URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2016, 14:40

De sărbători, Primăria Beiuş a plătit 25.000 de lei pe un brad artificial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Beiuş nu a făcut economii cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui articol apărut marţi în cotidianul Crişana, Consiliul Local din Beiuş a decis să cheltuie 12.000 de lei pe patru căsuţe din lemn, care nu păreau tocmai noi, respectiv nu mai puţin de 25.000 de lei pe un brad artificial din luminiţe.

Deciziile au fost luate la propunerea primarului Adrian Domocoş, arată sursa citată, precizând că este vorba de un brad-spirală, cumpărat pe lângă unul natural care exista deja în centrul municipiului. "Niciun consilier n-a comentat când Domocoş a anunţat preţul: un sfert de miliard de lei vechi", arată Crişana.

Noul brad este făcut parţial din luminiţe, parţial din material sintetic verde cu forme de clopoţei, şi are şi o porţiune goală încadrată de o fundiţă.

Conform sursei menţionate, viceprimarul municipiului, Gabriel Popa, a precizat în şedinţa Consiliului Local în care au fost aprobate investiţiile că bradul va avea o înălţime de şase metri şi diametru de trei metri. În realitate, însă, pomul de Crăciun nu depăşeşte înălţimea de patru metri. 

Totodată, în şedinţa de Consiliu Local de la finalul lunii noiembrie, aleşii beiuşenilor au aprobat şi achiziţionarea a patru căsuţe din lemn care nu păreau să fie noi, având scândurile înnegrite, pentru târgul de Crăciun din municipiu. Autorul materialului speculează că cele patru căsuţe ar fi unele folosite şi la alte ediţii ale - culmea - aceluiaşi târg de Crăciun, din ani precedenţi.

Chestionat de BIHOREANUL pe marginea investiţiillor nesăbuite făcute din banii publici ai municipiului pe care-l conduce, primarul de Beiuş, Adrian Domocoş a refuzat, marţi, să facă precizări.

"Eu, ca primar, doar execut. Vă rog să întrebaţi Consiliul Local, ei au votat nu eu. Vă mulţumesc mult şi La mulţi ani!", a tăiat-o scurt Adrian Domocoş, negând că el ar fi propus achiziţia. După cum se ştie, edilul Beiuşului este inculpat în mai multe dosare de corupţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@antonbara
DVS. nu aveti nici o legatura cu spiritul locului adica cu spiritul beiusean,va inteleg,totusi nu va inteleg de ce va mai faceti probleme.
Postat 06 Ianuarie 2016, 16:29 de User anonimizat
ieftin nevoie mare
Dragi comentatori, si eu ma bucur de toate investitiile care se fac in oras, dar cu riscul de a supara pe cineva, vreau sa fac o precizare pentru ca unii oameni probabil nu constientizeaza cat inseamna 25.000 de lei. N-are rost sa spun in bani vechi asa ca spun in euro => peste 5500 de euro. Da-l incolo de brad cu luminite cu tot...
Postat 06 Ianuarie 2016, 16:06 de antonbara
bradul e ok
de la craciun incolo in fiecare seara mi-am dus copilul la brad. de revelion o fost superb. tot la brad. toti prietenii il lauda. bai ce fain ii bradu! tot asta am auzit primu lucru cand era vorba de bins. pacat ca o trebuit sa tot vin din mizies ca sa il vad. puteam avea si noi unu...
Postat 06 Ianuarie 2016, 00:48 de alina_mizies
cel mai tare brad de 25 de ani incoace
in sfarsit un parc facut ca lumea in Beius. Pentru orice pot injura primaria, dar pentru bradul ala nu am cum sa ii bag de vina. de cand stau in Beius nu o fost asa frumos impodobit orasul de sarbatori. destul e sa ma uit pe facebook, toti cunoscutii mei au poze la bradul asta. nepotul meu de craciun era in al noualea cer cand l-am dus la bradut. maine merg sa il masor de curiozitate. pare mai inalt de 4m. mie imi place la maxim!
Postat 05 Ianuarie 2016, 22:30 de Mihai_beius
4/3 e o.k.
Partea plina a paharului este ca diametrul a ramas tot de 3 metri.
Postat 05 Ianuarie 2016, 18:13 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON