URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2019, 19:07

Fraţii Micula au pus sechestru pe acţiunile Nuclearelectrica, una dintre cele mai profitabile companii din domeniul energiei

Fraţii Micula au pus sechestru pe acţiunile Nuclearelectrica, una dintre cele mai profitabile companii din domeniul energiei (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fraţii Ioan şi Viorel Micula au pus sechestru pe 27% din acţiunile deţinute de Statul Român la SN Nuclearelectrica, una dintre cele mai mari şi profitabile companii din domeniul energiei, informează Adevărul.ro.

După cum se ştie, Statul Român a pierdut la Curtea de arbitraj internaţional un proces cu fraţii Micula şi trebuie să le plătească acestora o sumă imensă. Iniţial, datoria era de 84,5 milioane de euro. Cu dobânzi şi penalităţi, suma a ajuns la 395 de milioane de euro.

În încercarea de a-şi recupera banii, fraţii Micula s-au îndreptat către companiile de stat, punând popriri şi pe conturile Romatsa.

Adevărul.ro. scrie că SN Nuclearelectrica a informat marţi Bursa de Valori Bucureşti asupra instituirii sechestrului de către Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti "Mazilu şi Asociatii" pe un număr de 67.071.301 acţiuni deţinute de Statul Român la SNN. Cele 67 de milioane de acţiuni reprezintă 27% din acţiunile deţinute de Ministerul Economiei.  

"În data de 27.11.2019, Ministerul Finanţelor Publice a notificat Nuclearelectrica prin adresa nr. 323076 cu privire la faptul că, la acest moment, executarea care face obiectul dosarului este suspendată provizoriu prin încheierea de sedinţă din 26.11.2019 pronunţată de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, în dosarul nr. 27749/302/2019, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării", se arată în informarea trimisă BVB.

Procesul pierdut de Statul Român a fost deschis de fraţii Micula în 2005 la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor Relative la Investiţii (ICSID) de pe lângă Banca Mondială, cea mai înaltă instanţă judecătorească pentru litigiile economice, şi viza decizia autorităţilor române privind eliminarea unor facilităţi fiscale acordate grupului European Drinks pentru investiţiile în zonele defavorizate.

Recent, ministrul Economiei, Lucian Bode, a informat că statul roman caută soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Adresa Nuclearelectrica transmisă către Bursa de Valori Bucureşti (sursa: adevarul.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
E clar că nu sunt banii lor, aduși de acasă, și că "suedezii" ăștia sunt niște marionete care, pe ce pun mâna ... poți spune că e ca și falimentat ?!?
"Adevărații băieți deștepți" care îi țin în viață pe cei doi "suedezi" de Căcăceni ... își vor recuperate toate "ingineriile economico-financiare" puse la cale în ultimii trei decenii, pe seama așa-ziselor investiții străine !?! E sigur însă că ăștia doi, bihoreni din talpă-n talpă, ori o să dispară precum au apărut, ori o să fie dați ca exemplu pentru ceea ce ar trebui să fie "O Românie Normală" ... dar și într-un caz și în altul, în mod sigur nu o să moară-n patul lor !?!
Postat 04 Decembrie 2019, 17:21 de CrisDumi
Tupeu.
Cât tupeu pe unii ce au început cu câteva lăzi de apă aromată într-o curte pe Stânișoarei profitând la maxim de vidul legistlativ de la începutul anilor ‘90 cu file de cec false și o bancă agreată.
Postat 04 Decembrie 2019, 08:10 de User anonimizat
Vreau o tara ca afara
Acolo unde oameni ca astia erau de mult uitati si nemaivazuti. Unde serviciile secrete isi fac treaba foaaaarte discret, acolo unde mafia ajuta la dezvoltarea tarii si nu lupta contra ei. Acolo unde si daca se fura, se face cu bun simt. Eheee, de aia ii zice tara soarelui rasare, nu? Gata ca dam idei deja
Postat 04 Decembrie 2019, 06:40 de poiu
lex
dura lex sed lex. Daca s-a gresit sa se plateasca. Dar cei care au gresit.....unde sunt? sau au pensii speciale? Ca asa platim la infinit.
Postat 04 Decembrie 2019, 04:04 de Christa
excalibur
Acum nu comentezi " pe ce se duc taxele tale"
Postat 03 Decembrie 2019, 21:14 de Sandu1206
"statul roman caută soluţii pentru deblocarea situaţiei"
Nu e nimic blocat,trebuie doar achitat 395 de milioane de euro.Cetatenii statului roman ar vrea sa stie cum s-au calculat dobânzi şi penalităţi, pornind de la 84,5 milioane.In timpul asta bugetarii dadeau din coada si plecau la mare cu vouchere,pentru intarirea turismului.Acum intarirea a devenit o mega-erectie.
Postat 03 Decembrie 2019, 20:43 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON