URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2013, 12:25

Senatorul Valeriu Boeriu face lobby la Guvern pentru finanţarea şoselei de centură pentru Salonta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În cadrul conferinţei de presă organizate joi, senatorul PNL Valeriu Boeriu a făcut publică o întrebare adresată ministrului delegat pentru proiectele de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, vizavi de oportunitatea construirii de urgenţă a unei centuri ocolitoare pentru municipiul Salonta.

În opinia parlamentarului bihorean, necesitatea amenajării acestei şosele este impusă de faptul că în ultimii ani traficul auto, în special cel greu, s-a intensificat şi singurul traseu disponibil în prezent este şoseaua care trece chiar prin centrul Salontei. "În aceste condiţii, se impune demararea cât mai urgentă a procedurilor de construire a acestei şosele", a declarat Valeriu Boeriu.

Senatorul a specificat că amenajarea centurii ocolitoare a Salontei este cuprinsă într-un proiect mai amplu, de amenajare a unui drum expres Arad-Oradea, în paralel cu şoseaua DN79. Proiectul a primit aviz favorabil de la CNADR, iar Consiliul Judeţean Bihor a emis, în noiembrie 2011, certificatul de urbanism.

Cu toate acestea, cum la noi trece mult timp până ca cele scrise pe hârtie să devină realitate, este evident că lucrările la şoseaua Arad-Oradea vor debuta peste câţiva ani, timp în care Salonta va fi sufocată de traficul greu tot mai intens. Motiv pentru care, senatorul Boeriu îi cere ministrului Şova să aprobe întâi construcţia centurii ocolitoare a municipiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
drum bun
acum s.a terminat drumul oradea_arad cu o investitie de zeci de milioane de euro . s.a trezit si acest asa zis doctor sa ceara statului sa faca acum un alt drum??? cat de penibil puteti fi domnule senator??renuntati la salariul dumneavoastra sa se faca alt drum??? sau probabil ca aveti ceva terenuri pe care poate sa treaca noul drum/? rusine boeriu sau boerica cum te.o mai chema
Postat 01 Martie 2013, 09:21 de calin
Pe deasupra sau pe dedesubt nu ar merge ?
Dar de ce v-ati pus orasul exact de o parte si de alta a drumului existent ? Ca acel drum e de vreo 1.000 de ani, iar Salonta nu are mai mult de 500. V-a trebuit vreo 500 de ani ca sa ganditi pe dos, sau tocmai ati pierdut metroul spre Tinca si ati pus de o conferinta cu presa libera ?
Postat 28 Februarie 2013, 22:37 de Zoom
replica la articol
BAH @romanul complex mai incet ca nu-i de a nost din PSD asta PeNaL de Salonta Boeru Valeru , si nici macar cruce nu-si face cind intra intr-o biserica , zice se ca este doctor ...ecografist ?nu am auzit specialitatea asta . este un biet doctoras de familie fara pacienti care s-o ajuns in politica pe spatele celor din PSD Salonta si PNL Salonta ,in campania electorala afost cu deputatulPSD Ioan Sorin Roman pe colegiu 6 Salonta Tinca si au ajuns in Parlamentpe spatele prostilor votanti de USl!:))=)) @roman complex NU apara un PeNaL i-a intreaba-l cite dosare penale are in spate de si-a cautat imunitate parlamentara sa nu intre in pouscarie! :))=))Centura ocolitoare a Salontei zice se ca cu mare tam tam ... da de unde banii ?...keke meke nu a fi nimic din aceea , prosteala de prostit prostii votanti de USL din colegiu 6 Salonta Tinca !:))=))PeNaLu asta nu aface NIMIC pentru votanti lui va face pentru el si toate dosarele vor intra la prescrierea pedepsei si v @roman complex da-l dreacu de penal de la tine din colegiu , mai bine sa ne concentram asupra PSD Bihor i-a spune celor din colegiu sa semneze petitia on line contra Mang!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 28 Februarie 2013, 22:26 de Romanul Simplu
@pionel
băi cretinoid pedelist, dacă cineva încearcă să facă ceva pentru comunitate nu e bine pentru că voi, contaminaţii cu băsism apreciaţi că e ipocrizie. Băi dobitocule, omu vrea să facă ceva. Cei pe care îi slujeşti nu au reuşit să facă nimic pentru judeţul ăsta. Omul se străduieşte să facă ceva şi tu sari ca prostu. Marşi la coteţ
Postat 28 Februarie 2013, 20:59 de românul complex
GO
GO RELU GO GOOO!!!!!!!
Postat 28 Februarie 2013, 19:12 de cetatean
valerica, aiurica
Minte precum respira, este un adevarat uslamist ! Sa ne spuna istetul asta unde e amendamentul lui, vorbesc de votarea bugetului. Ok, stiu ca uslamistii sunt idioti, dar nu poti sa vii la doua saptamani dupa votarea bugetului si sa ne spui ca tu ai visat ieri un drum de centura ! sau poti, dar nu te cred nici macar dobitocii care te-au votat !
Postat 28 Februarie 2013, 15:52 de pinonel
m
eu sunt votant U.S.L. si intreb...cum credeti ca va fi in Salonta daca prin centru nu vor trece masinile in tranzit? cati bani vor ramane aici in oras? cine va mai cheltui un sfantz? ha??? va spun eu, asa veti omora economia!!! punct.
Postat 28 Februarie 2013, 13:19 de marcell
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON