URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2022, 12:04

Zborurile pe Aeroportul Oradea vor fi suspendate două săptămâni. Încep lucrările pentru construirea terminalului de mărfuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de două săptămâni, de la începutul la mijlocul lunii mai, toate cursele interne și externe ale Aeroportului orădean vor fi suspendate, pentru a se putea executa primele lucrări pentru construirea terminalului Cargo.

Zborurile vor fi reluate după racordarea la pistă a noii căi de rulare pentru accesul aeronavelor la platforma terminalului de mărfuri.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului, lucrările la terminalul Cargo încep luna viitoare, iar în perioada 2-15 mai va fi realizat acest racord, așadar în acest interval de timp „traficul aerian de pe Aeroportul Oradea” va fi suspendat.

„Având în vedere anvergura lucrărilor necesare pentru dezvoltarea noilor funcțiuni ale Aeroportului, timpul de realizare este unul foarte scurt. În această perioadă, pasagerii care au biletele de călătorie achiziționate vor primi din partea operatorilor aerieni opțiuni de rerutare”, a transmis vineri conducerea Aeroportului.

Acest lucru înseamnă că pasagerii care vor să zboare de la sau la Oradea vor putea folosi doar aeroporturile învecinate.

Terminalul pentru mărfuri al Aeroportului orădean este construit de compania CTPark Oradea Cargo Terminal, parte a unui consorțiu specializat în construirea de parcuri industriale și centre logistice, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, care s-a obligat să investească aici peste 32 milioane euro.

Între altele, proiectul prevede construirea unei platforme pentru aeronave și a racordării acesteia la pista Aeroportului, a unor platforme tehnologice, a trei clădiri cu destinația de depozite, a unor posturi de control și a unor căi de acces rutier și împrejmuirilor.

Terminalul va fi desfășurat pe o suprafață de teren de 14,4 hectare, din care terminalul Cargo va ocupa 67.776 metri pătrați, iar infrastructura aferentă 22.100 mp.

Desemnarea CTPark pentru realizarea investiției, pe banii acesteia, a fost decisă în vara anului trecut, în baza unei licitații internaționale organizată de Consiliul Județean Bihor, în condițiile în care în 2023 expiră termenul până la care putea fi construit terminalul Cargo, pentru care administrația județeană a primit terenul, în 2013, de la Ministerul Apărării, special în acest scop.

„Asistăm la un moment important pentru dezvoltarea orașului Oradea, atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii care se dezvoltă și care va transforma Oradea într-un hub logistic. Proiectul terminalului Cargo reprezintă o investiție majoră și ne bucurăm să facem primii pași pentru începerea lucrărilor de construcție”, a declarat Răzvan Horga, directorul general al Aeroportului Oradea.

Construirea terminalului de mărfuri la Aeroportul Oradea este prima asemenea investiție privată în România și a fost considerată necesară pentru ca firmele din parcurile industriale ale orașului, a căror producție este în cea mai mare parte exportată, dar care au nevoie de materii prime provenite din afara țării, să se poată aproviziona cu rapiditate și să poată trimite produsele în timp mai scurt decât prin folosirea transportului rutier, feroviar și maritim.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
KP
Da e bine cum ziceți. Am pierdut startul. Zboară avionul gol? Câte firme de transport aerian au falimentat în lume? Războiul este între rusi și americani pe teritoriul Ucrainei. Z. a fost prelucrat de SUA. Oameni alungați. distrus tot. Ca în Irak. AFGANISTAN SE VOR I NGHESUI apoi sa reconstruiască. Monopolul american iar Putin îl distruge cu forța. Puțin un frustrat și psihopat. Nu poate ceda ca îl omoară. Psihopațul nu cedează. Minte. Dacă linia Rusia. China Germania se unesc economic-e dezastru pt SUA. SUA are datorii iar războaiele sunt guri de oxigen pt ei-vand arme. Iar noi mișcăm pana da Putin cu o bomba pe noi. Ne au salvat americanii după război? Ii așteptăm atunci nu? Canada e neutra pt ca are rezerve și materii prime. Unde pun americanii piciorul nu mai pleacă. Rusii genetic primitivi. Invadatori. Gorbaciov doar a vrut sa ii lumineze. Dacă se vrea se oprește mâine războiul dar nu vor marile puteri. Vara e o încântare sa te plimbi printre betoane E deschisa Sala sporturilor sa o vizitam și noi? Mâine merg la Oscko iar. Sâmbăta nu era nimeni. Un om frustrat. mediocru nu accepta dialogul ci doar înjura.
Postat 18 Martie 2022, 21:29 de Feliciana
CrisDumi aka KP
Dacă se făcea la vreme, trebuiau făcute din '90 , nu a făcut nimeni, a venit Bolojan și face el. Apoi tu te plângi ca sunt prea multe lucrări în oraș ::::)))) Nicicum nu îți e bine. Îți place să te freci cu Rusii, PAȘLI din orașul meu , în 2024 promit sa votez tot Bolojan, sper ca nu te oftici
Postat 18 Martie 2022, 20:23 de Sandu2100
Fix 12 ani a întârziat realizarea acestui "cargo" ...
... pentru că "neterminații" de La PNL Bihor, cu Bolo în fruntea lor, nu au priceput nimic din "jocurile" regionale ce se puneau la cale odată cu aderarea României la UE. Dacă se făcea la vreme, azi Oradea era lansată deja între operatorii de profil. Din păcate, ignoranța liberală face ca viitorul terminal să ia urma celui de pasageri ... adică mult zgomot pentru nimic. Motivul e că reconfigurația noii ordini mondiale face acum ca zona euro-atlantică, cu SUA și UE, să intre într-o constrângere financiară care va duce chiar la dezmembrarea sistemului Euro la un moment dat, și care va ajunge curând să se raporteze nu la USD, ci la YUAN. China, Rusia, India și Arabia Saudită au făcut deja primul pas al viitorului planetar. Au pus bazele celui mai puternic "cartel" energetic de pe Terra. Putem să mulțumim globaliștilor lui Biden pentru că, după ce au amestecat kakatul în Ucraina vreme de câțiva ani, l-au împins pe Putin să reacționeze la putoarea oferită de ultima bășină dată de comediantul Zelensky. Cel care și-a sacrificat poporul dintr-o prostie rar văzută vreodată în istoria lumii. Ca orice imperiu de pe pământ, cel american se îndreaptă către o retragere până la propriul teritoriu. Iar pe acest fond se vor replia și țările europene, la nivelul lungului nas. Atunci se va dovedi că Oradea, cu acest "cargo", va putea face destui purici doar dacă România nu se va mai închina la Washington și Bruxelles.
Postat 18 Martie 2022, 19:35 de KP
Feliciana
Sărăcie e doar în capul tău, în rest e bine
Postat 18 Martie 2022, 15:43 de Sandu2100
Cât?
Ce sa transporte? E blocaj peste tot și sărăcie. Cât a costat aeroportul? Căți angajați și ce sporuri au? Betoane peste tot. Cică modernizare-tot denivelat. arata și mai rău. Trotuar și piste din bitum sa îți rămână tocurile în ele vara. Ați mai auzit asa ceva.? Peste tot se pun dale ce le poți repara la nevoie. Uitați-vă la ciclism - o splendoare sate. orașe din Europa pavate de sute de ani. Toată tara știe d ce bine ne e doar noi nu. Plin de turiști și 8 lei parcarea pe ora. Pe cuvânt ca e mai scump la Paris Centru spart. Hai la pietonale-pt ce-încetinește traficul? Toate spatiile comerciale goale. Era sa devenim un oraș de pietonale pt terase. Care echipe avem.? La Oscko doar zdrențe sunt pe atâta spațiu. Spațiu pt concerte și mici. Cine va juca la Sala Sp. - Psd cu PNL cu arbitru UDMR? Sa nu credeți ca ne lasă. Vor accesa alte funcții. Haide la Oradea Mare Cu avionul în toată Europa. Se termina biletele. Sa ne grăbim. Hai la taxe și datorii pe oraș. Nu ne luați de prosti. Lasati_ne.
Postat 18 Martie 2022, 15:08 de Feliciana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON