URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2014, 07:33

Măcelarul de câini: Veterinarul Adăpostului Grivei a otrăvit câinii cu substanţe interzise şi i-a înfometat ca să se mănânce între ei

Măcelarul de câini: Veterinarul Adăpostului Grivei a otrăvit câinii cu substanţe interzise şi i-a înfometat ca să se mănânce între ei AUSCHWITZ. Înainte să fie călcat de procurori, Adăpostul Grivei era asemănat de militanţii pentru drepturile animalelor cu lagărul Auschwitz. Asta şi din cauza condiţiilor mizere în care erau ţinuţi câinii (înfometaţi, claie peste grămadă, bolnavi alături de sănătoşi, în ţarcuri necurăţate şi cuşti ce stăteau să se dărâme peste ei), şi a barbarismului personalului, dirijat cu sârg de cinicul veterinar Cosmin Şimonca (foto)
Măcelarul de câini: Veterinarul Adăpostului Grivei a otrăvit câinii cu substanţe interzise şi i-a înfometat ca să se mănânce între ei ADOPTATĂ. Căţeluşa cu burta spintecată şi maţele pe afară, a cărei poză a devenit în 2012 virală pe internet, a avut noroc. Operată a doua oară, a scăpat din adăpost, fiind adoptată de un iubitor de animale
Măcelarul de câini: Veterinarul Adăpostului Grivei a otrăvit câinii cu substanţe interzise şi i-a înfometat ca să se mănânce între ei MĂCELARUL. Veterinarul Cosmin Şimonca a devenit celebru pe internet, unde militanţii pentru protecţia animalelor l-au denumit "măcelar" de câini, publicându-i şi posterul care cerea eliminarea câinilor vagabonzi, ce era lipit chiar pe uşa cabinetului său
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patrupezi bolnavi sau răniţi, abandonaţi în cuşti mizere, lăsaţi nemâncaţi ca să se sfârtece între ei sau eutanasiaţi cu substanţe interzise, care au făcut animalele să moară în chinuri. În rechizitoriul întocmit în dosarul abuzurilor comise de angajaţii Adăpostului pentru câini fără stăpân Grivei, cruzimea faţă de animale e demascată în toată goliciunea ei sordidă.

Inculpaţi în primul proces judecat în Bihor sub această acuză sunt medicul veterinar Cosmin Şimonca, învinuit de cruzime şi abuz în serviciu, respectiv fostul administrator, Florentin Anton, căruia i se impută că a închis ochii la nelegiuirile medicului...

În anchetă

Scandalul de la Adăpostul Grivei a fost declanşat la o lună după preluarea acestuia de către Administraţia Domeniului Public, în noiembrie 2012, când fotografia unui patruped cărat în braţe de un îngrijitor, cu burta spintecată şi intestinele atârnate pe afară, devenea virală pe internet. Conducerea ADP a emis un comunicat în care susţinea că maidanezul fusese sterilizat, ţinut 2 zile la izolator, dar după depunerea în ţarc i s-a desfăcut operaţia, ulterior fiind dezinfectat, cusut din nou şi însănătoşit.

Iubitorii de animale au reclamat însă măcelul la Parchetul Oradea, depunând zece plângeri penale şi o petiţie semnată de 700 de persoane ce solicitau măsuri împotriva vinovaţilor. Aşa a început, în decembrie 2012, în forţă, prima anchetă din istoria Parchetului local sub acuzaţia de cruzime faţă de animale. Pe 7 decembrie, anchetatorii descindeau în percheziţii la locuinţa medicului veterinar şi la adăpost, ridicând registre şi calculatoare, şi verificând cabinetul veterinar, precum şi ţarcurile cu animale.

Apoi au început audierile. În total, până la finalizarea investigaţiei, pe 14 august anul trecut, au fost ascultaţi toţi angajaţii adăpostului, voluntarii organizaţiei Happy Dogs and Other Animals şi iubitorii de animale care au vizitat stabilimentul, iar declaraţiile, prezentate în rechizitoriul consultat de BIHOREANUL, sunt cutremurătoare, descriind în amănunt chinurile la care au fost supuşi maidanezii chiar de cel care trebuia să-i îngrijească: medicul veterinar Cosmin Şimonca.

Omorâţi în chinuri

Rechizitoriul scoate la iveală nereguli grave în activitatea adăpostului. Deşi aceasta ar fi trebuit coordonată de administratorul Florentin Anton, numit din 1 septembrie 2013, jupânul era, de fapt, veterinarul. La rându-i, Şimonca avea sarcini clare - să urmărească modul în care erau cazaţi câinii, să-i trieze şi să-i trateze pe cei bolnavi, şi să-i eutanasieze personal pe cei incurabili - dar le-a neglijat pe toate, pasându-le hingherilor, îngrijitorilor şi tehnicianului veterinar. Până şi procedurile de eutanasiere, la care ajuta doar cu umplerea seringilor cu otravă...

Potrivit legii în vigoare atunci, eutanasierea se putea face numai cu sedative injectate intravenos. La Adăpostul Grivei, însă, câinii erau ucişi prin injectare intracardiacă cu sulfat de magneziu, medicament folosit în cazul unor tulburări renale care, în doze mai mari, provoacă paralizia sistemului respirator şi decesul. Folosirea lui este interzisă, după cum au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, iar injectarea substanţei în inimă provoca animalelor o agonie prelungită.

Execuţiile aveau loc în spatele cabinetului lui Şimonca, departe de ochii vizitatorilor, unde câinii erau adormiţi şi apoi ucişi cu substanţa pregătită de medic. "Procedura s-a realizat cu sulfat de magneziu pentru că aşa a zis medicul, că e mai ieftin. Dar moartea se produce mai lent, chiar şi în 10 minute, iar câinele suferă, chiar dacă e anesteziat. Sedativele provoacă moartea în 2-4 minute. În medie erau eutanasiaţi zilnic 3 câini, deci peste 100 de câini în total", a explicat procurorilor tehnicianul veterinar Şanta Hunor.

Muribund dat cu spray

Lui Şimonca i se mai impută că nu a luat măsuri pentru a separa câinii bolnavi de râie de celelalte patrupede, că a lăsat femelele cu pui împreună cu alţi câini maturi, care i-au omorât, dar şi că a refuzat să trateze ori - dacă asta nu mai era posibil - să eutanasieze animalele bolnave, nici măcar atunci când sesizările veneau de la vizitatori.

Procurorii au reţinut cazurile unor câini cu răni superficiale, care ar fi necesitat o simplă dezinfecţie, dar şi unele grave, cu animale ţinute cu ochii scoşi ori cu maţele atârnând. Un exemplu elocvent priveşte modul în care veterinarul a abandonat un câine lovit de o maşină şi adus în adăpost de un orădean. "Avea trei răni deschise şi nu se putea ridica. Şimonca a spus îngrijitorilor să-l dea cu un spray, că poate avea hemoragie internă, cerându-le să-l pună într-o cuşcă, iar dacă va trăi va vedea ce va face cu el. A fost eutanasiat după o săptămână, după ce un vizitator a făcut scandal", a dezvăluit tehnicinul Şanta Hunor.

Alt caz revoltător e al unui patruped adus la adăpost cu piciorul tăiat de tren, ţinut zile întregi într-o cuşcă prea mică, fără apă şi hrană, în propriile excremente. "Avea o rană deschisă, plină de muşte şi de puroi, şi osul ieşit, dar Şimonca mi-a spus că eu nu sunt medic ca să-i dau indicaţii", a declarat Teger Ildiko, cunoscută militantă pentru drepturile animalelor.

Câini în congelator

Un alt angajat al adăpostului, îngrijitorul Pfeifer Norbert, a dezvăluit că unii câini muribunzi erau aruncaţi, fără să mai fie eutanasiaţi, într-o cameră frigorifică unde erau ţinute cadavrele pregătite pentru a fi predate spre incinerare. "Medicul spunea că se vor eutanasia ei singuri până dimineaţă", se precizează în declaraţia lui Pfeifer.

Comportamentul medicului, uneori jignitor la adresa unor vizitatori, e demonstrat de un incident relatat de Monica Matei, o orădeancă ce găsise în zona Universităţii 9 căţei, dintre care unul în stare gravă. Puii au fost depuşi în izolator, iar o zi mai târziu tânăra a venit să-i viziteze. Cel bolnav era aproape mort, iar pentru că a îndrăznit să-l atenţioneze, medicul s-a răzbunat. Puiul a fost lăsat să moară, iar ei i s-a interzis accesul în adăpost. "Mi-a spus că asta e pentru că mi-am permis să-i dau indicaţii".

Judecat cu fostul şef

Luat la întrebări, veterinarul a respins acuzaţiile, susţinând că şi-a respectat sarcinile de serviciu. Iar despre eutanasierile ilegale, Şimonca a pretins că nu ştiuse că folosirea sulfatul de magneziu era interzisă şi că a utilizat substanţa doar pentru nu i s-au dat sedative, refuzând, însă, nominalizarea persoanelor cărora le-ar fi cerut acest lucru.

Procurorul a fost, totuşi, de altă părere. "Cu ştiinţă şi constant nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile din fişa postului, provocând suferinţe animalelor, iar actele sale de cruzime, dar şi alte acţiuni şi inacţiuni, au avut efecte negative asupra activităţii adăpostului", concluzionează rechizitoriul.

05_florentin_anton_bihoreanul.jpgParchetul l-a trimis în faţa instanţei şi pe fostul şef al adăpostului, Florentin Anton (foto), destituit imediat după începerea anchetei (dar mutat şef peste Ştrandul municipal), sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, fiindcă a tolerat abuzurile veterinarului. "Învinuitul a declarat că nu a ştiut cum se făceau eutanasierile, apărare ce se impune a fi înlăturată. Neştiinţa, în acest caz, echivalează cu o nepăsare", a motivat anchetatoarea.

Adăpost sub lupă

Potrivit rechizitoriului, neregulile au continuat şi după declanşarea cercetărilor, când mai multe poze cu hoituri şi un filmuleţ cu patrupede care se sfâşiau între ele au fost difuzate pe internet de foşti voluntari ai fundaţiei Happy Dogs and Other Animals, cu explicaţia că maidanezii se mâncau din cauza înfometării la care ar fi fost supuşi. Ca urmare, a fost chemat la interogatoriu şi noul administrator, Călin Ardelean, care, însă, a demonstrat că a luat măsuri pentru a remedia situaţia şi că a cerut ADP sancţionarea veterinarului. Astfel, a scăpat doar o amendă administrativă de 1.000 lei.

Tot amendat, cu 600 lei, a fost şi hingherul Francisc Birta, reclamat de trei orădeni care l-au surprins în decembrie 2012 târând aproape 100 de metri un câine bătrân şi tranchilizat, aproape să-l sugrume. Deşi muncitorul s-a apărat susţinând că a tras câinele cu crosa deoarece era agresiv chiar şi după tranchilizare, procurorul a considerat că minte, fotografiile realizate de reclamanţi indicând contrariul.

La judecată

Procesul lui Cosmin Şimonca şi Florentin Anton a început săptămâna trecută cu o amânare, instanţa urmând să decidă dacă va admite organizaţia Happy Dogs and Other  Animals ca parte vătămată. "Eu sper ca instanţa să vadă că acuzaţiile aduse clientului meu sunt nejustificate. I se reproşează că o parte din tratamentele aplicate nu ar corespunde procedurilor legale. Concret, e vorba de două cazuri, însă pentru ambele situaţii există justificări: cel în care unui câine i s-a desfăcut operaţia, unde a intervenit imediat, şi un alt caz, semnalat în timp ce el era plecat într-o delegaţie", spune apărătorul lui Şimonca, avocatul Bogdan Bodea.

Întârzierea cu care a început procesul s-a datorat şi faptului că veterinarul a solicitat strămutarea lui. Motivul? Existenţa unei presiuni din partea presei şi a ONG-urilor, care i-ar putea influenţa "buna desfăşurare", precum şi faptul că unul din procurori ar fi fost părtinitor, adoptând un maidanez chiar în timpul anchetei. "Există toate garanţiile necesare pentru o normală şi corectă soluţionare a cauzei, în deplină legalitate şi cu obiectivitate", au decis, însă, magistraţii Curţii de Apel, lăsându-l pe câinosul veterinar pe mâinile colegilor de la Judecătoria Oradea. Să le explice acestora ce s-a întâmplat cu compasiunea şi mila faţă de nişte fiinţe fără apărare...


SCANDAL
Eutanasieri în masă

Procesul declanşat pentru cruzimi a avut meritul de a pune capăt haosului din Adăpostul Grivei. În urma anchetei, stabilimentul a fost modernizat, Primăria investind 60.000 lei, printre altele pentru pietruirea ţarcurilor, supraînălţarea gardurilor, realizarea unor boxe izolator pentru căţelele cu pui, dotarea cabinetului cu instrumentar performant şi cu o masă de operaţii. De asemenea, pentru a proteja câinii de intemperii sau arşiţă au fost reamenajate toate umbrarele, iar în adăpost s-au plantat 69 de arbori.

Pe de altă parte, municipalitatea şi-a atras înverşunarea militanţilor pentru drepturile animalelor după ce a decis aplicarea Legii 258/2013, intrată în vigoare în luna aprilie a acestui an, care permite eutanasierea oricărui câine dintr-un adăpost public după 14 zile. De atunci, din cei 137 de câini aflaţi în adăpost au fost eliminaţi cel puţin 50, scopul fiind, după spusele primarului Ilie Bolojan, reducerea cheltuielilor de 350 lei/animal/lună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
74 Comentarii
peste o luna scoate asta alt articol
punem pariu ca intr-o luna scoate asta alt articol , pana nu se mai angajeaza niciun veterinar sa lucreze pentru adapostul dinb oradea , astfel ca fiecare caine scapat de eutanasiere sa ajunga in vest si sa faca plus profit la vom stii noi cine . Un lucru este evident , invazia de turisti straini care se pare au citit cu satisfactie ca pot circula linistiti in sfarsit prin Oradea .
Postat 17 Iunie 2014, 20:03 de jeni
:((
Fiti fara grija, totul se plateste!
Postat 16 Iunie 2014, 04:19 de Gabriela
macelarul de caini
in BIHOR nu exista ONG...care sa se ocupe de caini ?....sa aduca mancare..prin diferite FUNDATII....oameni...sau sa fie ingrijiti ...de doctori ?.In Ploiesti...asa se procedeaza....ptr a nu cheltui...banii de la primarie....cau...aceste suflete...nevinovate......
Postat 10 Iunie 2014, 14:31 de dona
in vest mai ales
interesant ce zice doamna de mai jos , dar am citi intr-o revista din Olanda despre un cuplu din vest care detinea 20 de caini , si care nu avea venituri suficiente ( legale) cu care sa demonstreze ca le asigura de toate pentru un bun traui cainilor . Dar , respectiva familie de fiecare dat cand era verificata avea aproape alti caini , fara sa poata spune unde sunt ceilalti caini . Cazul respectiv probabil ca se cerceteaza in continuare . Am mai auzit si eu ca uneori cahiar 1200 de euro valoreaza un maidanez in Olanda . Exact nu se stie de ce , dar se banuieste . De exemplu , subiectii umani car4e se ofera voluntari pentru testarea unor cosmetice primesc , intre 500-800 de euro pe test , cu conditia sa aiba asigurare de boala sau viata .. Restul ganditi-va
Postat 08 Iunie 2014, 12:58 de catalin
chiar am auzit de cosmetice
Pare incredibil dar este adevarat : Un caine din adaposturile fostelor tari comuniste valoreaza si 1000 euro . Cine credeti cxa ofera atat : firme de cosmetice si de medicamente atent verificate in tarile lor de origine pe ce testeaza cosdmeticele sau medicamentele . Aceste firme prin asa zisi iubitori (o parte din ei , nu toti ) militeaza pentru mentinerea cu orice pret in viata a cat mai muoltor caini , altfel cum credeti ca apr pe piata anual mii de produse cosmetice noi ? In tarile de origine ale acestor caini s-a ajuns la mituirea ( oferirea de ajutoare ) persoanelor care tin acasa peste 10 caini , care apoi cu sau fara stiinta crescatorului , vor lua drumul unor assa- zise adpotii in tarile din vest . Voi reveni cu amanunte . Se cam leaga atunci lucrurile si in privinta furiei oarbe a unora contra celor care aplica legea privind reducerea numarului de caini . Dar nu este departe momentul cand de fapt cu stirea sau fara stirea celor care au detinut caini , multi din acestia au sfarsit in chinuri in tarile in care au fost adoptati , chinuri date de tot felul de substante noi care intra in cosmetice sau medicamente .
Postat 08 Iunie 2014, 12:49 de sonia
greata de articol
au luat de la adapostul din Oradea 20 de caini si au dus pe ei in Olanda . Masina cu caini a fosdt urmarita , a ajuns la un adapost unde sunt testate cosmetice . Au fost alesi cainii cu blana cea mai frumoasa
Postat 08 Iunie 2014, 12:07 de dumitru
CRAPATI!
Sa crapati mai repede astia care vor moartea cainilor. Voi sunteti criminalii idiotilor.
Postat 08 Iunie 2014, 09:46 de George
sa crapati voi idiotilor
@Pentru Mika esti un cocalar retardat handicapat imbecil criminal esti tu si cei ca voi care vor moartea cainilor retardati imbecili. Sa dea Domnu sa crapati mai repede scusuri nenorocite.
Postat 08 Iunie 2014, 09:44 de George
Taxa pe caine = Bani pt adapost
Bravo WTF??? fara galisme, feri !!!! si tuturor celorlati care aparati valorile morale ale societatii!!! Cred ca daca am pune taxa pe caine si asigurarea de raspundere civila canina, am face rost de niste bani asa cum sustine si WTF??? O idee buna de campanie electorala pentru viitorul primar. Ma gandesc serios sa candidez la primaria Oradea, iar majoritatea care apara valorile societatii cred ca m-ar vota, iar pentru iubaretii de animale cred ca as organiza niste petreceri romantice in aer liber asa cum propunea fara galisme. Poate am reinvia arenele romane daca aceste petreceri s-ar da pe stadion unde am avea sansa sa vedem seri romantice petrecute pe fundalul sfasietor al latratului de caine catre iubitorii de animale. Ei nu inteleg ca dragostea doar de o singura parte se numeste viol? poate le violeaza putin trupul si sufletul acesti maidanezi abandonatzi de niste iresponsabili asa zis aparatori ai animalelor ucigase de oameni. Poate aparam si sobolanii, sunt si ele niste fiintze cu suflet, nuuuu? Ce castigati prin faptul ca terfeliti imaginea unor oameni care va apara pe voi si copiii vostri de niste animale agresive parasite pe toate drumurile patriei?
Postat 07 Iunie 2014, 14:26 de Dreptate si Adevar
TOLERANTA sau ostilitate???
MIKA draga, Injectivele pe care le-ai scris te rog sa le pastrezi pentru tine in mod special asa cu dedicatie de la tine si pentru tine. Vorba romanului un prost si incult face pe mai multi prosti si inculti. Dragi iubitori de animale, Deci luati-va caini acasa si lasati-va copii si batranii in suferinte si neajunsuri, daca asta e adevarata fata a integritatii si moralitatii persoanei voastre. Nu va opreste nimeni sa adoptati un caine, un copil sau un batran. Mai presus de orice cred ca dovada unei educatii si civilizatii de inalta clasa este sa ai grija mai intai de oameni si apoi si de aceste animale, iar daca voi iubitorii de animale nu le-ati abandona si le-ati adopta cred ca nu ne-am confrunta cu acest subiect sau fenomen. Deci spuneti stop eutanasierii treacand la fapte!! Adoptati-va cainii!!!! ei va asteapta ce va retine???
Postat 07 Iunie 2014, 11:55 de WTF???
Pt Mika
Injectivele pe care le-ai scris te rog sa le adresezi familiei tale si in special mamei tale care te-a invatat sa vorbesti asa. Personalitatea ta infecta da pe-afara din textul pe care l-ai scris... se vede ce grad de intelectualitate ai. Semeni foarte tare cu cea care a scris articolul... oare doar semeni???? D-le primar cu ocazia urmatorului protest a iubaretilor de animanele te rog sa aduci cu tirurile toate javrele maidaneze din tara, infometate o saptamana pe drum si daca se poate nevaccinate si sa ii lasi sa se \"iubeasca\" cu ei si cu Zavista care a scris un astfel de articol.
Postat 07 Iunie 2014, 11:34 de fara galisme!!!
Pt Mika si restul
Tot pt MIKA Libertate prost inteleasa =Liberitnaj = Criminalitate Draga Mika, daca ai fi citit cu atentie toate comentariile, si daca redactia nu le-ar fi cenzurt 100 % ai fi vazut faptul ca iubitorii de animale si aici nu as exclude fundatia SOS DOGS si nici jurnalistii ziarului Bihoreanul si poate nici niste "procurori, judecatori, avocati", care au acces la dosar (detalii domiciliu) lanseaza amenintari la adresa unor oameni. Asta nu se poate incadra ca tentativa de omor, asta nu poate fi numita criminalitate? Toti cei care ucid: pui, vaci, curcani, iepuri, miei, pe care ii consumam zilnic si care mor in suferintze mult mai mari si pentru care nu exista lege privind uciderea, aceia nu sunt criminali, sau indirect cei care consuma preparate din carne nu sunt vinovati si ei indirect pentru crima? Haideti sa-i pedepsim pe toti; si oare ce folos daca toti aparatorii animalelor se declara vegetarieni si nu consuma carnea animalelor dar "sfasie" la figurat pe aproapele sau? Sunt ei in acest fel mai moralisti, mai drepti, mai sfinti? sincer nu cred. Libertate inseamna a face ce vrei cu conditzia de a nu face rau aproapelui tau.
Postat 07 Iunie 2014, 11:03 de WTF???
Pentru Mika
Pt MIKA, Personal cred ca prin apararea cainilor maidanezi si fara stapan toti iubitorii de animale in acest sens sunteti cei mai mari criminali ai umanitatii (vezi cate victime ale acestor animale sunt an de an) Pentru cultura ta generela criminal (vezi dex) = incalcarea legii (ori legea prevede eutanasierea). Faptul ca aparati aceste animale foarte bine dar luati-le acasa intretineti-le corespunzator nu lasati asta pe seama societatii, fiti niste oameni iubitori de animale responsabili. Din pacate sunt multi oameni iresponsabili care stiu sa dea din buci si-s lasa copii pe strazi ca povara societatii, la fel se intampla si cu copii care nu-si ajuta parintii la batranete. Consider ca societatea trebuie in primul rand sa ofere protectie sociala si sa nu puna mai presus de asta protectia animalelor fara stapan. Solutii sunt luatii acasa, fiti responsabili, aveti grija de ei ca si de copii vostri, dar nu er fi mai normal sa infiati un copil decat un caine sau poate si un copil si un caine? Libertate=" IUBESTE SI FA CE VREI\" dar nu poti iubi animalele mai presus de om si nu poti spune ca esti un om liber atata vreme cat libertatea ta = Libertinaj si provoaca suferintza semenilor tai.
Postat 07 Iunie 2014, 10:17 de WTF???
Hm
Mi se face sila cand vad in ce tara plina de ratati criminali traim. Sunteti niste terminati ordinari,care nu aveti altceva in capatana aia seaca decat violenta si crime. Nu e pacat sa omori animale?Dobitocilor!Sunteti niste lasi de cacat daca va dati zmei instigand la violenta impotriva unor suflete fara aparare.Dovediti ca sunteti destepti,facand ceva util,invatati sa fiti educati si civilizati.Cine nu iubeste animalele,nu iubeste nici oamenii.Scarbelor infecte!!!!
Postat 07 Iunie 2014, 08:47 de Mika
:)
@WTF??? esti tare, felicitari pentru idee :), daca tot sunt asa tari astia"" in clanta" si au timp de umblat pe coclauri dupa potai ar fi bine sa-si arata tendintele zoofile prin a dace donatii din bugetul lor personal pt bietele patrupede si daca atunci cand se duc sa le vada se mai aleg si cu cateva muscaturi nu va face decat sa ma bucure acest lucru. Da-ti inapoi adapostul la SOS dog si alte abureli care sa maltrateze potaile si mai rau si apoi sa le dea drumul inapoi pe strada asa cum au facut atatia ani la rand jegmanind bugetul local. Iar pentru aceasta Gal ii doresc sa fie muscata de vre-o 2-3 caini iesiti din adapost pe strada si ea si copii sai ( daca are) si atunci sa vedem ce articole va mai scrie nesimtita.
Postat 07 Iunie 2014, 08:22 de FUNEO
Taxa pe stalp sau pe animal ?
Iresponsanbilitate fatza de animale si semeni prin abandonul animalelor nu poate fi pedeprita ca si in cazul abandonului copiilor? Inainte de a fi pedepsita aceasta fapta a abnadonului canin nu am putea sa impozitam cainii??? Aici in loc de taxa pe stalp (inofensiv=nu provoaca pagube) as pune niste taxe pe animal (latra – musca) cum ar fi: Impozit pe latrat = taxarea tulburarii linistii publice Asigurare de Raspundere Civila Canina =RCC (bani pt victimele acestor animale). Impozit pe animal = bani pt adapost de caini strict de la iubitorii de animale si nu din bani publici. Domnule Primar ILIE BOLOJAN iata minim 3 taxe ce ar putea finantza: - serviciile adapostului pentru caini - serviciile de urgentza pentru victimele cainilor Avertisment : sa fiti pregatiti cu masuri suplimentare de capturare a cainilor, deoarece numarul abandonurilor canine ar fi foarte mare prin introducerea acestor taxe. Iubitori de animale ar fi doar la nivel declarativ nu si faptic.
Postat 07 Iunie 2014, 01:10 de WTF???
Oratorie si Retorica
Macelar de caini? de ce ? v-a transat propriul caine si vi l-a dat drept masa de pranz in asa zisul HOT DOG? SERIOS?!!! Criminal de caini? de ce ? nu permite legea acest lucru? Din cate stiu eu da legea permite, si chiar daca nu ar pemite mi s-ar parea foarte legal sa-i ucida folosind o suma mica decat sa cheltuie sume enorme pe tratamente si hrana, atata timp cat avem alte probleme sociale mai importante as zice eu: ca de ex lipsa fondurilor pt simple si banale analize medicale de laborator, nu mai zic copii, batrani, = oameni care duc lipsa de un tratament uman. Nu vreti cumva sa avem vreun adapost de lux pt caini, care sa prevada minim x mp/ caine, apa calda, incazire centrala, ingrijitor/ un caine, etc? Iubitori de animale? serios? atunci de ce ajung aceste animale pe strazi si musca sau ucid fiinte umane nevinovate ? oare nu voi iubitorilor de animale care nu sunteti in stare sa le adoptati si sa le ingrijiti corespunzator, sunteti vinovatii? De ce puneti mai presus aceste animale decat omul? Oare nu voi iubitorilor de animale savarsiti dubla crima? Oare nu voi aveti o problema de incadrare a valorilor si non -valorilor?
Postat 07 Iunie 2014, 00:29 de WTF
Dreptul la replica
Iubitorii astea de animale n-ar putea fi acuzati si ei de "criminalitate si zoofilism"? Criminalitate deoarece in numele dragostei lor imense fata de animale ''(adica zoofilism)'' isi permit sa "sfasie fiinta umana creata de D-zeu dupa chipul si asemanarea Lui" Din cate stiu eu e mai mare pacatul distrugerii fiintei umane decat a unui animal chiar daca eronat as zice eu animalul este numit fiintza; dar ok accept si aceasta afirmatie de (fiintza) Dar ce sa facem daca traim intr-o societate a non valorilor? suportam consecintzele; acceptam avorturile umane, acceptam servicii medicale asa cum sunt, acceptam multe alte nedretdati si asta pt ca : avem asa zis imaculatii moralisti .... mari legiuitori si implementatori ai legislatiei; adica pentru unii mama pentru altii ciuma.
Postat 06 Iunie 2014, 23:53 de WTF
BIHOREANUL = Impartialitate
Administratorii site-ului nu publica toate measjele, oare de ce, nu avem toti dreptul la opinie? Rog administratorii site-ului sa faca publice toate postarile, iar TDS asa cum te-ai permis sa stergi mesajele unei alte persoane care a scris de 7 ori dupa spusele tale, plus alte postari de la diferiti acuzatori la adresa celei care a scris articolul, tot asa era frumos sa stergi comentariile repetetative de la feri. Articol de doi lei: suferintza dupa anestezie? doamne fereste, cata scoala poate sa aiba cineva care afirma asa ceva, mai ales si ca acuzatie in proces, sau nivel declarativ intr-un articol de presa? se pare ca iubitorii astea de animale s-au dezumanizat total atata vreme cat iubesc mai mult animalele decat pe semenul lor pe care isi permit sa-l ''sfasie" . RUSINE IUBITORILOR DE ANIMALE si tuturor celor care se preteaza la acte de acest gen. Ma rog ca de azi inainte sa de-a domnul ca orice iubitor de animale atat de infocat sa ajunga macar o data pe luna sa nu fie iubit de aceste animale si sa--i vad apoi daca si sfasiati luna de luna de patrupedele strazii vor ramane la fel de iubitori de astfel de animale????
Postat 06 Iunie 2014, 23:35 de WTF
acelasi lucru lunar
totusi cu ce am gresit noi oamenii ca ne musca cainii pe strazi ? nu inteleg ce este cu acasta articol. Mi-a fost de ajuns o muscatura de caine anul trecut . Nu mai vreau caine dupa 14 zile , ca apoi poate ca si Sos Dags deie drumul inapoi pe strade si musche iarasi .
Postat 06 Iunie 2014, 18:46 de feri
naponta
rog frumos primaria sa prinda toti cainii si sa-i duca 10 zile in adapost iar apoi sa le faca injectie sa doarma incet.
Postat 06 Iunie 2014, 18:43 de feri
revin cu date noi
Date noi noute , de la un angajat al unui cabinet din Franta : Furnizate in urma cu o ora de o verisoara care lucreaza la un cabinet veterinar din Franta , situatia din Franta este in general asta fata de anestezicele folosite la eutanasiere la animale : Anestezicele cu regim special , mai ales cele din grupa opiacee trebuie evidentiate la ml consumul . In cazul unor animale care urmeaza a fi eutanasiate si l;a care doza de anestezice este uneori si de 4 ori mai mare decat normal(orgtanisme care produc endorfine multe) , , unii veterinari francez(decat sa nu fie credibili in fata politiei) prefera sa utilizeze un anestezic in cantitate f. mica pentru a induce somnul animalelor apoi folosesc T 61 sau sulfatul de magneziu , substante pe care pOLITIA NU LE VER4IFICA LA MILILITRU . (acestea nefiind substante asemanatoare cu drogurile). In Franta uneori este o adevarata vanatoare in cazul in care nu se pot justifica la ml lipsa unor anestezice opiaceee din cabinet. Cred ca situatia de aici este OK , intrucat nu sunt asa de avansati consumatorii de droguri , sa apeleze la veterinar si nu sunt atitia consumator ca si in Franta.
Postat 06 Iunie 2014, 12:55 de rebeca
satul de astfel de articole
sunt satul de astfel de articole . Chiar daca ziaristul crede ca tin cu cineva anume . Sunt echidistant . Articol de nota 1. In plus parca suna a instigare la violenta . Nu stiu daca in lege nu este prevazuta vreo sanctiune pentru articole care instiga subtil la violenta . Unul din comentatori l-a si amenitat pe asistentul veterinar , vezi mai sus. De fapt genul acesta de articole , indiferent de subiect , nu a dus la clarificarea situatiei ci din contra du7pa un timp a creat animozitati , a produs certuri si violente intre protagonisti . Deja acest subiect a depasit libertatea presei . S-a intrat in zona in care viata acelui om poate fi in pericol prin cuvintele abil alese de catre ziarist , cuvinte care se vede au povocat o furie oarba posibil la persoane labile psihic.
Postat 06 Iunie 2014, 10:53 de florin
instigatori
Rog cititorii seriosi sa treaca pe la un spital uman , sectia de chirurgie si sa vada daca la om se rup firele de sutura . Va spun sigur ; un procent de 3-4 % din oamenii operati au nevoie de o resuturare . Este un procent decent , nu se isterizeaza nimeni doar din cand in cand cate o ceata de apasi care cred ca puradeii lor nu au fost atent tratati . Dar acelora li se explica despre ce este vorba si subiectul se termina . Ei , in cazul acesta subiectul se reaprinde cand se infuzeaza niscai foloase necuvenite , cand vreun investigator vrea sa-si faca vreo teza de doctorat din acest subiect sau ne deranjeaza prea mult acest primar..Fondul problemei este acesta : Oradeni cu bun simt ati vrea sa finantati din banii vostri un adapost unde sa existe contrar legii sute de caini sau vreti sa se reduca , etic , prin eutanasiere nr de caini si impliicit cheltuielile din fondul orasului ? Cine nu intelege acest lucru elementar sa reia clasa i.
Postat 06 Iunie 2014, 10:43 de cristina
grozav articol
Auzi colo : S-au folosit substante otravitoare . O invitam pe dna ziarista sa afle de la orice facultate de profil daca sulfatul de magneziu administrat dupa anaestezie generala la animale , are vreun efect daunatot sau provoaca vreun chin . Am aflat de la faculta din Bucuresti ca daca este administrat dupa 2 pana la 7 minute de la administrare4a anestezicului se produce eutanasia in 30 de secunde ( am scris in treizeci de secunde ) , fara nicio durere . Cine crede ca generatii intregi de veterinari care l-au folosit au produs suferinte animalelor se inseala . Asa cum doreste sa intoxice opinia publica o organizatie care a pierdut vreo 13.000 de euro pe luna ca sa nu prinda cainii de pe strazi . Zilele trecute eram in Sovata si am asistat la taierea unui berbec pentru a fi folosit la gratar . Ce credeti cum s-a desfasurat ? Unul din sateni a luat un cutit si pur si simplu la infipt in gatul berbecului . M-am uitat la ceas : abia dupa 7 minute nu a mai miscat . Dar primele 3 minute vreau sa va spun au fost dureroase pentru privitori , mai ales ca erau si 2 copii in suita . Am ramas socat sa citesc articolul dvs , cand de fapt problemele adevarate sunt altundeva .
Postat 06 Iunie 2014, 10:22 de rebeca
Kurz
Today, dog, God's creatures, which he loves as well as the people - tomorrow people ..... who torments animals who is it for good, you want the same experience as these poor creatures - maybe they get sometimes a syringe into heart when they are old and are no longer needed ------ man, man is the worst creature on earth. Man the future? Check it out times - what future? The man destroys its habitat - prefer no children, they are born in a sick, broken world!
Postat 05 Iunie 2014, 20:39 de Daniela
????????????
@ in trecere, trecator: Dar de ce ai postat același comentariu de 7(șapte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)ori? Și ce înseamnă "jigorii"?
Postat 05 Iunie 2014, 14:53 de TDS
fara jigorii
am citit si eu articolul acesta si comentariile postate si cu dezamagire pot spune ca am constatat efectul de haita transmis de la necuvatatoare fara stapan la niste indivizi care cica isi spun "oameni" dar care ar fi in stare sa isi jupoaie semenii fara clipire sub pretextul ca apara o "cauza" . Povestea sta in felul urmator: un caine de rasa trece pe o strada, dupa ce a venit de la coafor iar javrele cu purici si raie care-l vad latra spumegand la gura, in timp ce acesta nu le bage in seama. Sper doctore daca citesti ce se spune aici sa treci mai departe fara sa le acorzi atentie si sa rezolvi problema asa cum au mai spus si altii mai devreme. Fa-le reclamatie jigodiilor si sa se ocupe organele statului de ei ca si hingherii de javrele care bantuie pe strazi. Multa bafta si nu te lasa murdarit de ei!
Postat 05 Iunie 2014, 13:37 de in trecere
Incredibil
Corect , este o adevarata vendeta . Asistam in 2014 la o vendeta .Tipic cand o organizatie pierde ciolanul , va face orice sa dovedeasca ca ea(organizatia) care gestiona inainte o afacere , o facea mai bine . Vendeta scabroasa . Cine e in spatele vendetei , ? Veti afla in amanuntime in maximum 2 luni . Pe ce se plateau acum 2 ani , cate 50..000 de lei pe luna la adapostul de caini ? Asta trebuie sa vedeti dumnilor din justitie ? Atunci nu a scazut numarul de caini in oras deloc . Se rupeau fire de sutura la greu si atunci . Se mai bateau cainii intre ei si atunci ca si acum ( nu de foame sau sete). Se numeste vendeta la ce asistam . Pur si simplu mi-e greata de ce vad , aud. Nu ma numesc oradean si din acest motiv .
Postat 05 Iunie 2014, 11:43 de geta
m-am saturat de un astfel de subiect
Mi-e jena ca sunt din Oradea , oras in care a inceput de vreo 2 ani o vanatoare de persoane , ca pe vremea inchizitiei , persoane care sunt etichetate in fel si cxhip . Dar pana cand stimata justitie ? Ce au facut acei oameni ? Ca din cate stiu este permisa eutanasierea animalelor . Anul trecut am fost cu cainele in Ungaria si mi-au spus cei doi medici de la cabinet ca nu a fost absolut nici o problema sa se foloseasca sulfatul de magneziu dupa anestezie , intrucat acesta s-a folosit 70 de ani si se mai foloseste . Nu provoaca nicio durere . Cine a mintit cu nerusinare ? AQltceva , cainele caruia i s-au descfacut cusaturile este bine merci , datorita celor din adapost care l-au ingrijit . In spitale umane nu se rup fire de sutura ? Fimuletul pe care l-au postat .. iubitorii" arata o bataie intre cauini si nicidecum o hranire a unor caini cu lesurile altor caini ? Oameni ati utat cand v-ati certat ultima data ? Cred ca in fiecare zi va certati cu cineva si atunci ne miram de niste caini stransi din fiesce colt de orqasd si care ajung la un moment dat impreuna inevitabil se vor bate , pentru ierarhizare.. Am citit articoul di est ziar si repet este incredibi, nu aveti ce face ?
Postat 05 Iunie 2014, 11:34 de Nicu
fara mila
stimata valeria , carmen cefan ,gabi etc : Nu va este putin rusine ce comentarii mizerabile ati postat ? Chiar credeti ca puteti scrie orice fara sa nu se depuna plangere impotriva dvs ? . Chiar doresc ca persoanele lezate sa se adreseze in justitie , pentru ca pe orice subiect sunt persoane ca dumneavoastra care incing spiritele , incita la violenta etc. Refereitor la subiect cred ca nu aveti niciun serviciu , sunteti marginalizate de societate, probabil ati suferit diverse traume in copilarie , folositi spatiul virtual ca sa scrieti orice , crezand ca nu puteti fi identificate ,
Postat 05 Iunie 2014, 09:51 de liana
tendentios
as fi curioasa sa stiu cine a comandat un astfel de articol ? De fapt nu inteleg care este scopul acestor aricole in cascada ? Ce subiect este acesta ? Sunt revoltata ca in felul acesta cel care a comandat articolul poate fi in cardasie cu cineva care poate are vreun interes in a fi tinuti peste limita de 14 zile cainii in adapost ( ce va face oare curtea de conturi cu primaria cand va afla ca nu s-a respectat legea si au fost cheltuiti banii municipalitatii pe sute de caini ala long)
Postat 05 Iunie 2014, 09:40 de galovitz timea
catel macelarit
n sfarsit s=a facut DREPTATE.Acest calau ca altfel nu-i putem spune mi-a macelarit o catelusa.Am luat-o de la adapost unde mi s-a spus ca este sterilazata si microcipata.Asa o operatie i s-a facut de toata groaza( cred ca nefiind de specialitate puteam sa o fac si eu) a fost taiata iar ovarele au fost legate cu o sfoara si inchisa la loc. Era sa moara saracuta aproape a facut septicemie si dupa o luna de tratament am fost nevoita sa o operez din nou si sa mi se spuna ca fapt nu a fost sterilizata ci numai macelarita si ca putea muri oricand.Multumesc cabinetului veterinar Stomano din Oradea personalului de acolo si in special doamnei doctor Luiza Nagy care mi-a salvat prietena
Postat 05 Iunie 2014, 09:34 de massa
oricum
cred ca articolul din ziar vrea sa influenteze completul de judecatori . Pana atunci ,insa , se impune ca cei care posteaza astfel de amenintari sa fie identificati dupa IP (la plangerea persoanei atacate) si sa raspunda in fata legii .
Postat 05 Iunie 2014, 09:11 de gloria
Sper sa fie doar inceputul pedepsirii vinovatilor
Intr-un final se face dreptate , ma bucur enorm , chiar daca au murit sute de catelusi poate mii la ORADEA , in sfarsit incepe pedepsirea vinovatilor, rand pe rand , unul cate unul, da, bravo celor ce au luptat pentru dreptate si adevar , bravo fundatiei Happy Dogs, bravo Ana Chiperi si tuturor sustinatorilor si iubitorilor de animale .Este momemtul sa demonstram ca Oradea este un oras civilizat , sa nu ne mai fie rusine de orasul nostru !Incompetentii sa plateasca !!!!!
Postat 05 Iunie 2014, 00:29 de carmen cefan
Tu obiectivule
Tu apreciezi crima? "NU A OMORAT OAMENI, A INCERCAT SA LE FACA UN BINE" Prin a omori niste animale, omul isi face dreptate? Daca este asa, nu vad nici o schimbare intre secolul 21 si evul mediu. M-as bucura enorm de mult sa te vad pe tine si pe toti ceilalti care omoara cainii ( ca mai apoi sa ii treaca pe hartie:eutanasiati si sa isi bage banii in buzunar) sa fiti legati de maini si de picioare si aruncati intr-o cusca unde sa va mancati intre voi pana la os. Poate in felul asta, scapam de cateva lepre ca voi si daca merge treaba asta, sa o practicam in toate orasele tarii !
Postat 04 Iunie 2014, 22:42 de Valeria
Indolenti si macelari
Bipezii astia sunt niste greseli genetice, mostre de rautate, prostie si purtatori ilegali de diplome ale unei facultati de medicina. Bine ca s-a pus in miscare justitia, desi merge tare-tare greu. Pana una alta cele doua greseli genetice sa aiba parte de tratament de la oameni si Cel de Sus pe masura faptelor lor...
Postat 04 Iunie 2014, 22:37 de Gabi
Respectati dreptul la opinie !!!
Va rog sa lasati si sa pubicati toate comentariile, nu inteleg de ce nu le publicati pe toate!!!! PERSONAL MI-ATI STERS CATEVA COMENTARII !!!!! Va rog sa decenzurati imediat toate comentariile, sa nu le mai stergeti, si sa le publicati absolut pe toate deoarece autorii unor astfel de fapte fie ele chiar si la nivel declarativ trebuie sa raspunda in fata legii. Cei care se cred mari si tari sa nu uite ca mai devreme sau mai tarziu vor plati pentru greselile lor. Comunitatea Neo ar trebui sa ceara inchiderea acestui trust de presa si sa va ceara daune morale. Mai "atotstiutorilor si dreptilor comentatori" nu uitati un lucru: "Mantuitorul apara femeia pacatoasa de furia comunitatii spunandu-le acestora cei far de pacat sa arunce primi cu piatra", voi cei care scrieti aici tot felul de chestii sunteti atat de "atotperfecti"? Nu pot sa cred ca puneti cainii mai presus de om si de copii !!! Ce ar fi sa nu mai mancam: pui, porci, vitei, curcani, etc si sa lasam toti daunatorii gen soareci, sobolani, tzantzari, muste, viespi , lacuste, lei, tigri, leoparzi, elefanti, etc prin comunitate asa de izbeliste fara nici un control???
Postat 04 Iunie 2014, 22:23 de WTF??/
,,Delegatie,,?
Ce fel de,, delegatii,, are veterinarul Simonca? Si in perioada ,,delegatiilor,, cine intervine la adapost in cazuri de urgenta medicala?
Postat 04 Iunie 2014, 22:13 de C. Lehnert
TDS
Sunt convins ca nu veti poasta acest comentariu dar il scriu totusi... pentru redactie TDS vad ca in continuare persisti in nebuloasa mediocra intelectuala in care te afli asa ca am sa refuz sa iti dau un raspuns pt ca as vorbi in van. In ceea ce te priveste pe tine Gal, o ziarista de duzina din cate mi-am dat seama din articolul tau, sunt convins de altfel ca ai reusit sa ma faci sa imi pierd ziua incercand sa vad daca oamenii care scriu aici se pot numi oameni ( se stiu ei care sunt, nu ma refer la toti) sau au decazut mai mult decat bietele animale pe care pretind ca le protejaza. PS: sper ca neoprotestantii sa reactioneze la ceea ce s-a scris aici, daca nu probabil isi merita soarta...
Postat 04 Iunie 2014, 22:04 de FUNEO
Emanuelle
@FUNEO: Dar de ce nu esti mai explicit(a)? Adica vorbesc cum? Ca nu am atacat o minoritate(desi..........), am vorbit pur si simplu despre un individ apartinand acestei minoritati, minoritate care altfel propovaduieste chipurile CINSTEA, BUNATATEA, COMPASIUNEA(inclusiv fata de animale) etc!. Cat despre stomatoloaga scolita la Sorbo pot sa spun ca nu i-am fost pacient(si nici nu ii voi fi vreodata!); am relatat ceea ce au spus alti pacienti. Ei au abandonat-o! Daca tie ti-a facut ceea ce trebuia si esti multumit(a), OK! Ti-a lucrat cand inca presta la EMANUEL sau dupa ce au dat-o afara si de-acolo? Asa, de curiozitate?!
Postat 04 Iunie 2014, 20:27 de TDS
Unde e Politzia
Buna ziua, Pe aceasta cale fac apel catre conducerea ziarului, sa publice toate postarile, nu doar cele scandaloase, chiar daca este un ziar cu inclinatii spre scandal. Tot pe aceasta cale rog conducerea ziarului sa se prezinte sau sa puna la dispozitie politiei toate datele de contact ale persoanelor care au postat aceste amenintzari, si sa le faca publice in numarul urmator al ziarului. Rog Politia Romana, sa se autosesizeze si sa ia masurile necesare impotriva acestor persoane agresive cel putin la nivel declarativ . Daca acele persoane sunt atat de mult iubitoare de caini de ce nu iau aceste patrupede la domiciliul lor? Multumesc anticipat!. Va rog sa postati acest comentariu, precum si cel anterior pe care v-ati permis din oficiu sa nu-l postati.
Postat 04 Iunie 2014, 17:36 de WTF???
o circareasa...
Circareaso, metodele folosite au fost umane, dar asa suntem noi romanii, ne pricepem la toate si nu stim nimic! Daca atunci cand a fost SOS Dogs in Oradea a scazut numarul cainilor, de ce nu au continuat ei? Sau nu au mai putut ei capusa primaria pentru bani? Asa de buni au fost cei de la SOS incat au trebuit inlocuiti? Cultilor!
Postat 04 Iunie 2014, 17:27 de mister
Macelarul de caini
In medicina romana,primul indemn era "NON NOCERE",sa nu faci rau! Acest individ este un psihopat,care trebuie judecat si internat intr-un spital de boli psihice.O societate doar care si-a pierdut valorile de bine,frumos,adevar si dreptate,poate fi de acord cu barbaria si crima!
Postat 04 Iunie 2014, 17:26 de ELENA
obiectivitate 2
Andrei, copiii mei, ca si Ionut, sunt copii, adica reprezinta viitorul nostru. Sunt fiinte umane, nu animale. Daca iti pasa asa mult de cainii maidanezi, am o intrebare: cati dintre ei ai adoptat? Iar legile sunt facute de oameni pentru oameni, nu pentru animale, dar creierul tau, nu-si poate da seama de asta. Inteligenta nu exista pentru tine, nici macar ca si cuvant in vocabular
Postat 04 Iunie 2014, 17:19 de mister
obiectivitate 2
Crima, daca ne uitam la definitia ei, nu se refera la animale, ci la oameni. Nu am facut referire la niciun om, dar daca sunt unii care fac referire la mine, medic, primar si altii, voi face si eu referire la ei. Valeria, as vrea sa treci si tu doar prin spaima de a sti ca unul dintre copiii tai este muscat de un asemenea caine si exista pericolul sa moara, sa vedem daca mai gandesti asa. Sau inca nu ai, dar daca vei avea, sincer, iti doresc asta! Cuvinte gen "lepra" te rog sa le folosesti la adresa ta si a familiei tale, iar comparatiile gen azi si evul mediu nu cred ca isi au locul, pt ca atunci oamenii nu erau preocupati de prostii de acest gen
Postat 04 Iunie 2014, 17:17 de mister
Mr Mister...
Mr Mister, exista metode UMANE de s scapa de caini pe strazi, nu macelul ! Interesele sunt prea mari ca sa le pricepem noi, insa unii le putem macar banui. Nu macelul cainilor e solutia. De ce, cat timp a fost SOS Dogs in Oradea, numarul cainilor a scazut ? Pentru ca aia stiau ce faceau. Dar nu-i iesea nimic lu' domn' primar ! Inteligentilor !
Postat 04 Iunie 2014, 16:04 de O circareasa
FUNEO
Pentru NEO cu dedicatie... nu sunt neoprotestant nici macar protestant dar am sa-ti spun ca ai o nesimtire incredibila, se vede ca esti venit din padure si complet cu pluta daca in 2014 iti permiti sa mai vorbesti in felul acesta. Nu-l cunosc pe veterinar dar intamplarea face sa o stiu pe sotia lui ca pacient si am sa confirm aici ca este total neadevarat ce spui tu si daca iti permiti sa vorbesti in felul acesta despre oameni pe care probabil ii stii din auzite imi cam dau seama de nivelul tau intelectual, ma mir ca ai ajuns sa scrii ceva la un calculator.
Postat 04 Iunie 2014, 15:46 de FUNEO
caini fara stapan
http://infoinsider.ro/2014/06/03/nurnberg-flashmob-impotriva-uciderii-in-masa-a-animalelor-din-romania/
Postat 04 Iunie 2014, 15:25 de iulia
SIMONCA FERESTE-TE
CENZURAT
Postat 04 Iunie 2014, 15:10 de iubitor de animale
seara
@Mike Tyson strada pe care locuiește (*) este destul de pustie, mai ales seara!
Postat 04 Iunie 2014, 15:00 de doroftei
mister
misterule, faci exces de zel, nu te prea pricepi la net bag seama; misterule, legile sant facute ca sa nu existe haos si sa fie respectate, au ba? in acest caz, legile au fost incalcate; cat despre cazul lui Ionut, ar fi multe de spus, dar tu care vrei obiectivitate, n-o ai! Tu-ti lasi copiii nesupravegheati? daca-i omoara o masina, ce faci? distrugi toate masinile din tara? misterule, inteligenta e un mister pentru creierul tau!
Postat 04 Iunie 2014, 14:45 de andrei
intalnire de gradul III
Sper sa ma intalnesc cu Simonca asta, seara pe racoare pe o strada fara martori
Postat 04 Iunie 2014, 14:40 de Mike Tyson
iubitor de animale
DECI PENTRU MACELARII DE CAINII UITATIVA PESTE UMAR CAND MERGETI PE STRADA, IFECTII DE OMAENIII DE SUNTETII, PE GUNOAILE ASTEA CARE AU TERORIZAT CAINI IA-S BAGA INTR-O CUSCA CU VREO 5 ROTTWEILER SI VREO 5 MASTIIVII, CE ZICETII DOMNIII VETEREINARII!!! DAR CAINI SA FIE DRESATIII SA NU MANANCE DE LA GUNOAIE DE OMAENIII CARE II OTRAVESTE, DECI FAC UN ANUNT PENTRU NENOROCITI ASTEA!! FITI ATENTII PE STRADA!!! FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ATENTIII!!!
Postat 04 Iunie 2014, 14:29 de cetatean
Tu obiectivule
Tu apreciezi crima? "NU A OMORAT OAMENI, A INCERCAT SA LE FACA UN BINE" Prin a omori niste animale, omul isi face dreptate? Daca este asa, nu vad nici o schimbare intre secolul 21 si evul mediu. M-as bucura enorm de mult sa te vad pe tine si pe toti ceilalti care omoara cainii ( ca mai apoi sa ii treaca pe hartie:eutanasiati si sa isi bage banii in buzunar) sa fiti legati de maini si de picioare si aruncati intr-o cusca unde sa va mancati intre voi pana la os. Poate in felul asta, scapam de cateva lepre ca voi si daca merge treaba asta, sa o practicam in toate orasele tarii !
Postat 04 Iunie 2014, 14:22 de Valeria
Gazul pe toti maidanezii
Gazul pe ei, pe toti. Daca vreu cretin ii iubeste asa de tare de ce nu ia acasa vreo 20 ???? Nici un caine pe strada !!!! Bravo primare !!
Postat 04 Iunie 2014, 14:06 de tyty
@marius
Am avut dreptate ESTI FOARTE TELIJENT....ZATTTTTT GUNOI
Postat 04 Iunie 2014, 13:58 de IO
obiectiv
Asta numiti voi obiectivitate? Daca tot vreti parerile oamenilor, de ce nu le acceptati pe toate?
Postat 04 Iunie 2014, 13:38 de mister
obiectiv
Haideti sa incercam sa ne mentinem, macar o data-n viata, obiectivitatea si astfel sa incercam sa aducem putintica lumina in acest caz. In primul rind, primarul a vrut sa faca un lucru bun pentru cetatenii acestui oras, si anume sa-l curete de caini, ca sa nu ajungem si noi ca cei dun Bucuresti (vezi cazul Ionut). Daca nu suntem in stare sa-l apreciem nici macar atunci cand face un lucru bun... Mai apoi medicul veterinar. Acest medic nu este nici Herr Doktor, nici Stalin, nici Hitler sau altii, dintr-un singur si simplu motiv: NU A OMORAT OAMENI, A INCERCAT SA LE FACA UN BINE! Pentru cei prea orbi ca sa vada acest lucru, va rugam sa va abtineti de la comentarii! Am observat cand citeam articolul ca si tanti ziarista incepe sa-i acorde tot felul de porecle. Tanti ziarista, dumneata nu stii ca asa ceva este cel putin neprofesional, daca nu si penal? Si atunci cum poti sa-l incriminezi pe un om, daca nu stii toate detaliile cu privire la o fapta care este inca pe rol? Sau esti si matale ceva judecator/procuror si nu stim noi restul?
Postat 04 Iunie 2014, 13:27 de mister
ioi...ioi
macel pe ei , doctore, ca pe proorocii lui Baal, si Astarteea, ca nu-i pacat, pacat e sa omori oameni , si sa-i jignesti pe net....fara sa ti se vada fata, da ..asa e la moda, sa dai cu noroi in altii, pentru javre....cica au suflet.....ha...ha..ha...plina-i lumea asta de jigodii....mai ales la unii, care nu-s neo.....Satana va astepta-n iad.....cu haite de caini.sa va saturati de ei.vesnicie placuta......
Postat 04 Iunie 2014, 12:56 de ilie tisbitul
@io
domnu IO, iti doresc sa ajungi la spital sa vad cat de bine te poti apara si vindeca! ii fi si tu ceva Dumnezeu a tau :)) a tot vindecator! iar daca iti tre cani, dui la mata acasa sa ii creasca si o sa iasa o **** ca tine, cam astia sunteti voi, niste jigodii fara nici un viitor, cainii strazilor (copii strazilor).........
Postat 04 Iunie 2014, 12:49 de marius
@marius
Bei telijentule....oamenii se pot apara singuri....nu-i opreste nimeni ...
Postat 04 Iunie 2014, 11:55 de io
Urare sincera pentru Primar
CENZURAT
Postat 04 Iunie 2014, 11:02 de Numai bine
ADEVAR
DACA LEGEA FUNCTIONARULUI PUBLIC AR FI RESPECTATA SI PRIMARUL TREBUIA TRIMIS IN JUDECATA.
Postat 04 Iunie 2014, 10:27 de ABET
din pacate
din pacate dupa caini si pisici vor urma cei bolnavi de cancer,diabet,inima,si,bineinteles pensionarii si ...
Postat 04 Iunie 2014, 10:21 de matilda
CHELTUIELI
DACA PRIMARUL DISPARE DIN PRIMARIE CU CIT SE POT REDUCE CHELTUIELILE ORASULUI
Postat 04 Iunie 2014, 10:20 de CARE
infecti
asa ii invata biblia pe pocaintii infecti apoi se dau mari morali pe la biserici va scuip intre ochi cand va vad
Postat 04 Iunie 2014, 09:58 de defdef
bolojan
CENZURAT
Postat 04 Iunie 2014, 09:57 de dana
Respekt, herr doktor!
Nu-i el vinovat, el e bolnav, ar trebui inchis intr-o cusca si aruncata cheia! Baiu-i cu criminalul andrica, cel care ,,patroneaza" crimele de tot felul, un exemplu e cazul fetitei de la strandul din Iosia. Bai e si cu tantalaul asta de birau care a ,,reusit" sa se inconjoare de nulitati, doar-doar va iesi in evidenta si uite ca iese! Nici cele ,,n" parchete nu pot zice ca n-au nicio vina! Dar cea mai mare vina o avem noi, oradenii! Stam ca oile capiate in loc sa mergem peste ei! Zicea cineva ca un popor de oi va da nastere unui guvern de lupi. As adauga ca naste si o administratie de lupi.
Postat 04 Iunie 2014, 09:49 de mengele
rwqerwq``
CENZURAT
Postat 04 Iunie 2014, 09:33 de fsafdsf
si?
no mai lasa-ne! ca sunt macelariti oamenii in spitale, nu sare nimeni in apararea lor? drepturile cainelui! de aia merge asa bine in tara asta, ca va intereseaza de caini si de pisici, de oameni ca doare fix in........... spaga sa dea si pentru o amarata de adeverinta!
Postat 04 Iunie 2014, 09:29 de marius
Felicitari
Felicitari pentru acest articol!
Postat 04 Iunie 2014, 09:10 de ana
Ce li s-a comandat aia au măcelărit !?!
Cei doi nu s-au inventat singuri, mai ales că lucrau în sistem de mulţi ani !?! Au primit dispoziţii de la municipalitate şi s-au executat, uneori chiar cu mai mult zel decât procurorii atunci când abuzează în faţa unor neica-nimeni aflaţi pe post de "soldatul Sveig" !?! Şi cine conduce municipalitatea din 2008 încoace !?! Miţa-biciclista sau Bolojan Ilie Gavril, de la caz la caz şi de la dosar la dosar !?!
Postat 04 Iunie 2014, 08:28 de Carp III
NEO
Asta știu să facă neoprotestanții! Că domn "doftor"e neo! Căsătorit(cum altfel)tot cu o neo, o amărâtă de stomatoloagă la care nu se duce nimeni(sau dacă s-a dus o dată, de două ori, pa! renunță! chiar și cei din gașca neo)! Așa vă învață BIBLIA, să omorâți animalele? Asta e dragostea față de ființe? Credeți că dacă femeile își pun o cordeluță sau bărbații se duc la Adunare la costum și cu Biblia în mână, gata, ați devenit cei mai buni de pe planetă?
Postat 04 Iunie 2014, 08:28 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON