URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2023, 18:22

A fost prins la braconaj chiar în centrul Oradiei! Un bărbat a primit o amendă de 1.000 de lei (FOTO/VIDEO)

A fost prins la braconaj chiar în centrul Oradiei! Un bărbat a primit o amendă de 1.000 de lei (FOTO/VIDEO) (sursa imaginilor: Facebook / Aqua Crisius)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat a fost amendat cu suma de 1.000 de lei după ce a fost prins la braconaj piscicol chiar în centrul Oradiei, în apropiere de Podul Ladislau. El a fost sancționat fiindcă a prins pești folosind o unealtă ilegală, mai precis un crâsnic (o prăjină pe care este legată o plasă).

„Braconaj în centrul Oradiei! Apele umflate din ultimele zile au devenit "tentante" pescuitului ilegal cu ridicătoare/crâsnice. La sesizarea promptă a unui pescar conștiincios am localizat făptașul și am anunțat Poliția, care în câteva minute a intervenit și l-a pedepsit pe braconier cu o amendă în valoare de 1.000 de lei. Aviz amatorilor!”, au scris duminică seara pe Facebook reprezentanții Asociației de pescari Aqua Crisius. 

Contactat de BIHOREANUL, președintele Aqua Crisius, Andrei Togor, a spus că a primit sesizarea inițială de la o cunoștință din Brașov, aflată în city-break în Oradea, care a constatat cu uimire că bărbatul respectiv ieșise la braconaj în plină zi, în centrul urbei. 

Reprezentantul asociației piscicole detaliază că unii pescari sunt tentați să braconeze în această perioadă cu crâsnice în contextul în care apele Crișului Repede sunt umflate, iar peștii stau mai mult la mal, ca să nu fie purtați de curenți.

Pe malurile Crișului Repede, în Oradea, este permis pescuitul, însă cu undița.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Mai lăsați pe Togor ăsta dracului...
E o simplă marionetă, un individ care plânge la telefon să fie iertat de o poznă, nu dorea să piardă scăunelul. Este desigur și el implicat în telenovela Orădeană ”Pescarul cu Plasa”, Crișul Negru e plin cu ei, idem și pe Crișul Repede, iar povestea cu Brașoveanu să o zică celor care au învățat cu el trecând prin sistemul educațional ca rațele prin apă.
Postat 23 Ianuarie 2023, 17:13 de Morometul
Cel mai mare infractor prin de locala
Sa le faceti statuie celor care l-au prins. Oricum.amenda e importanta. Mai ales amenzile date printre blocuri dupa ora 24 sau 1 noaptea, celor care nu su locuri de parcare pe motiv ca nu pot trece mamele cu carucior. Vin ca hotii noaptea ca sa nu-i vada lumea . Politia locala SRL doar sa aduca bani la buget.
Postat 23 Ianuarie 2023, 08:56 de Petre93
Iar a ieșit idioțenia din fundul primului liberal al județului.
Nu-i vorba de niciun brașovean cu conștiință și aere de avertizor de integritate. Pur și simplu un politruc cu vreo funcție de interes, care locuiește prin zonă, l-a văzut pe pescarul amator și l-a sunat pe Togor de la Gardă, care l-a rândul lui i-a pasat problema fratelui lui de la Aqua Cris. Cel puțin asta a rezultat din ce spunea șeful gărzii, Șerbănescu. Nici dreacu nu i-a măsuri la o simplă sesizare ... telefonic nu e liber niciodată, iar formularul de pe ANPM aferent este prelucrat în minim 48 ore, cu intervenție în următoarea zi. Din sutele și sutele de sesizări făcute pe asfel de situații într-un an, spre exemplu în 2022, doar 14 au fost soluționate cu deplasări comune, inspectori și jandarmi (sursa: GM Bihor). Nu ai să vezi inspector de mediu sau piscicol singur, la căutat și amendat contravenienți ... decât dacă se duce să ia șpagă pe malurile apelor bihorene de la tot felul de "amatori".
Postat 23 Ianuarie 2023, 08:35 de KP
Simonette
De ce crezi, că comentariul meu, era pt tine ????? ::::)))) Am apreciat un pescar din Brașov care a contactat cunostinta din Oradea, care este presedintele Aqua Crisius, nu-i cunosc pe acești oameni, dar apreciez inițiativa. Citește dracului articolul, nu te baga-n seama ca chiloții.
Postat 23 Ianuarie 2023, 00:13 de Sandu2100
@sandu
Deci și tu te pripepi bine la pescuit, asta înțeleg. De ce nu mi-ai scris direct, sa ma luminez?!comentariul tău e flu. De pescuit am pescuit și eu, dar nu în ape tulburi.Poate ca tu ești expert la asa ceva.
Postat 23 Ianuarie 2023, 00:07 de Simonette
Felicitări pescarului conștiincios, care a anunțat poliția.
Un pescar din Brașov, ala e pescar, care știe ce și cum, și pt ce.
Postat 22 Ianuarie 2023, 22:59 de Sandu2100
Aiurea rău!!!
Pe ăștia de la locală care mananca carne de căprioară din Podgoria nu ii prindeți ca duce dreptul unde trebuie și nici nu se plimba ziua prin centru orașului cu căprioara pe spate ..
Postat 22 Ianuarie 2023, 20:40 de Asdeu
Fir întins!
1.Ce înseamnă pescar conștiincios? 2.De ce unealta respectiva care mi se pare de un primitivism absolut, este ilegala?
Postat 22 Ianuarie 2023, 20:28 de Simonette
Pline sunt apele curgătoare ale Bihorului cu braconieri.
Unii cu plasele, alții cu generatoarele și mulți care pierd vremea noaptea pe maluri, bând, cântând și mâncând grătare ... după care lasă toate mizeriile și gunoaiele la locul faptei și o șterg voioși, că nimeni nu i-a deranjat. E un blat constant și profitabil din când în când, între inspectorii de mediu și cei piscicoli cu contravenienții.
Postat 22 Ianuarie 2023, 19:15 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON