URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2018, 08:03

Muncitori de import: Firmele bihorene au ajuns să-şi aducă angajaţi din străinătate, până şi din Asia

Muncitori de import: Firmele bihorene au ajuns să-şi aducă angajaţi din străinătate, până şi din Asia „MARFĂ” RARĂ. Pentru firmele de transport din Bihor, şoferii sunt la fel de preţioşi precum bunurile pe care le transportă. Aproape că nu există firmă de profil în judeţ care să nu încerce să facă angajări, oferind în medie salarii de 2.000 euro. Şi totuşi nu găsesc doritori, aşa că la volanul TIR-urilor ajung tot mai mulţi sârbi, ucraineni şi moldoveni...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La bursele locurilor de muncă se prezintă tot mai puţini oameni, iar anunţurile de angajare postate pe internet au ecou slab. Indiferent de domeniul în care activează, numeroşi patroni bihoreni se plâng că, orice ar face, nu găsesc oameni dispuşi să lucreze, astfel că îi caută tot mai departe.

Aşa se face că, numai în acest an, în Bihor au fost angajaţi peste 300 de muncitori din afara Uniunii Europene, fie din ţări vecine, precum Serbia ori Ucraina, fie aduşi de la mii de kilometri, din Indonezia ori Vietnam. Deşi sunt obligaţi de lege să-i plătească cu salarii brute de minimum 4.100 lei, afaceriştii bihoreni nu se plâng. Măcar au cu cine lucra!

Prea puţini şomeri

directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba Săptămânal, firmele bihorene cer Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) adeverinţe care să ateste că nu îşi găsesc angajaţii de care au nevoie, acte pe care apoi le folosesc la angajarea de muncitori aduşi din afara Uniunii Europene, care pot fi recrutaţi, conform legislaţiei, doar după ce angajatorii consultă listele de şomeri din judeţ. „Rata şomajului în Bihor a ajuns la un nivel foarte mic, de doar 1,2%. Nu avem de unde să le repartizăm angajaţi”, spune directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba (foto).

Cu hârtiile de la Agenţie, reprezentanţii firmelor merg apoi la Oficiul Român pentru Imigrări, unde cer avize de muncă pentru cetăţeni non-UE. Acolo, se verifică dacă solicitarea se încadrează în contingentul anual de muncitori non-UE, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Pentru 2018, contingentul numără 7.000 de persoane, nivel care, în premieră pentru România, a fost atins deja la începutul lunii august. Drept urmare, pe 8 august, Guvernul a decis să-l suplimenteze cu încă 8.000 de persoane. Mai mult decât dublu!

Blocaţi în hârţogării

Bihorul este între judeţele cu un număr record de muncitori străini. Până la 15 august, firmele de aici au solicitat 313 avize de muncă pentru angajaţi non-UE, în condiţiile în care în tot anul trecut au făcut 216 astfel de cereri.

Cele mai multe solicitări din acest an sunt pentru cetăţeni din ţări vecine, precum Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. De pildă, Ravitex, o firmă orădeană de transport internaţional de mărfuri, a angajat doi şoferi din Serbia şi speră să mai „importe”. „De 6 luni am început demersurile şi am reuşit să angajez doar doi oameni, deşi aş fi avut nevoie de 10. Dar din păcate procedura este foarte greoaie”, spune administratorul societăţii, Emil Jurjuţ.

Dosarul de angajare a străinilor trebuie să conţină o sumedenie de hârtii adunate de la o mulţime de instituţii. „Pentru un şofer, aştept luni de zile echivalarea studiilor la Ministerul Educaţiei. E anormal şi descurajant”. Cum nu are altă soluţie, nu renunţă. „Bihorenii au plecat la firme din vestul Europei, iar noi nu putem să ne orientăm decât spre ţările non-Euro”, zice Jurjuţ. Firma pe care o conduce nu duce lipsă doar de şoferi, ci şi de mecanici ori electricieni: „Nici femeie de serviciu nu-i sigur că aş găsi mâine, dacă aş avea nevoie”.

Şi alte firme de transport au aceeaşi problemă. De pildă, H.Essers a angajat în ultimii ani zeci de şoferi din Serbia, Ucraina, Moldova şi chiar Liban.

Vietnamezi la Iaşi, via Bihor

Absurd este că nu lipsesc doar muncitorii calificaţi. Aproape jumătate din solicitările făcute în acest an, mai precis 120, au vizat angajarea de muncitori necalificaţi, majoritatea recrutaţi de firmele de construcţii. De pildă, Chintoflor Construct are nevoie de 10 muncitori necalificaţi pentru demolări de clădiri, căptuşeli de zidării şi montare de mozaic, faianţă, gresie şi parchet. Profi Restaurare are o nevoie similară, iar Viomegaconstruct, o firmă orădeană deţinută de un cetăţean austriac, a cerut aviz de muncă pentru 70 de muncitori necalificaţi în construcţii.

„Se conturează un fenomen, fără doar şi poate, pentru că firmele româneşti nu mai găsesc forţa de muncă necesară”, spune Mircea Balaj, administratorul Contimig Consult, firmă specializată în recrutarea de imigranţi. De câţiva ani, bărbatul aduce în ţară muncitori din Serbia, Kosovo, dar şi din ţări îndepărtate precum China ori Vietnam. „De exemplu, o firmă de construcţii din Bihor care lucrează pe un şantier din Iaşi a angajat 47 de vietnamezi”, spune Balaj, refuzând să ofere însă numele companiei, sub pretextul confidenţialităţii prevăzute în contractul cu angajatorul.

Confirmă, în schimb, că patronii bihoreni sunt mulţumiţi de străini. „Aceştia, spre deosebire de români, nu dispar după două-trei zile de muncă şi nici nu sunt mereu în concediu medical. Străinii de-asta au venit în România, ca să lucreze”, explică Balaj.

Vin filipinezele!

Lavinia Catrinar, administratoarea firmei Public EuroConsultingFirmele din Bihor mai recrutează din străinătate şi lucrători în hoteluri şi restaurante, operatori pentru maşini de calcul ori muncitori în confecţii. „Săptămâna viitoare, vor ajunge câteva angajate din Indonezia, care vor lucra în domeniul hotelier şi SPA”, zice Lavinia Catrinar (foto), administratoarea firmei Public EuroConsulting, specializată în recrutări din Sri Lanka, Indonezia şi Vietnam. „Până acum am lucrat doar cu angajatori din sudul ţării, dar în ultimul an au început să ne contacteze şi firmele din Bihor”, spune femeia. Patronii îi explică adesea că preferă străini ca să diminueze fluctuaţia de personal. Altfel spus, pe români nu se pot baza!

Inclusiv cunoscuta fabrică de încălţăminte Bihore se orientează spre străini. Reprezentanţii companiei au cerut aviz de muncă pentru 40 de muncitori necalificaţi, dar nu au dorit să spună BIHOREANULUI din ce ţară îi vor aduce. De asemenea, începe să prindă şi în Bihor moda bonelor filipineze, existând deja două solicitări de avizare pentru astfel de angajate.

Măcar salariul mediu!

Importul de muncitori nu e o fiţă a angajatorilor, mai ales că străinii îi costă destul de mult. Pe lângă faptul că suportă toate cheltuielile pentru angajare, le asigură şi transportul, cazarea, cel puţin o masă pe zi, iar unii chiar şi bilete de avion spre ţările de baştină, o dată pe an. În plus, legea îi obligă să le plătească salarii bune. Conform OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor, aceştia primesc drept de şedere doar dacă fac dovada că au un câştig lunar cel puţin echivalent cu salariul mediu brut din România, care acum este de 4.162 lei. Aşadar, orice străin ia minimum 2.919 lei net!

„Adevărul este că degeaba oferă aceste salarii muncitorilor români, că tot nu-i găsesc. Unul dintre clienţii noştri era dispus să plătească 4.000 lei brut pentru un muncitor necalificat în construcţii, dar fără succes”, spune Mircea Balaj. În schimb, pe aceiaşi bani, firma şi-a adus muncitori din Serbia.

Fireşte, patronii sunt nemulţumiţi de această obligaţie legală, instituită, culmea, pentru protejarea forţei de muncă autohtone. „E aberant ca statul român să impună pentru străini salarii peste salariul minim. Niciun român care merge în străinătate nu este mai avantajat decât cetăţenii acelei ţări”, zice Emil Jurjuţ.

Tocmai la presiunea mediului de afaceri, Senatul a iniţiat modificarea OG 25/2014, existând în dezbaterea parlamentarilor un proiect de lege care prevede că străinii vor primi drept de şedere atât timp cât fac dovada unui contract de muncă cu normă întreagă, indiferent de salariul primit. E de aşteptat, aşadar, ca după modificarea legii, importul de muncitori să crească. Până la urmă, cineva trebuie să facă şi muncile pe care bihorenii, cine ştie de ce, le refuză...


FENOMEN NAŢIONAL
Invazie de vietnamezi

Aducerea de muncitori din ţările non-UE este un fenomen în toată ţara. Potrivit Ministerului Muncii, în iulie în România lucrau peste 17.000 cetăţeni non-UE. Cei mai mulţi, 3.627, sunt cetăţeni turci, 2.120 sunt chinezi, 1.787 moldoveni şi 1.554 vietnamezi.

Numai în acest an, în România s-au angajat 1.520 de muncitori din Vietnam, ţară care a devenit astfel principalul furnizor de muncitori non-UE. Pentru vietnamezi, un salariu de 800-1.000 dolari în România este mană cerească, ţinând cont că acasă câştigă în medie 200 dolari pe lună.

Principalele domenii de activitate în care lucrează cetăţenii non-UE sunt cel hotelier, construcţiile de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, construcţia de nave, confecţiile şi comerţul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Patronul roman, smecher, avar, destept????!!!!!
ajunge sa plateasca 4100 lei, fiindca nu sunt prosti sa plateasca muncitorului autohton mai mult de 1900 cat este salariul minim ???!!!!
Postat 06 Septembrie 2018, 16:28 de iahim
jmecherie romaneasca
De ce sa plateasca un roman cu mai mult de salariul minim? E fraier? Nu e fraier, mai bine plateste un strain cu salariul mediu. Asa e jmecher.
Postat 06 Septembrie 2018, 16:01 de testtest
E o bataie de joc!
,,Conform OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor, aceştia primesc drept de şedere doar dacă fac dovada că au un câştig lunar cel puţin echivalent cu salariul mediu brut din România, care acum este de 4.162 lei. Aşadar, orice străin ia minimum 2.919 lei net!" La aproape o mie de euro pe cartea de munca ar gasi destui muncitori si in tara! Doar ca pe romani ii platesc la salariul minim, adica cu jumatate din cat ofera unui strain!!!
Postat 06 Septembrie 2018, 12:36 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON