URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2012, 13:15

Soţia viceprimarului Ovidiu Mureşan e noua şefă a Oficiului Judeţean de Poştă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a făcut public, marţi, numele noului director coordonator al Oficiului Judeţean de Poştă Bihor. Este vorba despre Liliana Mureşan, angajată a instituţiei cu o vechime de 20 de ani, dar şi soţie a viceprimarului PSD-ist al Oradiei, Ovidiu Mureşan.

Potrivit Prefecturii, Liliana Mureşan a preluat funcţia de vineri, 21 septembrie, în urma deciziei de numire emise de directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, care a confirmat astfel rezultatele concursului organizat, la nivel naţional, pentru ocuparea posturilor de şef la toate filialele judeţene ale companiei.

Liana Mureşan este angajată a instituţiei încă din anul 1989, iar de-a lungul carierei a ocupat mai multe funcţii de conducere, în 1995 devenind inspector de exploatare poştală.

Membră PSD, în 2009 aceasta a preluat funcţia de director de restructurare, proaspăt înfiinţată pe atunci. De altfel, în perioada mai 2009 - ianuarie 2010 ea a fost şi director coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Poştă Bihor.

Chestionat pe această temă, viceprimarul Mureşan consideră că soţia lui îşi merită pe deplin locul ocupat. "Soţia mea a susţinut concursul la Bucureşti în urmă cu aproape o lună, însă de abia acum a fost numită oficial pe post", a declarat Ovidiu Mureşan.

Fosta şefă a Oficiului, Angela Feier, a participat şi ea la concursul de titularizare pe post, însă a obţinut rezultate mai slabe decât fosta sa adjunctă, căreia a fost nevoită să îi cedeze astfel locul la cârma instituţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
Încă doi
Tipa e pe felie, asta e clar. Nu e nimic de reproşat pentru că se pliază cu postul aproape la linie. În schimb bărbatu-său nu prea are legătură cu viceprimariatul, decât cu faptul că a revenit PSD la tribuna oficială, după 8 ani de pauză şi stat la peluză. .
Postat 30 Septembrie 2012, 19:09 de MăriaPri
poate o schimbare in bine...sau in rau
Nu-mi vine sa cred ca a picat Angela....am auzit multe de cand am plecat din tara,..rele ,si rele, din pacate. Le cunosc pe amandoua de 20 de ani,dar nu stiu ce sa zic , cu influenta politica care lasa f mult de dorit, coruptia care e PESTE TOT, in toate punctele forte ale societatii romanesti....ramane de vazut. Angela a fost o persoana f calificata in domeniu...dar asta nu e de ajuns, tre sa fii si onest si drept, si sa nu tii prea mult \\"nasul sus\\" ca nu e bine,iti faci prea multi dusmani. La fel e si cu noua directoare, care a fost cam cu nasul pe sus, mai intotdeauna...o stiu f bine.. Oricum , sper din tot sufletul pt fostii mei colegi care au ramas sa le fie mai bine...fara teroare psihica ....si fizica....spor la munca!!
Postat 27 Septembrie 2012, 18:49 de someone
ioi
PCR = Pile Cunostinte Relatii
Postat 26 Septembrie 2012, 21:47 de hahaha
replica la articol
Partidul PeSZeDe Bihor te ridica ,partidul PeSZeDe Bihor te coboara ,partidul iti da viata functie etc etc ....dar si partidul PeSZeDe te distruge si omoara!Da-l dreacu de partid PeSZEde :))=))Am mai scris asta atunci cind Primarul Bolojan Ilie si-a promovat foufele parasute in Primaria Oradeasi la fel cind acestia de la PeSZeDe Bihor sunt pe cai mari la puterea politica ,au promovat-o si pe doamna acesta sotia lui Ovidiu Muresan Obezul consilier PSD vice primar actual ,care este la al doilea mandat ,ca in primul a votat PRO majorare a gigacaloriei cu 30%!:)0=)).Ehhh daca doamna nu era sotia lui vice primarul nu urca ea in ierarhia functiilor de conducere din institutii asa de usor ,asta este o remarca !:))=)) Dupa citespun si zic zic si colegii de munca din Posta ca are un caracter arogant si batjocoritior la adresa lor si pe multi a sup[arat si batjocorit . RUSINE!RUSINE!RUSINE!,Si nu prea multi lucratori de acolo se bucura de promovarea ei ,,Da schimbarea sefului bucuria prostilor `` asta referitor la lucratorii postali pupincuristi care o sa o ridice in slavi pe ea si pe barbatsu Obezul .Hai SICTIR da-o dreacului !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Septembrie 2012, 15:42 de Romanul Simplu
replica la IONICA
IONELE CEL PUTIN ASTIA AU PUS PE CINEVA CU EXPERIENTA IN DOMENIU. O PERSOANA CAPABILA....SPRE DEOSBIRE DE CARACATITA PDLISTA
Postat 26 Septembrie 2012, 14:36 de ROMANU`
PSD coruptie!
Imi place servilismul PSD-ist de pe forum. Competenta si coincidenta, ha? O cred tampitii.
Postat 26 Septembrie 2012, 13:46 de Ionica
Felicitari
Felicitari pentru post, oricum posturile sunt date politic, dar doamna Muresan are cap si lucreaza in domeniu de ani de zile. Intrati si voi, frustratilor, intr/un partid sa vedeti ce inseamna politicul, socialul, economicul. Si apoi mai vorbiti. Si apoi sa aveti si asteptari.
Postat 26 Septembrie 2012, 13:28 de Andra
Succes
Doamna a fost la concurs, ce dzeu aveti cu ea? Daca e sotie de viceprimar , gata inseamna ca nu stiu ce? Sateliti mai sunteti
Postat 26 Septembrie 2012, 13:12 de Mariana
@AAA, @sergiu, @monica
Multumesc, gratie voua m-am lamurit ! Ce am inteles eu : odata cu accederea la ciolan a usl-ului peste fii/fiicele/sotii/sotiile/etc ,,varfurilor'' usliste a pogorat competenta si expertiza, precum Sf. Duh peste Apostoli. Asa ca repede-repede (orice minune tine trei zile !) s-a organizat o sesiune speciala de examene de promovare a miluitilor. Astfel in aceeasi clasa (era sa scriu oala si nu greseam !) au fost zvarliti de-a valma sotul lucianei varga, ginerele lui bot, sotia vicelui muresan s.a.m.d.
Postat 26 Septembrie 2012, 12:08 de .
BH
Si succes in tot ce faceti!!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 11:29 de Bihorean
BH
Bafta pe mai departe!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 11:29 de Bihorean
BH
Tineti-o tot asa!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 11:28 de Bihorean
BH
Felicitari!!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 11:28 de Bihorean
SERGIU
Da, ai dreptate; a fost un concurs organizat si distrusa asta a fost cea mai tareee. Doamne ce fata are distrusa asta.
Postat 26 Septembrie 2012, 10:59 de monica
@ pinonel
@pinonel => Si mai exact cine ai vrea sa fie promovat? unul cu 2 ani de experienta sa fie direct SEF? Cu o gandire ca a ta s-a dus de rapa tara..
Postat 26 Septembrie 2012, 10:40 de Lex
Rasu'-plansu'
Principalul ,,merit'' al doamnei e de necontestat : i-o trage vicele {{{ = :
Postat 26 Septembrie 2012, 08:46 de pinonel
Bravo
Bravo! In sfarsit avem un director la Posta in Bihor care e si om si specialist !
Postat 26 Septembrie 2012, 07:55 de Vladimir
Greu
Viaţă e dură!:(
Postat 26 Septembrie 2012, 02:48 de Nelu
ahaaaa....
uau, chiar am avut emotii pt d-na muresan daca va lua sau nu concursul. Sunt sigur ca a fost un concurs organizat corect, respectand toate principiile morale si profesionale, etc. Bineinteles si eu ma intreb de ce i-au trebuit 20 de ani ca sa dobandeasca istetimea necesara ajungerii pe acest post, dar mai mult ma intreb de ce cititorii acestei fituici vad intr-un fel numirea unora, si in alt fel numirea altora. Personal, am raspuns la ambele intrebari, sper ca si altii sa fie in situatia mea. Pentru binele nenorocitei noastre tarisoare...
Postat 25 Septembrie 2012, 23:12 de sergiu
ciudosi p__ii
Ma ce rau va manca viermii in cur ca un om care a lucrat de cand ii, a ajuns sefa ( nici macar director ) peste o posta falimentara. Exista atatea servicii de curierat mult mai serioase si cu personal mult mai bine pregatit si nu scrie in ziar ca s-a schimbat vreun director zonal sau general. Referitor la ziarist , de tot cacatul ca asociaza o persoana cu alta pt a face rating la o stire de doi bani.
Postat 25 Septembrie 2012, 22:52 de ciudosi p__ii
dsssdsdsd
DOAR PE PILE A INTRAT, CE VA STRESATI ATATA...FIECARE CAND AJUNGE IN FUNCTIE ISI PUNE FAMILIA SI PRIETENII IN DIFERITA FUNCTII..BRAVO PSD
Postat 25 Septembrie 2012, 22:05 de MARIUS
politica...
mai mai, cum se nimeresc toti competentii intr-o singura familie! Si culmea, le iese competenta la lumina in tandem!
Postat 25 Septembrie 2012, 21:40 de DIDI
CUM?
Păi cum să avansezi dacă în ultimii mulţi ani , au fost alte partide pe la şefie?
Postat 25 Septembrie 2012, 19:55 de Gicu
da
PDLul a băgat poşta română în groapă.:( păcat.
Postat 25 Septembrie 2012, 19:52 de Ion
??
Nu vreau sa fiu rau dar de ce 20 de ani la un loc de munca te califica pt a ajunge sefa doar cand e partidul barbatului la putere?!?! In strainatate daca nu avansezi in 2-3 ani (daca ai aspiratia la asa ceva)inseamna ca nu esti bun sau esti plafonat. DECI??????
Postat 25 Septembrie 2012, 18:47 de AAA
asa mai mere`
spre deosebire de pdlisti..macar pun oameni calificati in domeniu.. 20 de ani de experienta in institutie.. zice ceva..
Postat 25 Septembrie 2012, 18:37 de Oradea
felicitari !
Sincere felicitari !
Postat 25 Septembrie 2012, 18:14 de Laurentiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON