URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2012, 15:42

Să râdem cu USL: Un funcţionar din Minister l-a pus şef pe Matei în locul lui Negrean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţia penibilă din ultimele trei zile privind şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde de vineri până marţi au fost trei şefi, pare că s-a încheiat. Directorului Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, care de vineri seară ocupa funcţia de inspector general în locul PDL-istului Dorel Luca, a fost mazilit marţi dimineaţă, fiind înlocuit cu liberalul Daniel Negrean.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, înţelegerea iniţială între membrii USL Bihor a fost ca la şefia IŞJ să fie pus Negrean, însă, surprinzător, vineri seară s-a anunţat oficial numirea lui Matei. În timp ce nici liberalii, nici pesediştii nu şi-au asumat nominalizarea, surse ale BIHOREANULUI susţin că acesta ar fi ajuns pe funcţie graţie sforilor trase de liderul Sindicatelor Libere din Învăţământ Bihor, Ioan Ţenţ. Variantă plauzibilă, dat fiind că ministrul Liviu Pop provine din rândul liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, fiind vreme de mai mulţi ani secretarul general al FSLI.

Mulţumim, PDL

Matei nici n-a apucat să aibă parte de o investire pe funcţie, însă Negrean da, scurta ceremonie având loc marţi, la sediul IŞJ Bihor. La festivitatea coordonată de prefectul Claudiu Pop au participat, pe lângă membri PSD ori PNL, ultimii doi şefi ai IŞJ Bihor, PDL-istul Dorel Luca şi Dan Matei, viceprimarul Oradiei Florica Cherecheş, inspectorul general adjunct Kery Hajnal, directori de şcoli orădene şi angajaţi ai IŞJ Bihor.

După ce prefectul a citit ordinele ministrului Educaţiei privind revocarea lui Dan Matei din funcţie, respectiv de numire a lui Daniel Negrean ca inspector general, ambele ordine fiind emise pe 29 mai, primul căruia i s-a dat ocazia să adrese câteva cuvinte a fost Matei, care i-a urat succes lui Negrean şi i-a mulţumit lui Luca, fără a preciza pentru ce anume. Matei doar a deschis şirul mulţumirilor, deoarece ulterior, atât Negrean, cât şi Pop i-au mulţumit PDL-istului pentru munca prestată la şefia IŞJ Bihor.

Bâlbâieli de partid

Degetul pe rană, însă, l-a pus primul Negrean, care a făcut o aluzie la situaţia din ultimele două zile. "Vreau să-i mulţumesc domnului Dan Matei pentru modul în care s-a comportat în această perioadă, pentru caracterul civilizat pe care l-a avut", s-a rezumat să declare Negrean vizavi de perindarea şefilor prin IŞJ Bihor.

De altfel, nimeni nu a vrut să vorbească, marţi, concret şi prea mult despre această încurcătură. Întrebat punctual şi în mai multe rânduri de jurnalişti de ce s-a ajuns în această situaţie, Claudiu Pop s-a rezumat să spună că a fost vorba de o greşeală.

"Nu avusese loc nicio discuţie între Prefectură şi ministru. A fost o situaţie pe care, personal, nu ştiu cum să o explic. Această numire (n.r. a lui Dan Matei) a venit vineri pe la ora 17, eu am fost anunţat de domnul Luca. Am luat legătura cu ministrul, care a verificat şi şi-a dat seama că un funcţionar - nu-mi cereţi numele pentru că nu-l cunosc şi nu cred că e relevant - a făcut această greşeală", a declarat Pop, evitând să spună concret ce tip de greşeală a fost.

"Din câte am înţeles, funcţionarul a fost sancţionat, ministrul de resort luând măsurile necesare, deoarece, repet, nu a existat o consultare. A fost doar greşeala unui funcţionar care şi-a depăşit atribuţiile", a mai spus prefectul, lăsând astfel să se înţeleagă că un funcţionar din aparatul Ministerului Educaţiei ar fi avut tupeul să-i dea ministrului să semneze un ordin de numire, fără ca acesta să ştie despre cine ar fi vorba.

Tot în cadrul festivităţii de marţi, Negrean şi-a precizat priorităţile, precum organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale în condiţii normale, realizarea unui audit la IŞJ Bihor, evaluarea activităţii inspectorilor şcolari şi a managementului din şcolile bihorene. Totodată, Negrean a spus că inspectorii generali adjuncţi vor fi stabiliţi în perioada următoare.

Dublă incoerenţă

Pe de altă parte, numirile ultimilor doi şefi la Inspectorat nu sunt privite cu ochi buni de către opoziţie, care afirmă că în acest caz este vorba de "o dublă incoerenţă în cadrul USL": prima e "bâlbâiala" numirii "pentru 48 de ore" a lui Dan Matei, iar a doua e "starea de incompatibilitate" în care s-ar afla Daniel Negrean.

"Actualul şef al IŞJ este pe locul 7 pe lista de consilieri locali ai USL. Ţinând cont că toţi inspectorii din teritoriu au fost demişi pe motive că ocupă locuri pe listele electorale, USL ce respectă? Sau mai bine zis ce nu respectă?", a întrebat retoric Adelina Coste, secretar general adjunct al PDL Bihor, referindu-se la promisiunea actualei puteri de a înlocui doar şefii de deconcertate care se implică în campania electorală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
vax
fii serios ! filimon e unchiul "prefectului" pop. pop e coleg de usl cu negrean. deci...
Postat 30 Mai 2012, 19:03 de @parinte
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 30 Mai 2012, 15:18 de anonim
Salvati scoala de impostori !
Domnule Inspector General va rog din suflet sa salvati invatamantul de impostori ca directorul liceului Mihai Viteazul din Oradea, pe nume Filimon Ruben, si inspectoarea Bacter Ramona care in perioada cand a fost presedinta de bacalaureat la acest liceu au furat o gramada de bani din fondurile adunate de la parintii elevilor. Va rog din suflet sa-i eliberati din functii pe acesti impostori, caci ne veti convinge si va vom vota la alegeri multi dintre parintii care am avut copiii elevi la liceul Mihai Viteazul.
Postat 30 Mai 2012, 11:59 de parinte
afara cu USL-ul
AFARA USL!!! AFARA PAVEL EMILIAN
Postat 30 Mai 2012, 11:25 de pavelica
Felicitari
Felicitari domnule Negrean, meritati pe deplin aceasta functie!
Postat 30 Mai 2012, 10:24 de Camelia
imaculati
cei de la pdl sunt imaculati .n-au nicio buba, n-au plagiat,n-au furat,nu s-au certat pentru ciolan,n-au furat etc.nu stiu cum se face ca de cand ei ne-au pastorit am ajuns "vai de mama noastra".pdl-tii de pe buletinul de vot sunt sfinte fecioare
Postat 30 Mai 2012, 10:08 de bruce lee
replica la articol
VaiShaMar de lista USL Bihor si de cine i-a pus pe aceea lista si consilieri judeteni si consilieri locali oradeni pentru ca daca pe fiecare candidat o sa-l analizezi nu gasesti unul da unul singur care sa fie curat ca si lacrima ,unul este -hot ,altu bandit ,altu homosesxual Pepea Homosesxualulalias Pavel Emilian consilier judetean PSD ,altu PLAGIATOR senatorul PSD Ioan Mang ,altu-i betzivan notoriu senatorul PNL Popa Cornel candidat zice se de presedinte Consilu Judetean Bihorl vandut fratilor Miculesti Chimicali ,ca daca asta va fi presedinte de Consiliu Judetean Bihor ne vinde pe toti locuitorii bihoreni mina de lucru ieftina la Miculesti Chimicali ,sa nu mai vorbim de cladirile istorice din Oradea ,Teatru si alte cladiri de pe Corso ca le va vinde la Chimicalii Miculesti ,si spatii comerciale ,si terenuri,si paduri ,si muntii,de o sa-si faca Miculestii Chimicali tara,tara MICULESTIA CHIMICALA !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 30 Mai 2012, 08:29 de Romanul Simplu
Rusine
vai si amar ce va bateti ptr functi ... uni mai incompetenti sunteti ca ceilalti. Hai PDL
Postat 30 Mai 2012, 00:13 de oradean
inca ceva
cainii latra si prostii mor de grija altuia
Postat 29 Mai 2012, 22:58 de bruce lee
nemultumitii
nu stiu daca au iesit psd-istii din birturi dar stiu ca pdl-istii au pierdut ciolanul si nu mai au ce linge asa ca nu le ramane dacat sa-si inece amarul pe internet.cat a fost filip la primarie si luca la inspectorat oradea si invatamantul bihorean erau primii in romania.sau ce zic eu in europa
Postat 29 Mai 2012, 22:56 de bruce lee
rusine
parca zicea Ponta ca cine se afla pe liste nu au ce cauta pe posturi si iute aici rocada. sa va fie rusine
Postat 29 Mai 2012, 22:27 de iliescu
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 29 Mai 2012, 22:05 de anonim
:)
in ziua de azi sunt impinsi la suprafata oamenii care sunt analfabeti si nehotarati, nu ma mir ca unde a ajuns taara asta!
Postat 29 Mai 2012, 21:11 de silvia
:)
va cam decideti greu, numai dupa functii umblati, oameni vai si amar!
Postat 29 Mai 2012, 21:04 de Annamaria
jos usl
se pare ca cei din pnl nu-si pot impartii functiile cu cei din psd...wais'amar uls-istii merg dupa ciolan chiar dac calca in picioare invatamantul
Postat 29 Mai 2012, 20:58 de ina
NEBUNI,XEROX
CE NULITATI AU PRRODUS SCOLILE ROMANESTI SUB CONDUCEREA ACESTOR PARTIDE COMUNISTE DIN 90 SI PANA AZI ACESTA ESTE USL, FABRICILE DE DIPLOME INTRA IAR IN PITA .PONTA ESTE CEL MAI TAMPIT OM PE CARE LA AVUT ROMANIA LA CONDUCERE.
Postat 29 Mai 2012, 20:58 de UN ROMAN
Pentru Lluvia
Stimata doamna, domnisoara sau domn , va rog mult nu mai chinuiti limba româna. Știu ca e o taina pentru mulți.....
Postat 29 Mai 2012, 20:57 de Un dascăl supărat
Negrean=DEMISIA
Domnul Negrean trebuie revocat din functie conform spuselor ministrului, toti sefii isj care candideaza pe listele electorale ale oricarui partid vor fi demisi . Aiurea....!
Postat 29 Mai 2012, 20:38 de aiurea
ia stati putin
au iesit fratilor postacii de la psd din birturi sau mi se pare mie :)) ia fiti atenti la o chestie "bravo matei ca ai fost omul potrivit la locul potrivit:) postat de: daria" deci daca esti omul potrivit la locul potrivit atunci primesti o functie, cu alte cuvinte daca lingi bine esti ok, nu conteaza ca esti sau nu competent, important e sa fi lingau. deci asta este ceea ce promoveaza ponta si ceata lui de poligloti. pe langa limba romana sa mai dam si-o limba in dos ca asa e cel mai frumos. mnah asta-i PSD ce sa le faci
Postat 29 Mai 2012, 20:24 de Un cetatean
ISI BATE JOC DE INVATAMANT PONTA
PANA LA URMA SE PARE CA A IESIT LA IVEALA ADEVARATELE INTENTII ALE GUVERNULUI PONTA: SA AJUNGA LA CIOLAN , NU LE PASA DE ELEVII CARE MAI AU MAI PUTIN DE O LUNA PANA LA NEXAMENE...ISI BAT JOC DE TOT INVATAMATUL...RUSINE PONTA
Postat 29 Mai 2012, 20:16 de crizantema
:)
bravo matei ca ai fost omul potrivit la locul potrivit:)
Postat 29 Mai 2012, 20:05 de daria
:)
bravo, bine fac macar pun oameni competenti in functii de conducere:) macar atta pot face usl pentru popor bravo negrean:)
Postat 29 Mai 2012, 20:04 de Lluvia
Penibil
Cât de penibil poți sa fi sa declari ca a fost greșeală din partea unui funcționar numirea lui Dan Matei ? Cred ca numirea lui Negrean e o greșeală ca doar e candidat la consiliul local al mun. Oradea... Si mai am o întrebare : ce merite, in slujba învățământului , are încât sa fie numit inspector general? Este doar un câine de partid care latra...
Postat 29 Mai 2012, 19:49 de Un dascăl supărat
RUSINE
BRAVO, NEGREAN! MA MIR CA NU TI-E JENA SA APARI LA ISJ DUPA CE I-AI FACUT LUI MATEI! DAR ASTA E USL-UL. PNL CONDUCE, PSD ASCULTA. ORICUM, URATA TREABA DIN PARTEA USL. A DEMONSTRAT CAT POATE
Postat 29 Mai 2012, 19:41 de andrei
usl
isi puteau da mai tare cu firma in cap? se vede bine ca merge treaba in usl ca unsa. vai si amar. numai asa au sanse sa piarda alegerile, punandu-si piedici unii altora, in aceeasi uniune
Postat 29 Mai 2012, 19:39 de usl
jos usl
nu le-a ajuns ca si-au batut joc de tot in Oradea? acum se mai baga si in invatamant... sa le fie rusine. macar de viitorul copiilor nu ar trebui sa isi bata joc. dar ce sa ne asteptam de la usl????
Postat 29 Mai 2012, 19:32 de Martina
asta ne mai lipsea
de ce ne scandalizam asa... s-a vazut clar cat de mult accent pun acesti oameni <cei din USL> pe educatie cand l-au numit pe Mang ministru. se pare ca putem sa reformulam zicala " am prostit poporul cu televizorul" in " am prostit poporul cu scoala" .... cu asa ministru al educatiei si cu asa inspector ... ce mai vrem, educatie????? o sa primim spalare pe maini si spalare de bani
Postat 29 Mai 2012, 19:31 de Otilia
ÎL COPIATI PE MANG
BRAVO BAIETI..PROBABIL SI CEI PE CARE I-ATI PUS IN FUNCTII SEAMANA CU DOMNUL MANG TOT ASA...MAI AVETI PANA IN NOIEMBRIE
Postat 29 Mai 2012, 19:10 de fellix
hah
Copii voi stati cuminti, e timpul ca USL/PSD/PNL sa-si iasa din minti :)) Astia stii cum or sa pice?? s-au tot luptat ei sa ajunga acolo dar nu s-au gandit la nici o strategie. Important era sa ajunga la guvernare, sa-si mai umple putin buzunarele. Voi de ce credeti ca s-au zbatut atata? Deja Crin e gelos pe Ponta ca a ajuns inaintea lui Prim. asa ca toate merg spre bine. Azi maine o sa fim a nimanui daca continua asa, ce sa mai vb de scoala, de turism, de economie, s.a.m.d. Sunt curios pana unde creste euro. Ca de cand e Ponta prim. euro tot creste si tot creste. Ma mir cum lumea nu se intreaba cum asa ?
Postat 29 Mai 2012, 18:54 de pUTERE
nu nu, nu nu nu...
atat ne mai lipseste sa-l mai puna si pe Avram ca atunci chiar s-a dus totul pe apa sambetei. incompetenti
Postat 29 Mai 2012, 18:42 de shnitzelJR
nesimtitii
da da. Matei ii pe lista la consiliu
Postat 29 Mai 2012, 18:40 de iliescu
RUSINE
parca Matei ii pe lista la consiliul local....Parca Ponta a zis ca nu mai ai ce cauta pe functii cei care sunt pe liste. RUSINE
Postat 29 Mai 2012, 18:39 de ALIN
Ataaaaaaaat :))
L-ati gasit pe cel mai cel din toata institutia. Jenibil frate. Da cum de poate el sa ocupe functia asta daca totusi e pe listele de candidati ? Si nimeni nu face nimic ? Jenibil
Postat 29 Mai 2012, 18:19 de bum
RUSINE
DAN MATEI ERA UN PROFESIONIST
Postat 29 Mai 2012, 18:15 de PROFESOR
RUSINE
MAI PUNET DOI CACATI ADJUNCTI(AVRAM SI CURTA) SI APOI GATA INVATAMANTUL BIHOREAN
Postat 29 Mai 2012, 18:14 de PROFESOR
hahaha
Ia sa auzim cum spune: un functionar si-a permis sa faca o greseala :)) ce mai vrajeala, asa se sterge USL pe manuta pentru incompetenta ? Saracul functionar a uitat sa se uite pe listele de candidati cand l-a numit inspector general. Doamne Ajuta-ne !!!
Postat 29 Mai 2012, 18:13 de Un cetatean
RUSINE
ATI PUS CEL MAI MARE CACAT INSPECTOR GENERAL
Postat 29 Mai 2012, 18:12 de PROFESOR
mare pacat
ce sa mai vb ? niste nesimtiti comunisti, psd si pnl mai e nevoie de zis ceva ? au inceput din 90 ne-au lasat fara fabrici, au inceput sa ne vanda la straini si intr-un final or sa ne lase in fundul gol. exact cum spuneai penibili
Postat 29 Mai 2012, 17:54 de Sorin
mi-e mila de romania...usl nu stie ce face
sunt de-a dreptul penibili...nici sa conduca nu stiu...se bat ca orbii pe functii foamea in usl este nemarginita....din pacate romania efectiv va fi devorata de aceste hiene usl-iste
Postat 29 Mai 2012, 16:05 de freelancer
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON