URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2023, 08:05

Vrei să ai gazonul perfect în curte? Begonia Garden Center a organizat lângă Oradea un workshop dedicat peluzei englezeşti (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce gazon se potriveşte unei curţi care se află aproape mereu la umbră? Ce îngrăşăminte pot fi folosite atât la gazon cât şi la florile din curte? Care sunt cele mai eficiente soluţii pentru tăierea gazonului? Sunt doar câteva întrebări la care invitaţii Begonia Garden Center, de pe Calea Sântandreiului nr. 100, au răspuns sâmbătă în cadrul unui workshop dedicat secretelor unei peluze englezeşti perfecte, destinat clienţilor magazinului. 

Dechis în fiecare zi

În Begonia Garden Center orice persoană care doreşte să-şi amenajeze curtea poate găsi o multitudine de produse: seminţe de flori, plante de interior sau de curte de diferite mărimi, articole de bricolaj, ghivece, jardiniere, pământ de flori, ustensile pentru pregătirea unui grătar, sisteme de irigare, produse pentru întreţinerea spaţiilor verzi, dar şi a piscinelor.  

Firma a fost înfiinţată în 2019, iar magazinul a fost deschis în 2020, în Sântandrei, de fraţii Mihai şi Costel Oprea, după ce au constat că există o astfel de nevoie pe piaţa orădeană. Recent s-a mutat pe Calea Sântandreiului nr. 100 (pe partea stângă, cum vii dinspre Oradea, înainte de intrarea în Sântandrei), unde se întinde pe 12.000 mp.

Begonia Garden Center e deschis în fiecare zi, între orele 8 şi 20, iar în această perioadă este plin de plante din toate categoriile, precum zmeură, afin, pomi fructiferi, dar şi flori care se plantează acum - panseluţe, narcise ori zambile.

Tainele gazonului

Sâmbătă, cei care au trecut prin magazin au avut parte şi de o surpriză... utilă. "Clienţii noştri au fost anunţaţi de organizarea primului nostru workshop, aici la Begonia, cu tema îngrijirii peluzei. În fiecare sezon vom face alte workshop-uri pe diferite teme, în care le vom prezenta clienţilor noştri produse potrivite pentru o anumită activitate în curte, dar şi cum să le folosească. În mai, de exemplu, va urma o altă întâlnire, dedicată întreţinerii piscinei", a spus Costel Oprea.

Întrunirea de sâmbătă a fost dedicată tuturor categoriilor de clienţi ai Begonia Garden Center: firme de peisagistică, grădinari sau pasionaţi de grădinărit care îşi amenajează singuri curţile.

În faţa celor prezenţi au vorbit întâi reprezentanţii firmei Holland Farming, Alex Dima şi Cătălin Gabor, care importă şi distribuie în magazinul Begonia diverse seminţe de gazon, îngrăşăminte, dar şi diferiţi nutrienţi care ajută plantele să crească sănătos.

Aceştia au prezentat seminţele Barenbrug, între care s-a numărat şi un amestec potrivit pentru terenurile de fotbal, golf ori alte sporturi. "Cu siguranţă aţi văzut cum arată un teren de fotbal după un meci: rămâne cu spaţii goale, inestetice. Gazonul rezultat din seminţele de RPR Sport e perfect pentru un asemenea teren, pentru că stolonii (n.r. tulpinile) se regenerează rapid şi dau naştere altor plante în locurile goale, exact ca o reţea", a explicat Alex Dima.

Un alt produs interesant este un tip îngrăşământ biologic ce poate fi folosit atât pentru iarba din curte, cât şi pentru lalele, crizanteme, trandafiri, căpşuni ori pomi fructiferi. "Cropmax este un fertilizant ecologic care îmbunătăţeşte rezistenţa plantelor la boli şi dăunători, poate fi folosit în orice condiţii şi în orice etapă a dezvoltării plantelor şi le ajută să reziste la secetă", a spus Cătălin Gabor.

El a mai adăugat şi că există pe piaţă seminţe de gazon perfecte pentru curţile în care razele soarelui ajung mai greu. "Gazonul care va ieşi din Ladscaper Pro Sun & Shade este rezistent la secetă şi nu-i place deloc soarele. Creşte mai greu şi nu are nevoie de o întreţinere specială. Frunzele sunt subţiri şi dese, de o culoare verde închis", a explicat specialistul.

Motocoase şi roboţi

În a doua parte a evenimentului, reprezentanţii firmei Ambrogio au prezentat câteva utilaje de tuns iarba, inclusiv un robot.

"Robotul de tuns iarba Ambrogio Zucchetti poate să identifice obstacolele, cum ar fi flori de lângă gazon. Se alimentează cu baterii, deci nu are niciun fel de cablu. Înălţimea de tăiere a gazonului poate să fie ajustată de la 2 la 7 centrimetri. Robotul este dotat şi cu senzor de ploaie, ceea ce înseamnă că poate funcţiona şi în astfel de condiţii. Ei pot fi folosiţi pe suprafeţe de la 200 de metri pătraţi până la 2 hectare", a spus Cătălin Sasu.

Avantajele unui robot de tuns gazonul sunt multe. Proprietarul nu mai trebuie să arunce iarba pe care o taie, pentru că ea este refolosită ca îngrăşământ, economiseşte mult şi are gazon proaspăt tuns în fiecare zi.

Între altele, în întâlnirea de sâmbătă au mai fost prezentate şi maşini de tuns iarba Honda, dar şi motocoase multifuncţionale cu foarfecă pentru gard viu, o drujbă mică şi alte accesorii.

Toate acestea pot fi găsite la Begonia Garden Center, unde personalul, la fel ca şi clienţii, sunt pasionaţi de amenajarea unei curţi cochete, în care să-ţi fie mai mare dragul să petreci timpul liber...

(Advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON