URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2013, 11:21

Acţiune în forţă a poliţiştilor de la Crimă Organizată: 37 de percheziţii şi 22 de persoane ridicate pentru clonări de carduri (VIDEO)

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea efectuează, marţi, percheziţii la 34 de locuinţe din Bihor şi alte 3 în judeţul Iaşi, iar 22 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, acţiunea vizează o reţea specializată pe clonări de carduri, iar printre persoanele ridicate se numără şi membrii ai lumii interlope orădene, unul dintre cei care urmează să fie audiaţi fiind Viorel Budău, membru al grupării autointitulate "Spartanii".

Potrivit unui comunicat făcut public, marţi, de Poliţia Bihor, gruparea a provocat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro prin infracţiuni informatice şi fals de monedă.

Grupul infracţional, format din 26 persoane, a fost iniţiat, constituit şi coordonat de doi bărbaţi, Ioan Gheorghe Bejuşcă, 37 de ani, şi Constantin Eduard Sîrbu, 33 de ani, ambii din Oradea, aceştia impunând fiecărui membru un rol bine stabilit în cadrul grupării.

"O parte din membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2012-2013, au obţinut, prin metode frauduloase, conturi bancare valide aparţinând unor cetăţeni străini. Respectivele conturi au fost transmise altor membri ai grupării, care deţineau echipamente hardware şi software cu ajutorul cărora au falsificat instrumentele de plată electronică", se arată în comunicat. Unii dintre cei vizaţi s-au ocupat şi de falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote de 100 de dolari.

Shopping de 300.000 euro

Ulterior, aceştia au pus în circulaţie cardurile falsificate atât în România cât şi în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri în valoare de peste 300.000 euro.

"Produsele de lux erau fie valorificate în Uniunea Europeană, fie trimise în România către alte persoane care le comercializau. Banii obţinuţi în urma valorificării produselor în străinătate erau trimişi în ţară şi împărţiţi între membrii grupării, în funcţie de rolul fiecăruia", se specifică în informare.

Potrivit comunicatului, membrii grupării sunt suspectaţi că au fost implicaţi şi în activităţi de skimming pe teritoriul Uniunii Europene, respectiv montarea de aparatură electronică pe bancomate în vederea copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare, în vederea retragerii frauduloase de monetar, falsificarea de cărţi de identitate, punerea în circulaţie de valută falsă şi spălare de bani.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv aderare la un astfel de grup şi sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, în vederea comiterii unor infracţiuni grave. Totodată, acestora li se impută falsificarea instrumentelor de plată electronică, punerea în circulaţie, în orice mod, a instrumentelor de plată electronică falsificate.

Duşi la arest

Acestor acuzaţii li se mai adaugă şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare în vederea efectuării unor operaţiuni cu instrumente de plată electronică false, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic, accesul fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificare de monedă şi punerea în circulaţie de monedă contrafacută.

"La finalizarea percheziţiilor domiciliare, suspecţii urmează să fie conduşi la sediul DIICOT Oradea pentru audieri, aceştia urmând a fi propuşi pentru luarea de măsuri preventive", se arată în document.

În cadrul anchetei, poliţiştii BCCO Oradea şi procurorii DIICOT Oradea au cooperat în cauză cu autorităţile judiciare din Olanda, Ungaria şi Cehia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
biscuiti
toti care fac ca ei sa stea in puscarie,ca nu merita altfel.saracii de ei din ce o sa plateasca pe cei mai tarii avocatii,ca doar acestia nu vin ptr banii putini sa i reprezinte,sa speram ca vor si ramine in arest
Postat 21 Martie 2013, 21:06 de dora
laura gal
sa reveniti si cu o stire in care sa precizati din toate cele ridicate de la domiciliile perchezitionate cate sunt doar speculatii false!!!! lucruri nefurate!!!!! domicilii in care nu sa gasit absolt nimic!!!! carduri personale!!!! si sa nu uitati ca au intrat peste familii cu copii in casa stiind ca persoana cautata nu se afla in tara !!!! au lasat femei cu copii fara un telefon in casa chiar daca nu au gasit nimic !!!! despre aceste lucruri nu stiti sa scrieti nimic!
Postat 14 Martie 2013, 12:51 de gal
avocatii pierd foarte mult prin LIMBAJ
avocatii pierd foarte mult prin LIMBAJ un avantaj pentru juristi, trebuie sa vorbesti sa inteleaga si unul fara studii in rest esti PROFESOR, ganditi RATIONAL ca nu PREDATI ORE !!!! CETATENII fug de ei ca platesc dar nu au DEXUL LOR :))))) nu primesc nimic sunt mai buimaciti decat au fost.MULTUMIRI JURISTILOR ca nu au fite si multa neadaptare sociala, felicitari !
Postat 14 Martie 2013, 08:42 de ce sa le faci ?
naspa am ajuns
eu tot nu inteleg la ce taxe platim ca firma, PFA, profesie libera, la ce salarii au bugetarii cum au altii bani de droguri , haine cand suntem la pamant economic, sa inteleg ca 90% fura, fac evaziune si mai gra UCID pentru bani ? eu cer sa se voteze legea privind eutanasierea voluntara nu merita sa platesc inchisoarea celor care isi bat joc de noi, puneti sa faca case TINERILOR, dati le munca GREA nu i mai duceti la PROSTITUTIE , ca e pacat sa pierdem asa randament fizic, rusine celor care isi bat joc de banul public al cetateanului.
Postat 13 Martie 2013, 15:07 de incluisiv femei
Felicitari domnilor politisti, procurori si judecatori !
Continuati deratizarea !
Postat 13 Martie 2013, 02:34 de La parnaie cu ei !
Herlea ''stai in el ''
Bha Herlea , stai in el , tu si toti sobolanii , frustratii si invidiosii !
Postat 12 Martie 2013, 21:25 de oolf
3 la 3
comentariile sunt scrise doar de cei implicati in cauza ( autoritati si smecherasi )
Postat 12 Martie 2013, 21:21 de catalin
sms
da-va dracu de fraieri....sti-ti sa comentati de alti care fac....dar voi ce face-ti? stati si barfiti si a-ti trait toata viata din farmiturile lor....si acum la greu va doare-n *...si va cauta-ti alti care sa va tina si sa-i da-ti in gat.... ! roata e rotunda....
Postat 12 Martie 2013, 21:15 de mata
Tine-te tare, Oolf
Oolf, tine sangele ala in instalatie ca vei avea nevoie in puscarie!!! :-))))))))))))))))
Postat 12 Martie 2013, 20:53 de Herlea
recuperator
BANCILE PAGUBITE ISI VOR RECUPERA FIECARE EURO SI DACA DUREAZA ZECI DE ANII.
Postat 12 Martie 2013, 17:50 de doru
Invidie pe voi sobolanilor
Muriti de invidie sobolanilor ca nu puteti voi face ceva in viata , frustratilor si invidiosilor . Dar faceti si voi daca aveti sange in instalatie !!!
Postat 12 Martie 2013, 16:32 de oolf
Felicitari pe dracu !
......daca voi nu va descurcati , vii ciuda ???? hai sictir
Postat 12 Martie 2013, 16:09 de anonim
Bravo
Felicitari echipei DIICOT si tuturor implicati in aceasta actiune !!!! ca sa se ajunga la informatiile de mai sus s-a depus efort imens...in loc sa munceasca ,fura...asa ajung unii bogati...
Postat 12 Martie 2013, 15:32 de Casiana
FELICITARI !!!!
FELICITĂM AUTORITĂŢILE !!!!!! MULŢUMIM CĂ FACEŢI ORDINE !!!!! LUMEA NU ARE CU CE SĂ ÎŞI HRĂNEASCĂ PRUNCII ŞI INFRACTORII SE LĂFĂIE !!!!
Postat 12 Martie 2013, 14:54 de UN GRUP ONEST
AHA
Astia sunt smecherii care ii vedem cu masini de lux si prin cluburi aruncand cu bani peste tot pe unde umbla.Bravo lor. "Harnici" oameni.
Postat 12 Martie 2013, 14:03 de gman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON