URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2011, 18:30

Studenţii se răscoală: vor alţi şefi în Senatul Universităţii

Studenţii se răscoală: vor alţi şefi în Senatul Universităţii Răducu Şerbănescu, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea

Studenţii orădeni din Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea din Oradea "Student PRO", împreună cu cei din Asociaţia Studenţilor Medicinişti, AIESEC, Asociaţia Gheorghe Şincai a studenţilor în Istorie şi din Asociaţia Studenţilor de la Studii Europene şi Relaţii Internaţionale ARISE Oradea, au trimis luni o sesizare către rectorul şi Senatul Universităţii din Oradea, prin care cer revocarea din funcţie a preşedintelui studenţilor din Senat, Răducu Şerbănescu, şi a vicepreşedintelui Alecsandru Gaita, "pentru lipsa de respect arătată studenţilor, a lipsei de transparenţă, dar şi lipsei de comunicare în deciziile luate".

"Vor salarii. Vor ca preşedintele să ia lunar 1.200 de lei, iar vicepreşedintele 1.000 de lei. Au ridicat problema în Senat", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele Student Pro, Raul Derecichei.

Potrivit acestuia, doleanţa liderilor studenţeşti de a fi plătiţi nu e singurul motiv pentru care studenţii din cele cinci organizaţii cer revocarea lor din funcţii. Studenţii mai sunt nemulţumiţi şi de decizia luată, spun ei, doar de Şerbănescu şi Gaita de a nu mai organiza un festival studenţesc în colaborare cu Fundaţia Alternative, cea cu care anul trecut s-a făcut prima ediţie a StudFest.

Dume, profesorul politician

De asemenea, studenţii din cele cinci organizaţii atrag atenţia conducerii Universităţii că fostul preşedinte al studenţilor în Senat, acum cadru didactic asociat al Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, Adrian Dume, îşi face campanie printre studenţi pentru alegerile din organizaţia de tineret a PNL.

"Folosindu-se de poziţia şi influenţa acumulate în decursul anilor, îşi face o agresivă campanie electorală în rândul studenţilor din Universitatea din Oradea, ceea ce contravine Art. 7 din Carta Universităţii din Oradea din data de 15 septembrie 2008. Solicităm sesizarea Comisiei de Etică vis-a-vis de acestă problemă şi soluţionarea acesteia cât mai repede posibil", se arată în sesizarea studenţilor.

Bani cuveniţi, nu cerşiţi

De cealaltă parte, liderii studenţilor în cel mai înalt for al Universităţii orădene susţin că lucrurile nu stau deloc aşa cum le prezintă colegii lor. Concret, Răducu Şerbănescu a declarat pentru BIHOREANUL că a propus, dar nu în Senat, ci în Biroul Senat, acordarea unor burse de 300 de lei pentru studenţii senatori.

"Propunerea a fost refuzată, pentru că presupunea o sumă prea mare, fiind vorba de 25 de studenţi", a spus Şerbănescu. S-a aprobat, însă, decontarea cheltuielilor de transport făcute de studenţii senatori, fie pe plan local, fie pe plan naţional, când se duc la conferinţe sau forumuri naţionale studenţeşti. "Propunerea urmează să fie dezbătută în Senat", a precizat preşedintele studenţilor senatori.

Şerbănescu susţine că nu a cerut ca studenţii senatori să fie plătiţi că se duc la şedinţe, ci doar bani care li se cuvin.

Cât despre disputa privind festivalul studenţesc, Şerbănescu susţine că studenţii senatori n-au mai vrut să organizeze un festival cu Fundaţia Alternative, din cauza lipsei de transparenţă dovedită de aceasta anul trecut. "Mi se pare normal ca festivalul să fie făcut de o asociaţie studenţească", explică el.

De asemenea, Şerbănescu mai spune că membrii Student Pro sunt nişte obişnuiţi Gică-contra. "Anul trecut au fost împotriva organizării cu Fundaţia Alternative, anul ăsta îi ţin partea", spune Şerbănescu. Preşedintele neagă şi că alţi studenţi n-ar fi fost consultaţi.

Cât despre solicitarea celor cinci organizaţii de a fi revocat din funcţie, cu tot cu vicepreşedinte, Şerbănescu spune că n-are cum să devină realitate. "Nu ei ne-au ales", încheie el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
off off
"Nu ei ne-au ales" cica... potrivit articolului 68: Reprezentantii studentilor în Consiliul facultătii sunt desemnati prin alegeri organizate la nivelul facultătii. Alegerile sunt organizate de către studentii membri ai Consiliului facultătii în colaborare cu asociatiile studentesti care functionează legal în facultate (acolo unde acestea există). Deci, si ei asociatiile trebuiau sa-i aleaga. Pana la urma, cine i-a ales? S-au ales unii pe altii :))
Postat 30 Martie 2011, 13:50 de Mimi
Off
Ei , eii ,eii ce porcii , ce porci frumosi !!!
Postat 30 Martie 2011, 09:47 de Victor Cal
dume infractoru'
Ce fatza de ordinar are raducu asta. Dume era un lingau si jumatate, asa a ajuns el "profesor", iar acum l-a plantat pe ghiocelul asta de serbanescu. "Festivalul" cu fundatia Alternative a fost un matrapazlac intre Florica Chereches (consiliera locala PNL), Sorina Bradea (pretena lu Florica Chereches) si "liderii" studentilor, si-astia membri PNL. O capuseala menita sa aduca in buzunarele lor circa 1,5 miliarde lei vechi !!!
Postat 29 Martie 2011, 23:03 de student cunoscator
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON