URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2012, 16:32

Zeci de motociclişti au făcut un "raliu" zgomotos prin oraş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Sezonul Motociclistic 2012, manifestare organizată de clubul White Wolves MC Oradea, care a debutat în luna mai, a luat sfârşit sâmbătă la prânz. Marcând simbolic sfârşitul acestei prime ediţii, zeci de motociclişti au dat o tură prin toată Oradea, atrăgând privirile a sute de curioşi.

Peste 80 de motociclişti, călărind motoare superbe, fiecare cu zeci de cai putere, s-au adunat în parcarea din faţa complexului Lotus Center, de unde, la ora 14.15, au pornit "raliul" prin oraş. Antemergător a fost un motorist în uniformă, singurul echipaj moto de la Poliţia Rutieră Bihor, iar coloana a încheiat-o un echipaj al Jandarmeriei. Traseul parcurs a fost Nufărul - Dimitrie Cantemir - Magheru - Gara Centrală - Ştefan cel Mare - Transilvaniei - Dacia - Decebal - Iuliu Maniu, cu punct final în Parcul 1 Decembrie, pe platoul de lângă statuia Ostaşului Necunoscut, unde zeci de orădeni s-au adunat să privească bolizii pe două roţi.

La ora 14.45 fix, la un semn, într-un zgomot asurzitor toţi "călăreţii" şi-au turat motoarele la maxim, dând simbolic "stingerea" Sezonului Motociclistic 2012.

"Este primul eveniment de acest gen organizat vreodată în Oradea şi vrem ca el să devină o tradiţie. Sezonul motociclistic e menit să ne aducă în atenţia opiniei publice şi mai ales a participanţilor la trafic. Suntem şi noi pe şosele!", a declarat pentru BIHOREANUL Daniel Todoran, vicepreşedintele clubului White Wolves MC Oradea, organizatorul manifestării.

Sfârşitul Sezonului Motociclistic 2012 face parte din programul Toamnei Orădene şi, prin priza pe care a avut-o la public, curios să admire zeci de motociclete tuningate adunate laolaltă, a fost cu siguranţă unul dintre sale punctele de atracţie. Raliul a reuşit să adune, pe lângă membrii cluburilor orădene White Wolves MC, Black Eagles şi Hex, şi alţi zeci de pasionaţi ai mai multor cluburi din judeţele Satu Mare, Baia Mare şi Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pentru toti frustratii
Pentru toti frustratii care au doar un coi si pe... Marius Mihai Barlut 17 octombrie 12:01 pt toti frustratii care au doar un coi si pe care nu si-l pot folosii: motociclismul inseamna mult mai mult decat doi-trei teribilisti vazuti pe strada uneori intr-o roata sau facand manevre periculoase,asa cum intre soferi exista teribilisti exact asa se intampla si intre motociclisti, de aici pana la a nominaliza toti motociclistii ca fiind iresponsabili e foarte multa frustrare adunata in timp in voi.Va rog insistent ca toata frustrarea acumulata datorita incapacitatii, ineficientei voastre in orice fel de activitate pe care o desfasurati, sa o impartasiti cu sotiile voastre saracele care stau si asteapta un mic gest din partea voastra, fiindu-le frica sa isi exprime parerea reala despre motociclisti. Eventual de ce nu achizitionati niste crema pentru inceput , pentru acele momente cand stati ca niste labari ereditari in casa si va masturbati, doar la auzul unor motoare ce trec pe langa blocuri.In plus va rog sa aveti minima demnitate sa va scrieti numele real la acele comenturi fara vlaga si de prost gust.
Postat 18 Octombrie 2012, 13:58 de adi
Pentru ,, gainile ,,din spatele unui calculator
Mi as fi dorit sa vad nu doar in spatele unui ecran acesti,,curajosi,, care spun atatea lucruri ,, frumoase,,despre motocilisti la o dezbatere deschisa fata in fata sa vedem cate ,,parale ,,fac acesti ,,domni,, care le este coeficientul de ,, inteligenta,, ? Cu siguranta de ambele parti exista ,,soferi competenti,, asa ca dati dovada de maturitate , barbatie daca aveti (si acum vorbesc cu cei care se cred cocosi nu cu gainile care se cred barbati) si respect. Asa ca nu stati la ,,CLACA,, (pt cei care nu cunosc cuvantul cautati in DEX , sper sa nu fiti prea multi) si asa cum unul dintre voi scria RESPECTUL CERE RESPECT.
Postat 16 Octombrie 2012, 23:01 de dictatorul
NU GENERALIZATI
Bună, sunt motociclist de 7 ani și pe mine mă deranjază cretinii care trec in miez de noapte fără toba la ture de bulevard, cei care croșetează inconstient printre mașini si isi tureaza motoarele aiurea .... dar ACESTIA NU SUNT MOTOCICLIȘTI ! la fel exista si printre șoferi uscături si printre posesorii de categoria A (in caz ca au permis). Nu trebuie in trafic sa ,,fi obligat'' sa fi atent DOAR sa circuli regulamentar, sa semnalizezi si sa te asiguri . Viața si o prețuiește fiecare cum vrea , unii consideră teribilismul mai presus de ea ....
Postat 16 Octombrie 2012, 09:07 de Motociclist
Incorect
Ideea e ca motociclistii nu au de loc respect pentru restul participantilor la trafic. Daca eu ca sofer sunt "obligat" sa fiu atent la ei, ei de ce nu sunt obligati sa fie atenti la mine. Daca ar circula normal si fara sa faca figuri in trafic nu ar ajunge in lista donatorilor de organe. Daca vrei respect, trebuie sa dai dovada de respect. Asta nu inteleg ei. Au impresia ca tot drumul e al lor si pot depasi oricand si oriunde. Pana cand se intalnesc cu un sofer care sa le faca felul. Respecta ca sa fii respectat! De la voi cei cu motorete trebuie sa inceapa. Nu sa veniti cu pretentii doar.
Postat 15 Octombrie 2012, 13:14 de Flash
donatori de organe
niste donatori de orage, singurul motociclist valabil e ala caruia ii ies creierii prin casca...
Postat 14 Octombrie 2012, 19:32 de moto
pentru kkt
Si mie mi-ar place sa-ti vad muianu fitos de motorist si sa ti-l tamponez,bai retardatule.Daca te-ai inflamat asa inseamna ca exista un mare adevar in cele scrise mai jos.Oricum iti doresc sa fii primul despre care vom citi ca a intrat cu capra lui nichelata intr-un stalp.Un sfarsit spectaculos dupa un trai aventuros!Golanul dracului!
Postat 14 Octombrie 2012, 16:01 de wert
buna
Te-ai gasit si tu sa vb,porcu dracului,ce bataie ti-as da <FMMF,
Postat 14 Octombrie 2012, 09:39 de kkk
Niste cretini!
Ma intreb cine ii tine in spate pe retardatii astia care toata, vara noapte de noapte, isi freaca motoretele pe drumurile din oras jucandu-se cu nervii oradenilor.In rest partea de spectacol de care vorbeste articolul, sincer nu cred ca intereseaza multa lume si nu vad de ce sunt folosite tot felul de pretexte pentru a defila pe drumurile publice.Ca sa vedem ce? Niste imaturi care si-au facut un tel in viata din statutul si toalele de motociclist.Jalnic!
Postat 13 Octombrie 2012, 21:39 de jftu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON