa ceva, incredibil!!! Sunt convins ca a suferit si un soc psihic militica, poate sa ii dea bani de pisalogi. Poate are si unul emotional, psihiatric si trebuie tratat. Iti dai seama.prin ce trauma a trecut. Si cu astea, iti dai seama ce "calit" e in interactiunea cu un infractor
Postat 06 August 2022, 07:29 de poiu
bine ca stiu
Bine ca stiu ca asa sta treaba. Pe trecere de pietoni cand am verde eu voi traversa chiar daca vine salvarea sau politia, pentru ca soferul are obligatia sa se asigure. Nu conteaza ca scapa hotii sau mor pacientii in salvari :)))))) Cine e doamna care a cauzat incidentul de nu planeaza nicio vina asupra ei? E ceva persoana importanta de o protejati?
Postat 06 August 2022, 06:33 de EvelynC
Woke
Stire facuta pe sablonul "woke" american. El e de vina ca e barbat si ca e politist. El are obligatii si responsabilitati. Doamna are dreptul de a circula nestingherita si de a nu fi incurcata de un barbat care are treaba prinzand infractorii. Stirea trebuia sa fie in mod clar cu "o soferita nu a acordat prioritate autospecialei" nu cu responsabilitatea pe politist.
Postat 06 August 2022, 06:30 de MihneaSpatar
Oare?
Oare doar politistul trebuia sa se asigure? Doamna din celalalt autoturism nu avea aceeasi obligatie, mai ales ca autospeciala avea semnalele acustice si luminooase pornite?
Postat 06 August 2022, 06:27 de Horatiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON