URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2016, 23:54

Victorie la Bucureşti: CSM CSU Oradea s-a calificat în final four-ul Cupei României

Victorie la Bucureşti: CSM CSU Oradea s-a calificat în final four-ul Cupei României (foto: CSM Oradea, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii echipei orădene CSM CSU au învins din nou Steaua CSM EximBank Bucureşti şi s-au calificat în Final Four-ul Cupei României.

În manşa secundă a sferturilor de finală, sâmbătă seara, la Sala Mihai Viteazul din Capitală, jucătorii pregătiţi de antrenorul Cristian Achim au început foarte bine meciul şi l-au încheiat la fel de bine, impunându-se cu scorul de 76-72 în faţa formaţiei bucureştene. Astfel, cum şi luni, la Oradea, CSM CSU s-a impus în faţa Stelei, cu 77-76, formaţia s-a calificat în primele patru echipe ale competiţiei.

Spre deosebire de jocul de la Oradea, la Bucureşti, baschetbaliştii de la CSM CSU au început foarte bine meciul, câştigând clar primul sfert, cu 25-14, după ce Franklin, Nuhanovic, Barnette şi în special Mandache, s-au remarcat cu puncte importante marcate în această perioadă.

Pe fondul schimbărilor survenite în cele două echipe, sfertul secund a consemnat o cădere în joc a orădenilor, care s-au văzut egalaţi la 29 în minutul 15, după care echipele au mers cap la cap până în pauza mare, timp de odihnă în care orădenii au intrat totuşi în avantaj cu scorul de 42-41, după ce în acest sfert au marcat numai 17 puncte, faţă de 27 ale bucureştenilor.

După pauza mare, tot steliştii au intrat mai bine în joc, marcând puncte importante în primele minute ale sfertului III, însă orădenii au ripostat prin Paşca, Nuhanovic, Mandache şi Barnette, numai că pentru că gazdele au înscris 18 puncte, faţă de doar 14 ale orădenilor, s-a intrat în ultima pauză cu avantajul de trei puncte al steliştilor, scor 59-56.

Ultimul sfert, ultimele zece minute ale jocului au adus însă revirimentul mult aşteptat al bihorenilor, care s-au apărat bine şi au marcat puncte importante, în special în debutul acestui interval, când nou-venitul Miha Zupan s-a remarcat printr-un coş de trei puncte, dar şi alte două de sub panou. În acest fel, CSM CSU a întors deja rezultatul încă din primele două minute ale sfertului IV, ajungând să conducă cu 63-59, iar mai apoi la jumătatea sfertului cu 69-62.

Pe final de joc, Steaua a încercat să revină pe tabelă, însă tactica bună a orădenilor a dat roade, aceştia menţinându-se permanent în avantaj şi câştigând în final cu scorul de 76-72, după ce Mandache, Paşca şi Frankilin au mai marcat în ultimele minute.

Principalul marcator pentru CSM CSU Oradea a fost în acest meci Andrei Mandache, cu 15 puncte, dintre care cu trei aruncări de la distanţă, urmat de coordonatorul de joc William Franklin, cu 13 puncte. Precum s-a întâmplat şi în tur, şi la Bucureşti, de la stelişti cel mai eficace a fost orădeanul Titus Nicoară, autor a 22 depuncte.

Prin această calificare în semifinalele Cupei României, formaţia orădeană de baschet şi-a atins un prim obiectiv din actualul sezon.

Într-o altă partidă din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin de sâmbătă, dar din prima manşă a fazei, Dinamo Bucureşti a câştigat jocul din deplasare cu Energia Tg. Jiu, cu scorul de 78-72.


Steaua CSM EximBank Bucureşti – CSM CSU Oradea 72-76 (14-25, 27-17, 18-14, 13-20)

Marcatori Steaua CSM EximBank: T. Nicoară 22 puncte, N. Malesevic 15, M. Paul 11, N. Marinovic 9, C. Cooper 4, S. Galdikas 4 şi W. Amis IV 2 puncte.

Marcatori CSM CSU Oradea: A. Mandache 17 puncte (3x3), W. Franklin 13 (1), S. Barnette 11 (1), M. Zupan 11(1), R. Paşca 8, S. Nuhanovic 6, U. Lucic 6 şi S. Pop 4 puncte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON