URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2017, 17:46

S-a închis Cinema Cortina. Oradea Shopping City, în faliment!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinematograful Cortina, din cadrul centrului comercial Oradea Shopping City, a fost închis! Filmele nu mai rulează începând de vineri, iar angajaţii au fost notificaţi să îşi caute de lucru.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de cititori care, în cursul zilei de vineri şi sâmbătă, au trecut pe la centrul comercial şi li s-a spus că nu mai rulează niciun film, cu toate că avuseseră rezervare.

De pe o zi pe alta

"Mare păcat, pentru că obişnuiam să venim la acest cinematograf tocmai că nu era aglomeraţie, era liniştit şi ne era la îndemână! Interesant este că înainte am încercat să sunăm, dar toate liniile de telefon au fost, se pare, închise!", a precizat un cititor.

De altfel, pe panoul de filme al centrului comercial nu au mai fost puse afişe cu programul sau cu noi filme, iar casa de bilete a fost închisă.

Cu toate că acest fapt nu a fost comunicat oficial, încă, de nici un reprezentant al companiei care deține OSC, decizia închiderii ar fi fost luată în cursul zilei de joi, după ce a fost declarat falimentul companiei care gestionează mall-ul, Shopping Center Holding, deţinută indirect de milionarul Gabriel Popoviciu. Totuşi, vestea închiderii Cinema Cortina a stârnit comentarii şi s-a răspândit deja în oraş.

Unii închid, unii se mută

În cursul zilei de vineri, angajaţii Cinema Cortina şi Fun Land, cei care gestionează inclusiv biliardul şi bowlingul, ar fi fost notificaţi că au intrat în preaviz şi li s-a spus să îşi caute de lucru.

De altfel, în ultimele luni, pista de bowling a centrului de distracţii al Oradea Shopping City nu mai era pornită, decât în cazuri exprese, iar dintre cele 6 săli de cinema, doar jumătate mai funcţionau constant. Se pare că Cinema Cortina era singurul reper care ţinea în viaţă centrul comercial, iar acesta ar fi fost motivul pentru care investitorii au decis să nu mai continue.

Potrivit unor informaţii neoficiale, în următoarele zile, toate magazinele din centrul comercial, exceptând sala de nunţi Ambasador, care are angajate contracte pentru evenimente pe multe luni înainte, şi magazinul de mobilă şi decoraţiuni Casa Rusu, se vor închide sau se vor muta. KFC, de pildă, se va muta în Prima Shops Oradea, pe locul fabricii Înfrăţirea, pe strada Decebal. Deocamdată, magazinele şi localurile sunt deschise.

Debut cu stângul

De altfel, amplasat în zona de periferie a oraşului, vizavi de un alt centru comerfcial, ERA Park, Oradea Shopping City a pornit cu stângul. Dezvoltatorul iniţial al OSC, având denumirea de Tiago Mall, a fost declarat falimentar în mai 2010, cu datorii de peste 60 milioane euro, iar o lună mai târziu centrul a fost cumpărat la licitaţie pentru suma de 30,5 milioane euro de către firma Shoping Center Holding.

Pe lângă această sumă, s-au mai investit circa 20 milioane euro în finalizarea mall-ului, potrivit reprezentanţilor investitorului. Investiţia a fost finanţată de UniCredit, bancă ce a susţinut financiar şi fostul proprietar.

Anul trecut, potrivit unui anunţ publicat de agenţia imobiliară Real Time, citat de Capital, la 6 ani după ce a fost cumpărat la licitaţie în procedură de faliment, OSC a fost scos la vânzare pentru 15 milioane euro. În ultima perioadă se zvonea că mall-ul ar fi fost cumpărat de un grup polonez, însă se pare că tranzacţia nu a fost perfectată.

Oradea Shopping City este dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 30.000 mp, care conţine 26.000 mp de spaţiu pentru retail. Marea majoritate a spaţiului a rămas, însă, gol, din cauza crizei şi a preţurilor prea mari de închiriere, respectiv a unui termen "de neclintit", de 5 ani, după cum zic unele voci de pe piaţă.

Într-un top al mallurilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat anual în exclusivitate de revista Capital, OSC se plasa, anul trecut, pe locul 58 din 61 de proiecte analizate, cu afaceri de numai 1,1 milioane euro pentru anul 2015 şi o pierdere netă de 4,3 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
asa da
Doamne ajuta!
Postat 18 Iunie 2017, 23:01 de Dacia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON