URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2020, 17:31

Vor costa 41 de milioane lei. Pasaj subteran şi două giraţii în zona Pieţei Mari din Oradea (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali ai Oradiei au aprobat în cea mai recentă şedinţă indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reamenajare a zonei de lângă Piaţa Mare, mai precis cea de la intersecţia Bulevardului Dimitrie Cantemir şi străzii Sucevei, prin construirea unui pasaj subteran şi a două giraţii.

Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu de creare a unui coridor de mobilitate urbană în acea zonă extrem de circulată a oraşului. 

O nouă faţă

Proiectul mare a fost denumit "Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piaţa Emanuil Gojdu – Piaţa Cetate" şi a fost împărţit în două etape, fiind finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 

"Implementarea acestui proiect va rezolva deficienţele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piaţa Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai şi autobuz din Oradea", au transmis reprezentanţii Primăriei, printr-un comunicat. 

Pracic, în urma proiectului, traficul în zona menţionată va fi reorganizat prin separarea fluxului de circulaţie rutieră de cea pietonală şi liniile de tramvai, prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători şi prin redirecţionarea în subteran a altor fluxuri de circulaţie rutieră existente. 

Pasaj subteran lângă Piaţa Cetate

Proiectul tehnic pentru etapa a doua a investiţiei a fost finalizat primul, iar indicatorii acestuia au fost aprobaţi, vineri, într-o şedinţă ordinară a Consiliului Local Oradea. 

Astfel, investiţia se ridică la 41,3 milioane lei cu TVA. "După aprobarea indicatorilor tehnico - economici urmează derularea procedurii de licitaţie pentru realizarea lucrărilor", subliniază reprezentanţii municipalităţii, precizând că durata de realizare este de 15 luni.

Concret, etapa a a doua a acestui proiect complex urmează să fie realizată în zona intersecţiei dintre Bulevardul D. Cantemir şi strada Sucevei. "Aici vor fi realizate două giraţii, care vor fi traversate în subteran de un pasaj, care ar urma să asigure benzi dedicate autobuzelor care circulă pe relaţia D. Cantemir -Centrul Civic, iar în partea de nivel al solului o bandă dedicată liniei de tramvai. Prin realizarea celor două giraţii vor fi evitate şi o serie de puncte de conflict cu liniile de tramvai", arată Primăria. 

Pasajul subteran va avea patru benzi de circulaţie, două pe fiecare sens de circulaţie. Lungimea zonei acoperite va fi de aproximativ 29 m.

Etapa I - mai complexă

În prezent este în curs de finalizare şi proiectul tehnic pentru etapa I a lucrărilor, indicatorii acesteia urmând să fie prezentaţi şi supuşi votului consilierilor locali în august.  Lucrările cuprinse în etapa I vor viza în zona Pieţei Emanuil Gojdu şi Parcului 1 Decembrie, prin realizarea mai multor pasaje subterane. 

"Pasajul principal, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir în Piaţa Independenţei, va asigura subtraversarea bulevardului pe toate cele şase benzi, lungimea zonei acoperite fiind de 79 m. Pe partea dreaptă a rampei Sud - Nord se va desprinde o bretea care va asigura relaţia la dreapta pe Calea Clujului", se arată în informarea Primăriei. 

Apoi, un al doilea pasaj, transmite municipalitatea, este proiectat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, sens Sud - Nord, în zona Emanuil Gojdu, va asigura traversarea bulevardului înspre centru pe sub culoarul creat de str. Independenţei şi Calea Clujului. Lungimea zonei acoperite va fi de 22,50 m. Pasajul numărul trei, care urmează a fi realizat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, sens Nord - Sud, în zona Emanuil Gojdu, asigură trecerea bulevardului din direcţia Nord în direcţia Sud, subtraversând linia de tramvai şi axa creată de str. Independenţei şi Calea Clujului. Lungimea zonei acoperite va fi de 47 m.

Al patrulea pasaj, proiectat pe Calea Mareşal Alexandru Averescu, va trece pe sub toate benzile bulevardului şi liniilor de tramvai. Lungimea zonei acoperite va fi de 46 m.

Pasajul numărul cinci, proiectat pe strada Piaţa 1 Decembrie va subtraversa linia de tramvai, asigurând accesul din Bulevardul Cantemir către Strada Piaţa 1 Decembrie, care va avea dublu sens. Lungimea zonei acoperite va fi de 17,40 m, asigurând exclusiv continuitatea liniei duble de tramvai.

În cadrul proiectului sunt prevăzute deasemenea benzi dedicate pentru transportul public de persoane pe ambele direcţii de deplasare pe Bd. Dimitrie Cantemir (Sud-Nord şi Nord-Sud), iar zona dintre Parcul 1 Decembrie şi Catedrala Ortodoxă va fi dedicată pietonilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Contestatari
Un oras care are cel mai bun primar cu cei mai proshti contestatari!!
Postat 28 Iulie 2020, 09:15 de AnaConda
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Baga numa dispersit. *#@/ ORADEA BIHOR@#@& ești bine primit
Postat 27 Iulie 2020, 21:04 de Sandu2100
@ciuperca
ciuperca a fost de la inceput o afacere imobiliara care a fost acoperita cu un proiect de parc. Intaiul sattaor vremelnic al primariei a aruncat la gunoi toate studiile geo pana a ajuns la el unul pe mintea lui. Ce a iesit? Na priviti ani de munca si milioane de euroi pentru un tapsan verde(poate cel mai scump tapsan verde de pe Pamant) Constructorii au executat un proiect conform contractului de construire. In alta ordine de ideii "2100 de latria prosti intr-unul singur' se baga in seama si face vorbire despre ce nu pricepe, dar atata poate el. Chair daca sunt multi in el sunt multi dar prosti asa ca este o prostie cumulata!
Postat 27 Iulie 2020, 19:50 de scortosul
oradeaveche
Daca spuneai si tu vai de constructorul ala care a facut dealul Ciuperca, sau vai de Constructii Bihor ca parcarea de pe Independentei ia apa n-as mai avea ce sa zic, ca ai avea dreptate. Dar cand tu si inca cativa pe aici il asaltati la orice constructie mai putin bine facuta pe primarul orasului, si il faceti direct vinovat de incapacitatea firmelor de constructii de a executa o lucrare mai complexa, cred ca gresiti
Postat 27 Iulie 2020, 18:34 de cetateanbihorean
Hai sa facem.....
Pe hartie, video, totul este "wow". Finalizarea si calitatea lucrarii lasa de dorit. Si antecedente avem. Mai are vre-un rost? Sau doar justificam salarii grase?
Postat 27 Iulie 2020, 16:33 de User anonimizat
@ sandu
Voi comenta oricand voi considera necesar, chiar daca va fi degeaba. Doar faptul ca lingaii nebunului se vor da cu quru de pamant, asa cum o faci tu, pentru mine va fi un motiv suficient. Ramane cum am stabilit: ne vedem la alegeri!
Postat 27 Iulie 2020, 15:41 de oradeanbihor
CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul
La anumite articolele trebuie sa va stimulez. @#ORADEANBIHOR®©π sper că după alegeri nu mai comentezi, îți bați gura degeaba ¶∆CRISdUMI*# după capul tau Bolojan scoate la lumină proiectele lui Ceaușescu, era foarte mare mare traficul acum 35 de ani cand erau 5000 de mașina în Oradea și 2 carute a lui AliBaba . &/SCORTOSUL¢√ ai gresit tratamentul, nu confunda pastilele tale , cu ale câinelui
Postat 27 Iulie 2020, 14:24 de Sandu2100
cetateanbihorean
Serios, asta ai înțeles? Cât timp o opinie contrară, chiar și argumentată, a devenit un delict, nu mă mir. Scuze de deranj.
Postat 27 Iulie 2020, 13:58 de oradeaveche
lasa ca-i mai bine asa
Ca mai usor e sa dai din gura si sa critici Primaria ca are proiecte care deranjeaza temporar comfortul riveranilor, decat sa faci ceva cu meseriasi putini si birocratie mare. Mai usor este sa maresti pensii si salarii decat sa ai curajul sa investesti in autostrazi si cai ferate care se pot surpa. Mai usor este sa dai vouchere de vacanta si sa platesti teste Covid 19 pentru poporul care vrea vacante in Grecia decat sa investesti in sistemul de termoficare si tramvaie. Mai usor este sa dai un mic si-o bere poporului decat sa faci un parc si o parcare. De asta Romania este unde este si tu esti un exemplu perfect pentru carcotasii din tara asta si la putinul ala care se mai face.
Postat 27 Iulie 2020, 13:53 de cetateanbihorean
cetateanbihorean
Exemplu de bune practici, sponsorizate, gen România te iubesc.
Postat 27 Iulie 2020, 13:29 de oradeaveche
Oradeaveche
Ciuperca e realizarea constructorilor, si poate a proiectantilor, primarul a gresit ca a contractat lucrarea si baietii nu au fost in stare sa prevada o lucrare de calitate de la stagiul proiectului pana la executie. E responsabilitatea primarului ca firmele de constructii din Ro sunt populate de amatori si nu sunt meseriasi si ingineri??? Au fost nevoie de 4 ani ca sa mute 4 linii de inalta tensiune pe A10 si proiectul era blocat de incompetenta unora si birocratie-un exemplu de dizfunctionalitati la nivelul institutiilor statului!!! Sau pe A1 cu Ongul care a blocat autostrada din cauza unor gandaci!!! Si in Romania cazurile sunt cu sutele! De asta nu avem autostrazi, drumuri, cai ferate, orase puse la punct. E o mixtura de factori. Plus daca mai ai si o primarie care nu vrea sa faca lucruri ca sa nu greseasca cu ceva- tabloul e complet. Romania e dezmembrata de coruptie, incompetenta, prostie, exces de zel si lipsa oamenilor inalt calificati si profesionisti si de asta suntem unde suntem. Felicitari PMO. Ai reusit sa faci lucruri frumoase, in ciuda tuturor dificultatilor, chiar daca cateodata s-a mai si gresit! In 10 ani Oradea a ajuns un exemplu de bune practici in Romania si nu numai. Orasul A progresat enorm.
Postat 27 Iulie 2020, 12:49 de cetateanbihorean
cetateanbihorean
Una-i propaganda, alta-i realitatea din teren. Când dispare idilicu se văd problemele. Doar Ciuperca? Dalele, fântânile din Unirii? Pavajul din Vulturul Negru? Dezastrul organizatoric de pe șantiere? Aurel Lazăr? Libertății? De caz penal pentru siguranța riveranilor! Nu mai pun turbogirația, parcarea fără autorizație, alte realizări. Cine vrea vede idilicul, cine vrea vede dezastrul. Nu încerc să schimb părerea nimănui dar sântem la un punct critic. Sântem sacrificați pentru o utopie. Ce rost are orice discuție despre dezvoltare când minimul confort nu este asigurat, cinci dezinsecții au dat greș. Primarul are semnătura, ștampila, primarul să ia măsuri! Cum poate fi feroce cu expropriații să fie și cu firmele de construcții. Dar nu, unora li-se permite modificări de proiect, altora să-și facă bagajele.
Postat 27 Iulie 2020, 12:13 de oradeaveche
sa fim drepti
PMO si Primarul au facut lucruri bune pentru Oradea, s-au batut pentru binele si folosul cetatenilor oradeni si nu numai. Au avut si esecuri, gen Ciuperca, dar sa fim corecti! cine nu munceste nu greseste, traim in Romania, unde profesionalismul si oamenii foarte buni sunt rari, aspectele biricratice inca ne chinuie, coruptia e mare, indiferenta si naivitatea unora e ridicata.... Concluzia este ca avand in vedere cele de mai sus, Bolojan a avut si are rezultate cel putin peste medie in Romania, la conditiile de aici. Ca daca traiam in Franta era altceva.
Postat 27 Iulie 2020, 11:11 de cetateanbihorean
@cetateanbihorean
Cetatene, daca ai fi citit prima postare ai fi vazut ca acest "2100 de latria prosti intr-unul singur" mi-a cerut un comentariu. In general nu ma leg de nimeni dar acest "2100 de latria prosti intr-unul singur" in mod constant si repetat se lega de si de mine. Incerc doar sa imi spun parerea la cele spuse in articol dar mai raspund la apelurile repetate, disperate a lui "2100 de latria prosti intr-unul singur". Despre partea gretoseniei insa cetatene sa ma ierti de vei vrea a ta parere sa ti-o spui si lui "2100 de latarai prosti intr-unul singur" din mila domniei tale.
Postat 27 Iulie 2020, 08:27 de scortosul
Mulți dar proști vs. Singur și uluit de scoaterea "de la naftalină" ...
... a unui proiect fără sens, pentru că nu circulația rutieră pe 6 benzi, cu seria de intrări-ieșiri pentru străzile adiacente, ar trebui trecută în subteran. Tramvaiul poate fi trecut mai jos, pentru că linia nu are o foarte mare desfășurare laterală (exemplu Viena). Așa cum e prezentată, ideea asta de proiect e veche de peste 35 de ani, dar nici comuniștii nu s-au încumetat atunci la asta, din cauza infiltrațiilor solului găsite de geotehniști. Iar costul de peste 41 milioane lei, la așa lucrare, ar fi de fapt de vreo 20 milioane Euro ... adică mai mult decât suma nerambursabilă alocată de UE întregii Românii, că restul până la 80 e pe contribuții proprii, credite bancare și credite garantate de BCE, BEI și BERD. Nu va fi nimic din toată treaba asta, pentru că tot traseul vizat poate fi ocolit prin alte variante, mult mai facile și mai puțin costisitoare ca bani și nervi de la blocarea unui sfert din oraș. Poate prste 20-25de ani ... acum nu e momentul.
Postat 27 Iulie 2020, 08:20 de CrisDumi
@ sandu
Ne vedem la alegeri
Postat 27 Iulie 2020, 07:15 de oradeanbihor
scorte trans
Esti gretos. Nimeni nu s-a luat de tine, daca comentezi fa-o fara atacuri personale. Daca esti mereu critic la adresa primarului, nu inseamna ca esti mai destept decat cei care-l lauda constant. Daca ai fi si obiectiv cand ai critica, si nu te-ar durea gura sa si lauzi lucrurile bine facute, poate ca lumea te-ar lua-n mai serios. Pana atunci, esti doar in tabara aialalta- a frustratilor si dasteptilor care comenteaza de pe margine si stiu totul de la fotbal la autostrazi si strategii de marketing de tara Numai bine, Un cetatean
Postat 27 Iulie 2020, 00:07 de cetateanbihorean
Cum sa nu am de comentat...
Cum sa nu am de comentat. Uite prima constatre e ca in tine s-au adunat 2100 de latria prosti doar intr-unul singur. Asa cu pesedeu are latraii lui si bolovan are 2100 de latrai prosti intr-unul singur. ... cu creionul pe hartie niste santuri au desenat iar atunci cand vor fi gata niste piscine vor avea, piscine stradale. Asa cum la fiecare ploaie pasajul de ma Mag. Crisul este inundate o sa vedem ce o sa fie cu transeele din centru. Daca cele de la Mag. Crisu sunt niste amarate pietonale transeele astea sunt, se vor un nod de circulatie. Om vedea o noua "ciuperca"? Multumit de comentarii 2100 de latria prosti intr-unul singur?
Postat 26 Iulie 2020, 23:49 de scortosul
CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel
Nu aveți nimic de comentat ?? ::::)))) Nu mă lăsați singur :::))))))
Postat 26 Iulie 2020, 22:51 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON