URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2013, 09:21

Şeful SMURD, rănit în accident. A fost operat la Cluj, după ce s-a răsturnat cu maşina!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se grăbea să salveze alte vieţi, dar până la urmă el a avut nevoie să fie salvat! Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, a fost internat, în weekend, cu răni serioase, după ce a fost implicat într-un accident rutier.

Accidentul s-a petrecut pe DN79, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, în timp ce medicul mergea la Arad, unde urma să fie de serviciu pe elicopterul SMURD care deserveşte această zonă a ţării.

"La intrarea în municipiul Arad, în cartierul Grădişte, un bărbat de 44 de ani din Oradea, care conducea o Dacia Duster, a pierdut controlul volanului pe fondul carosabilului umed şi s-a răsturnat. Din primele cercetări la faţa locului, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum", a declarat luni pentru BIHOREANUL subcomisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Potrivit unor surse apropiate acestuia, doctorul a suferit fracturi la coloana vertebrală în zona cervicală şi lombară, dar şi un traumatism pulmonar. El a fost dus la Cluj în aceeaşi noapte, chiar cu elicopterul SMURD pe care urma să fie de serviciu, iar în cursul zilei de sâmbătă a fost operat la coloană. Din fericire, măduva spinării nu a fost secţionată, astfel că şi va reveni complet.

"Operaţia a durat câteva ore şi a reuşit, este conştient şi îşi va reveni complet", au declarat luni pentru BIHOREANUL sursele citate.

Hadrian Borcea este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Oradea, iar chipul său a devenit cunoscut bihorenilor mai ales la ştirile despre accidente, însă cu toate acestea are reputaţia unei modestii rare. Dedicat meseriei, el a fost cel care, cu sprijinul lui Raed Arafat, a făcut ca SMURD Oradea şi Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean să fie printre cele mai moderne şi performante servicii de urgenţă din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
sanatate
Dumnezeu sa va ajute si sa va dea sanatate pentru tot binele pe care il faceti!
Postat 13 Mai 2013, 20:19 de mariana pop
Noutati ?
Cine stie ultimile evolutii, starea de sanatate, etc, sa posteze ! Mult noroc, d-le doctor. meritati ! Sanatate au avut si aia de pe Titanic, noroc n-au avut !
Postat 17 Aprilie 2013, 06:48 de bh
Seful SMURD
Multa, multa sanatate, avem nevoie de dvs.
Postat 16 Aprilie 2013, 20:10 de Nicolina
INSANATOSIRE
Va doresc insanatosire grabnica , stimate domnule doctor ! Tot respectul pentru munca pe cere-o faceti ! ANA VONHAZ
Postat 16 Aprilie 2013, 18:17 de ana.vonhaz
ptr
in alt ziar scria ca era cu Sandero...sa-i de a Dumnezeu sanatate...sa se poate ocupa mai bn de personalul UPU Oradea...ca-i ...........pct pct pct
Postat 16 Aprilie 2013, 17:59 de da
un bun mentor pt fiul meu
Multa sanatate, grabnica insanatosire, pt ca oamenii au nevoie de doctori ca dv. ,cu o adevarata abnegatie fata de meseria lui de medic. a-ti fost un model pt fiul meu ,care si-a ales meseria de medic ; in studentie prima specializare si-a ales aceia de ugentist ,facat mult timp de garda-voluntariat pe smurd.A avut ce invata , mai ales de la cadrele medicale de la upu conduse de dv. va imbratisam cu drag !
Postat 16 Aprilie 2013, 17:25 de elena
Va dorim din toata inima, sa va faceti bine.
De asemenea dorim sa auzim vesti bune despre d-voastra.
Postat 16 Aprilie 2013, 15:53 de Dorin
comentariu
MULTA SANATATE DOMNULE DOCTOR.VA ASTEPTAM PRINTE NOI.
Postat 16 Aprilie 2013, 09:27 de chereches marius
aprec
"Hadrian Borcea este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Oradea" nu numai din Oradea si din toata tara!!!
Postat 16 Aprilie 2013, 09:12 de Nagy Emeric
@Marius
Operatie la coloana nu se face oriunde domnule! Oradea are destui medici buni, nu e cazul sa-i insulti.Unul dintre ei este chiar dr. Borcea...Bine ca mergea la Arad, cand in mod normal acel elicopter trebuia sa fie la Oradea sau la Cluj.De ce nu asigura Aradul medici pe elicopter, daca au stabilit sa fie acolo.Pentru ca era Igas din Arad!!! si s-a gandit sa faca ceva pt Arad fara sa tina cont de realitatile din teren.Multa sanatate lui dr Borcea, un model de altruism fata de semeni.
Postat 16 Aprilie 2013, 00:07 de Boom
respect
de remarcat ca toate postarile sunt elogioase si nimeni nu spune nimic rau despre acest OM. sanatate, D-LE DOCTOR!
Postat 15 Aprilie 2013, 23:16 de al
MULTA SANATATE
In primul rand ii doresc multa sanatate si insanatosire grabnica Domnului Doctor. Este o persoana deosebita pe toate planurile; profesional, moral, etic, etc. Dumnezeu sa va ajute.
Postat 15 Aprilie 2013, 20:46 de MARIA SILAGHI
Multa Sanatate !
Multa sanatate si sper sa va faceti bine cat mai repede posibil si sa reveniti inapoi la SMURD pentru ca avem nevoie de dumneavoastra !
Postat 15 Aprilie 2013, 19:44 de Roxana
Multa sanatate
Multa sanatate d-lui doctor!
Postat 15 Aprilie 2013, 16:33 de Schitza
@ eva peperon
alo, eva peperon, in articol scrie clar DUSTER! unde saracie vezi tu SANDERO, in Arici Pogonici? scrii si tu sa te afli-n treaba, vai s-amar! multa sanatate d-lui doctor!
Postat 15 Aprilie 2013, 14:30 de magnovaradinum
UNDE SE DUC DINOZAURII?
sanatate MULTA VA DORIM dl D O C T O R si se pare ca judetele v-au pierdut ,capacitatea dv de a face ceea ce faceati inainte este cert DIMINUATA si va fi diminuata .SUNT INGROZIT DE ACEASTA STIRE..... SA VEDEM ROMANII CUM VOR RESPECTA ACUM UN INVALID DIN CAUZA LOR , UN OM DINOZAUR , UN OM CARE SI-A PUS VIATA CA SA-I SALVEZE DIN INCONSTIENTELE LOR, DIN PERVERSIUNILE LOR INAINTE SI IN TIMPUL CE ERAU ,URCAU LA VOLAN.........RUGACIUNI SA FIE INALTATE PT DUMNEAVOSTRA UN OM CARE AR TREBUI STUDIAT IN SCOLI LA DISCIPLINA---- OMENIE RESPECT UMANISM----RESPECTE PROFUNDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Aprilie 2013, 13:29 de LUP
stima si respect
MULTA SANATATE SI SFINTELE SARBATORI A INVIERI LUI HRISTOS S-A VA GASEASCA IN SINUL FAMILIEI-CU BUCURIE,FERICIRE SI MULTA ,MULTA ,MULTA ,SANATATE
Postat 15 Aprilie 2013, 12:39 de un conducator auto
Sanatate
Insanatosire grabnica, Oradea e cu TINE.
Postat 15 Aprilie 2013, 12:22 de lamp
De ce nu la Oradea?
De ce nu la Oradea? Stie el ceva ce noi nu stim? Eu cred ca da asa ca aviz amantorilor de internari si operati in spitalele din Oradea. Multa sanatate ii doresc este un om deosebit. Un om adevarat
Postat 15 Aprilie 2013, 12:15 de Marius
Dumnezeu sa-l ajute !
Insanatosire deplina si cat mai grabnica ! Tot respectul !
Postat 15 Aprilie 2013, 11:58 de pinonel
multa sanatate
Ii doresc din tot sufletul sa se faca bine. Am tot respectul pt dumnealui, este un om extraprdinar.
Postat 15 Aprilie 2013, 11:26 de monica
Sanatate
Multa sanatate! Tot respectul pentru domnul doctor BORCEA!
Postat 15 Aprilie 2013, 11:15 de ali
sanatate
si din punctul meu de vedere dr. borcea este un personaj absolut remarcabil! Insanatosire si revenire grabnica
Postat 15 Aprilie 2013, 10:53 de TDS
@ amin
@ amin. - Dați-ar Dumnezeu niște virgule, ca să înțelegem ce legătură are asta cu accidentul. Frustratule.. Sănătate d-lui doctor.
Postat 15 Aprilie 2013, 10:47 de Cos
sandero
MANCATI-AS,CU SANDERO?doctor slab de tot,uitati-va la spitale ce beamveuri,merturi sunt...in romania asta nu-i doctor, ca-i cinstit,asta e un defect sa fim bine intelesi...fara gluma,sanatate!
Postat 15 Aprilie 2013, 10:45 de eva peperon
Sanatate
Sanatate,sanatate, din tota inima.
Postat 15 Aprilie 2013, 10:31 de Oradean
sanatate multa
Multa santate!!!! Si imi pare rau sa informez politia din arad ca in acel sens giratoriu din cauza 'valurilor' asfaltice si cu 20km/h am derapat in conditi de 'uscat' asa ca va rugam terminati odata cu prosita 'nu a adaptat viteza' ... eventual ' nu a adaptat viteza la drumul cu gropi '. Va multumesc
Postat 15 Aprilie 2013, 10:22 de Marius
Sanatate..
..dle doctor!Avem nevoie de dumneavoastra!Tot binele din lume va dorim,multa sanatate!
Postat 15 Aprilie 2013, 10:19 de Traian
sanatate
sanatate multa.
Postat 15 Aprilie 2013, 10:05 de cris
alina
sanatate multa
Postat 15 Aprilie 2013, 10:03 de alinaa
a
sa ii dea D-zeu sanatate sa isi revina complect
Postat 15 Aprilie 2013, 10:03 de aa
...
Sa iti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca! Insanatosire grabnica, Hadrian Borcea!
Postat 15 Aprilie 2013, 10:01 de Himmler
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON