URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2016, 19:29

Alunecă! Finalizarea parcării subterane de la Piaţa Rogerius a fost amânată pentru sfârşitul lunii noiembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Finalizată în cea mai mare parte, parcarea subterană din faţa Pieţei Rogerius va fi deschisă publicului abia din decembrie. "Termenul de predare din luna octombrie a fost amânat pentru sfârşitul lunii noiembrie pentru că au apărut mici scăpări din proiect", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit acestuia, termenul a fost decalat pentru îmbunătăţirea proiectului. "Partea de sus a parcării, care este deschisă, urma să fie acoperită, prin proiect, cu şapă elicopterizată, care este foarte fină, şi când plouă sau când îngheaţă alunecă şi se poate transforma în patinoar. Din acest motiv s-a modificat proiectul şi se va folosi şapă epoxidică, mult mai aderentă", a spus Birta.

Viceprimarul a afirmat că schimbarea soluţiei tehnice folosite la pavajul parcării nu va influenţa preţul lucrării stabilit la 14,3 milioane lei în urma licitaţiei câştigate anul trecut de Construcţii Bihor.

Odată cu declararea termenului de predare a parcării, constructorii care se ocupă de relocarea reţelelor de utilităţi din zonă au câştigat timp pentru devierea reţelelor subterane din zona tunelului ce leagă parcarea de subteranul Pieţei Rogerius.

"Magistrala de apă care traversează zona va trebui deviată peste tunel. Constructorul a comandat deja de trei săptămâni coturile speciale care trebuie folosite, fiind vorba de o presiune pe conductă foarte mare. Acestea vor fi livrate undeva la mijlocul lunii noiembrie, aşa că până la sfârşitul lunii reţeaua va fi deviată", a spus edilul.

Potrivit lui Birta, circulaţia în zonă va intra în normal începând din decembrie. Săptămâna viitoare municipalitatea va anunţa reluarea cu restricţii a traficului rutier prin zonă. În prezent prin faţa pieţei Rogerius circulă numai tramvaiele.

Parcarea subterană din faţa spitalului Gavril Curteanu va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, se va întinde pe 5.395 metri pătraţi şi va fi legată de subsolul pieţei Rogerius printr-un pasaj subteran lat de 4 metri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
!!!!
@eutanasiu: La fel este și când se folosește în descrierea unei persoane cuvântul " JAPIȚĂ " . Cfm. DEX = ( peiorativ ) persoană fără caracter !
Postat 04 Noiembrie 2016, 13:46 de TDS
@ redacţie: atât cuvântul cât şi trimiterea la dex din comentariul meu (înlocuite cu * respectiv paranteze) nu consider că încalcă regulamentul în vreun fel.
DEX / definiţie: Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesiune. Cei care nu ştiu pot găsi cuvântul care defineşte cele de mai sus.
Postat 04 Noiembrie 2016, 13:25 de eutanasiu
rezolvare rapida ...
Este curios ca in chestiunea prismelor si a campaniei electorale ilegale desfasurata de PNL, dupa spusele domnului viceprimar Birta, luni s-a depus cererea, angajatii primariei iute-iute s-au consultat, au luat o decizie cel putin gresita (ar fi mai corect: abuziva) si au dat raspuns marti (in 24 ore) dar lucrarile de interes public sau cererile simplilor cetateni pot fi amanate, sub sloganul: motive gasim! Cum ar fi ca cererile PNL sa le mai amanati iar problemele orasului sa devina prioritare?
Postat 04 Noiembrie 2016, 11:26 de ClovnTrist
!!!
hahahaha...bravo maaaaaaaaaaaa...
Postat 04 Noiembrie 2016, 07:38 de Tinas
Îmi pun întrebarea: birta vine de la birtinez?
Măi *, mai citeşte şi tu puţin înainte de a vorbi! (...) Sau şeful vostru v-a ales pe toţi după chipul şi asemănarea lui? Dacă tot te-ai jucat toată vara în nisip pe marginea gropii pasajului subteran, n-ai văzut cele două vane (pentru tine robineţi) cam cât tine de mari şi nici că între ele NU mai este conductă de apă? Dar despre reţeaua de canalizare când o să afli? Când o să ne spui? Va fi un alt motiv de amânare dacă nu vă iese nici de data asta? Incredibil!!! „fiind vorba de o presiune pe conductă foarte mare”. Mie mi se pare că conducta ta e foarte mică şi presiunea foarte mare. Ai grijă ca nu cumva să faci un infarct (reuşit). Da` până acum ce aţi păzit? Nu puteaţi comanda piesele? Răspund eu în locul tău, sorbonelule! Se dovedeşte că habar nu aveaţi care este cota superioară a tunelului. Dar, aşa se întâmplă când capul la listă este patronul firmei care execută lucrătura. Depinzi de toate balivernele pe care ţi le “livrează”. Chiar şi termenul de execuţie ţi-l “comunică” la două săptămâni după ce precedenta “prea-lungire” expirase. E de înţeles! Trebuie să inaugureze şi el ceva înainte de alegeri. Parcă te văd cum o să ne spui că merită să votăm aşa un ctitor!
Postat 03 Noiembrie 2016, 22:15 de eutanasiu
LIMBA ...sau LIMBI-le
@zorro: Eu imi amintesc ca ti-am mai explicat o data! Ce e aia "sant"? Corect: "SUNT" !
Postat 03 Noiembrie 2016, 20:51 de TDS
normal
Noroc ca sant(pt TDS)pe faza papagalii de serviciu....cand va fi gata...iar o sa dati dupa cires....
Postat 03 Noiembrie 2016, 20:19 de zorro
?!
Unde-or fi postacii birtinezului? Precis ca inca n-au primit ,,subiectele" pt. postare! Acu' sa sara cu laudele! Sau minte presa?!
Postat 03 Noiembrie 2016, 19:49 de pinonel
INCA UNA, MAI BA (E) TI: Ilie Gavril, Mircea, Florin alin&Dacian Salvator
Mici scapari? Sau MARI?
Postat 03 Noiembrie 2016, 19:42 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON