URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2012, 21:09

Victor Ponta la Oradea: Şi PDL ar vota "da" la referendum!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Urcat pe scena amplasată în Piaţa Independenţei în aplauzele furtunoase ale participanţilor, primul lucru cerut de premierul Victor Ponta a fost să se oprească muzica din fundal, pentru că "vara asta singura melodie a românilor este Jos Băsescu!", lucru aplaudat de participanţii la miting, care au şi început să "cânte" sloganul.

Premierul a spus apoi că va vota "din toată inima" pentru demiterea preşedintelui, dar şi că e convins că românii vor face la fel.

"Îmi spunea astăzi cineva de ce boicotează PDL referendumul: pentru că şi ei ar vota "da", ca să scape de Băsescu", a spus prim-ministrul.

Ponta le-a mai spus participanţilor la miting că îşi doreşte ca, după ce va fi demis, Băsescu să nu dispară "după Udrea, după Boc, după Blejnar şi după ceilalţi hoţi pe care i-a ţinut în braţe", ci "să răspundă în faţa legii pentru ce a făcut poporului român".

Apoi, premierul a făcut nişte declaraţii populiste, spunând că "dacă dumneavoastră o să spuneţi pe 29 (n.r. iulie) da, o să putem să dăm pensiile înapoi", dar precizând şi că Guvernul USL a început să dea înapoi salariile bugetarilor şi că a adoptat o măsură prin care tinerii sub 25 de ani care se angajează nu plătesc contribuţii sociale. Asta, evident, în timp ce "Băsescu şi ai lui au distrus toate firmele cinstite care nu cotizau la PDL şi la campania lui Băsescu".

"În trei luni de când Băsescu şi Blejnar nu mai căpuşează această ţară avem în plus la buget un miliard 200 de milioane, trebuie să înţelegeţi cât furau oamenii ăştia în fiecare lună de la dumneavoastră. Trebuie să spuneţi "Da" ca să îi scoatem de la furtul banilor publici", le-a spus Victor Ponta participanţilor la mitingul din Oradea.

Premierul şi-a mai exprimat încrederea că după referendum România îşi va reclădi viitorul şi va fi o ţară "în care nu va trebui să fii din PDL sau a lui Băsescu ca să ai un salariu, o pensie".

Discursul premierului a devenit, apoi, şi mai dur, liderul PSD făcându-l pe Băsescu un "scorpion care i-a înţepat pe toţi cei care i-au fost alături", dar şi mincinios, laş şi corupt.

"Vara asta şi anul acesta se poartă tricolorul României. Vara asta ne apărăm ţara pe care el (n.r. Traian Băsescu) cu Mihai Răzvan Ungureanu voiau să o vândă pe nimic. Pe 29 seara ne vom bucura împreună că s-a terminat regimul Traian Băsescu. Pe 30 începem să reconstruim ţara. Vă mulţumesc şi pe 29 iulie votaţi da!", şi-a încheiat Ponta discursul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Copy-Paste-Delete
Un hot si cu un repetent ce nu cunoaste nici macar limba Engleza, vor sa conduca Romania. Halal alternativa la Basescu. Nu o sa particip la vot ca sa legitimez incalcarea pe fata a Constitutiei si modificarea legilor in functie de interesele lui Voiculescu, un colaborator al securitatii, demonstrat oficial, ce vrea acum sa numesca presedintele Romaniei si sa scape de dosarele penale.
Postat 25 Iulie 2012, 19:11 de Cristi
De retinut!
Este bine sa facem urmatoarea precizare. Duminica nu alegem intre Basescu si Antonescu, ci decidem drumul lui Basescu, spre Jilava sau Palatul Cotroceni.
Postat 25 Iulie 2012, 14:37 de Apolitic.
Vara
PARDITUL NU DOARME, PRECUM NICI EU NU DORM VARA. Votez DAAAAA.
Postat 25 Iulie 2012, 13:56 de Marius
Boicotul PDL
Cum sa votez PDL??? Cum sa zic NU??? Niciodata! Votez DA, pentru ca am un presedinte mincinos si m-am saturat sa vad cum in 2007 spune: un prag de 50 + 1 ar fi bun daca ar fi vot obligatoriu caci altfel e discriminare, cum acum zice: ba ca sa mearga romanii la vot, apoi zice ca de fapt sa nu mearga romanii la vot. Un dement!
Postat 25 Iulie 2012, 12:09 de Gavruta
VOTEZ DA
VOTEZ DA...HAIDETI LA VOT..NU FITI LASI
Postat 25 Iulie 2012, 10:33 de ionica
ati vazut bine
todeauna cei in opozitie li se dilata pupila si vede mai putin cu 4 miii
Postat 25 Iulie 2012, 10:29 de mihai
Miting USL
I Bolojan nu trebuie condamnat, si-a facut datoria fata de partid si nu avea de ales, a pus binele oradenilor deasupra situatiei stanjenitoare de a avea alaturi un plagiator si un presedinte interimar ce incalca grav constitutia prin participarea la mitinguri electorale. Prin participarea mica la mitingul USL a fost demonstrat inca o data ca Ilie Bolojan a castigat alegerile pe merit si nu datorita USL-ului. Nu vreau sa vorbesc de zecile de autocare de erau inghesuite pe malul crisului, in spate la liceul Gojdu , cu numere de Maramures, Covasna, Bucuresti, etc si nici despre rolul acestora. Daca ziaristii oradeni nu au fost interesati sa investigheze, eu cu atat mai putin.
Postat 24 Iulie 2012, 22:59 de Oradean
huuuuuoooooooo
Bah USL=PDL ACEASI MIZERIE BASESCULE FI PUTERNIC CA TOT U O SA FI PRESEDINTE O SA VEDETI CUM PICA PONTA SI CU CRICU DE CRIN SA VA IA DRICU CUM LA LUAT PE NEA NICU!!!!ORADEA O SA SPUNA NU NU PENTRU BASESCU O SA VEDETI TOTI CARE TINE CU PROST PONTA!!!!HAI BASESCU
Postat 24 Iulie 2012, 22:54 de oradean
@tero
Gigel...daca taceai,filozof ramaneai! 1) Wow....4000 din 260.964 [din suma aia scade acuma minorii,presupun ca poti si o sa realizezi ca intr-adevar l-ai miscat pe sarmanu' Gigel] bihoreni [dupa ultimul referndum].Tu esti cumva unu dintre aia 4000 de dai un numar asa de exact...sau -clasica miscare- copy-paste de undeva si ...da-i mai departe? 2)De ce esti agresiv? Te simti amenintat sau ce?...omu era calm...a zis ce a avut de zis si si-a vazut de treaba lui,nu cred ca te-a injurat sau ceva... 3) Ca sa evit insultele de genu "basist infect" s.a. ....nu ...nu sunt nici pro Base, nu sunt nici pro Antonescu...sunt pro puterea omului!
Postat 24 Iulie 2012, 22:36 de Jesus of Suburbia
@tero
da mi-am dat seama din limbajul tau ca esti usl-ist,ponta si crin pot fi mandri de tine.
Postat 24 Iulie 2012, 22:34 de gigel
@gigel
Bai PDL Gigel idiot,de ce nu a-i numarat personal participantii,sa vezi ca erau destui sa o satisfaca pe mata,sor-ta si toate muierile din neamul tau tampit de P-DLasi!O sa vedem noi luni daca mai esti online sau esti on black!Si daca nu stiai USL cuprinde 4000 de membrii numai in Bihor!Hai PA in PANA mea!
Postat 24 Iulie 2012, 22:18 de tero
dottore si in minciunica
cum poate minti in halul asta?ma sa-i spuna cineva ca cei care au fost la miting erau veniti de prin alte judete,ca nu imi explic de ce ne minte cand noi vedem clar adevarul,poate nu stie sau nu la informat nimeni ca au venit zeci de autocare cu "turisti" in conediu cu "plata" si ca oradeni au fost vreo 500-800 cu staff-ul local cu tot,cec tot indruga asta acolo?poate o face din obisnuinta,minutul si minciuna.
Postat 24 Iulie 2012, 21:18 de gigel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON