URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2022, 13:30

170 de refugiaţi ucraineni, cazaţi într-o zi în Bihor. Aproape 13.000 au ieşit din ţară prin punctele de frontieră ale ITPF Oradea 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

174 de refugiaţi ucraineni au primit, în decurs de o zi, spaţii de cazare în mai multe localităţi din Bihor, a transmis, luni, maiorul Camelia Roşca, în numele Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI).

În continuare, cei mai mulţi refugiaţi iau calea vestului, astfel că, în ultimele 24 de ore, peste 12.600 de ucraineni au ieşit din ţară pe la frontierele gestionate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, mai precis cele de pe teritoriile judeţelor Bihor şi Arad. 

"Personalul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în permanenţă, alături de autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţul Bihor, activităţi de sprijin a refugiaţilor ucraineni", se arată în informarea transmisă, luni, la prânz, de reprezentanta CJCCI Bihor.

În legătură cu activitatea de la frontierele din Bihor şi Arad, în document se precizează că "în ultimele 24 de ore s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 40.700 de persoane, cu 11.700 autovehicule. Dintre aceştia, 13.200 sunt cetăţeni ucraineni, 570 la intrare în ţară şi 12.630 pe sensul de ieşire".

În ceea ce priveşte refugiaţii care rămân în România, mai precis în Bihor, CJCCI transmite: "Tot în ultimele 24 de ore, din informaţiile centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), un număr de 174 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în şapte spaţii destinate acestui scop, situate în mai multe localităţi din judeţul Bihor". 

În informare nu se precizează, însă, câţi ucraineni au fost cazaţi în total în judeţul Bihor de la începutul războiului. 

Amintim, totodată, că mai mulţi pompieri militari bihoreni au fost mobilizaţi în localităţile Siret şi la Sighetul Marmaţiei, unde continuă misiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni care intră în România, oferindu-le tot sprijinul necesar şi asigurându-le transportul la locurile de cazare.

La nivelul judeţului Bihor, funcţionează non-stop Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), unde "intenţiile de ajutor pentru persoanele refugiate din Ucraina pot fi comunicate la numerele de telefon operaţionalizate în acest scop, respectiv: 0259/412 129; 0259/467 909; 0734 223127; 0734223125; fax: 0259/434945". 

În funcţie de solicitările primite, autorităţile contactează şi direcţionează persoanele care pot pune la dispoziţie diferite tipuri de servicii. La nivelul judeţului Bihor, donaţiile materiale pentru refugiaţi sunt colectate prin intermediul primăriilor de pe raza cărora sunt donatorii (persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri etc.).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON