URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2012, 09:09

Socoteli pentru funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Războiul pentru conducerea Inspectoratului Şcolar continuă. După episodul demn de Cascadorii Râsului consemnat la începutul verii, când în locul PDL-istului Dorel Luca a fost numit ca inspector general, pe filiera sindicalistului Ioan Ţenţ, pesedistul Dan Matei, care însă n-a apucat să fie instalat pentru că fotoliul i-a fost suflat de liberalul Daniel Negrean, de aproape o lună se duce o bătălie aprigă şi pentru postul de inspector general adjunct.

Cum acesta e ocupat de Keri Hajnal, iar liderii UDMR fac spume să nu se atingă nimeni de ea fiindcă ar fi, cum altfel, discriminare etnică, în culise se duce o bătălie pentru înfiinţarea încă unui post la care trage profesorul de matematică Florin Nicoară.

Cotat ca fiind cel mai bun din judeţ în specialitatea sa, dar considerat o fire dificilă şi cam "turnător" al şefilor săi de la Şcoala Dacia, Nicoară are avantajul de a fi membru PNL, ce-i drept de puţină vreme, dar şi dezavantajul că a fost membru în PSD până prin 2008-2009, iar apoi ar fi poposit o vreme inclusiv pe la PDL. Grea ecuaţie pentru liderii USL...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
matraguna ,,doi...
Ar fi bine sa o luati si pe inginera agronoma VARGA ILEANA sa va predea informatica si menegementul afacerilor personale pe banii consiliului judetean.bihor care ii toaca .Poate verificati cum stau muncitoriicazati si hraniti in scoal care ii fac vila.poate verificati cum delapideaza banii si nu ajung unde trebuie avan destinatii altele ilegale.poate verificati cum face incadrarea personalului dupa criteriile de plasa
Postat 10 Septembrie 2012, 18:06 de ioan bocanci
JAF
Ar fi bine sa-l trimiteti pe Nicoara la Inspectorat ca sa scapati copii de umilinta.Pentru a-i trece trebuie sa plateasca parintii mii de lei pe ore de asa zise pregatiri.
Postat 20 August 2012, 23:09 de PROFESOR
JAF
Uuii pentru a ajunge pe functii sunt instare sa f..a pe masa asa e si cazul lui Negrean si Nicoara
Postat 20 August 2012, 23:06 de PROFESOR
MAFIE
Din toamna merge la PPDDsau la UDMR domnul Nicoara
Postat 20 August 2012, 23:01 de PROF
MAFIE
toata ziua la Curta si la Negrean sa sta larabd pentru a rezolva posturi ca alceva nu inteleg de ce.E pacat ca ajung spagari in functii
Postat 20 August 2012, 22:53 de PROF
HOTII
CA PROFESORI INCEPEM SA-I REGRETAM PE LUCA SI UNGUR CARE LUCRAU CU PERDEA FATA DE NEGREAN SI CURTA CARE VAND TOATE POSTURILE
Postat 20 August 2012, 18:22 de profesor
tupeu
CURTA SI NEGREAN VAND POSTURI CA DOVADA CURTA S-A MUTAT SINGURA IN BIROU SA POATA LUA PLICURILE PE CARE LE IMPARTE CU NEGREAN CARE PREFERA PROFESORII CU NOTE DE 5 CA SA NU-L DEPASEASCA LA STINTA.RUSINE PNL
Postat 20 August 2012, 18:18 de profesor
tupeu
cu nesimtire si tupeu
Postat 20 August 2012, 18:13 de profesor
titlu
bai negrean cum iti permiti sa conduci profesorii din judet cand tu ai luat 5 la titularizare?
Postat 20 August 2012, 10:51 de profesor
OK
Este ffff bine daca va fi promovat,dar eventual dupa ce va da un examen.....psihologic&psihiatric. Acest Stalinutz....are probleme grave de conduita sociala,un stil de a preda imprumutat de pe Marte si,nu in ultimul rand, un limbaj inspirat de la Baci Gheo da la Binsh...... Deci,poseda TOATE calitatile,promovati-l,macar nu mai dispera copiii cu cretinismul lui.....! La tovarashu Nicoara ma refeream.
Postat 20 August 2012, 02:00 de Directoru de la 6..
turnatorul
DUPA CE S-A CERTAT CU TOTI PROFESORII DE LA DACIA ACUM SE VA PUTEA CERTA CU TOT JUDETUL. A castigat oimpiade pentru ca el facea subiectele si le spunea elevilor sai cu cateva zile mai repede.Rusine PNL care substine oameni turnatori ai securitatii Celebrul Negrean s-a titularizat in satucul Mihai Bravu cu nota 5 si apoi s-a transferat ilegal in Oradea.Anul acesta a blocat un post de biologie de la Santandrei pentru o pila PNL care a luat 5 si nu a dat postul unei profesoare cu nota 9,97 .DNA-ul ce face oare?Daca vreti adevarul vin in ajutorul vostru.
Postat 19 August 2012, 20:34 de profesor
Salvati Scoala Uileacul de Beius!!!
Si directorul de Scoala Uileacul de Beius sa fie demis , deoarece Uileacul are director capabil din comuna !De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 17 August 2012, 13:41 de anonim
Ujlapta
Lăsaţi unguroaica în pace, să aibă şi UDMR Bihor loc de întors prin şcolile româneşti, că prin alea maghiare dacă treci ajungi, prin necunoaşterea limbii majorităţii, un simplu stropitor de paşte ... de paştele lui Kiss e vorba.
Postat 17 August 2012, 13:09 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON