URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Februarie 2016, 09:41

26 de companii austriece şi-au prezentat serviciile în Bihor, în cadrul unei întâlniri organizate de Ambasada Austriei şi CJ (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

26 de companii austriece care activează în domeniul gospodăririi comunale au fost prezente, miercuri, la Oradea, pentru a-şi prezenta serviciile. Întâlnirea a fost organizată de Ambasada Austriei la Bucureşti cu sprijinul Consiliului Judeţean, iar la ea au luat parte reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din judeţ şi oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de Horia Carţiş, şeful de cabinet al şefului CJ, Cornel Popa, întâlnirea s-a desfăşurat în sala mare a prefecturii şi a fost precedată de o întrevedere a preşedintelui CJ cu ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger şi cu consilierul comercial din cadrul ambasadei, Rudolf Lukavsky. "Sperăm ca prin aceste vizite să putem lega relaţii care să fie în folosul ambelor părţi, din punct de vedere economic", a apreciat ambasadorul.

Au fost abordate, pe lângă tema gospodării comunale, şi alte proiecte legate de infrastructură sau ape. "Ne bucurăm că avem atât suportul dumneavoastră cât şi pe cel al oraşului Oradea pentru a putea discuta despre viitoare proiecte comune. Cu siguranţă există oportunităţi de dezvoltare în regiunea dumneavoastră, în special datorită poziţionării geografice şi a legăturilor rutiere", a precizat consilierul comercial.

Preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a prezentat câteva domenii care ar putea prezenta interes pentru investitorii austrieci, încurajându-i totodată pe primarii din judeţ să aducă în discuţie şi alte oportunităţi.

"Eu vă aştept cu suport, dar şi cu propuneri de curse internaţionale de pe Aeroportul din Oradea, o investiţie pe care am finalizat-o recent şi unde am lucrat cu firma austriacă Porr. De asemenea, electrificarea căii ferate de la intrarea în ţară, din Episcopia, şi până la Cluj Napoca, centurile ocolitoare Beiuş-Ştei-Vaşcău şi cea de la Aleşd, sunt alte proiecte pe care companiile din ţara dumneavoastră le-ar putea găsi atractive. Şi, de ce nu, Autostrada Transilvania. În plus, în domeniul turismului montan, în zona Vârtop-Arieşeni avem doar două pârtii de schi, iar în alte două staţiuni, la Stâna de Vale şi în zona Padiş, niciuna, deci este un domeniu care necesită dezvoltare", a spus Popa.

La întâlnire au luat parte şi viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, dar şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula.

După ce reprezentanţii celor 26 de companii austriece prezente au făcut câte o scurtă prezentare a domeniilor în care activează, reprezentanţii ai CJ şi ai administraţiei locale au vorbit la rândul lor despre proiectele desfăşurate în judeţ şi Oradea, ca de pildă sistemul de management al deşeurilor şi proiectul centralei pe biomasă de la Săcueni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON