Universitatea din Oradea are reprezentanți „în 11 dintre cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU”, printre aceștia fiind și rectorul Constantin Bungău, se arată într-un comunicat trimis luni de instituția de învățământ superior.
Comisia Națională de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și-a desemnat membrii Consiliului General și pe cei ai Comisiilor de specialitate, pentru mandatul 2024-2028, în urma unei proceduri de selecție.
În comisia de Fizică a fost aleasă prof. univ. dr. Marcu Loredana Gabriela, în cea de Științele Pământului a fost selectat prof. univ. dr. habil. Ilieș Alexandru, iar la Inginerie Geologică, Inginerie Geodezică, Mine, Petrol și Gaze – prof. univ. dr. ing. Sorin Nistor.
Din comisia pentru Ingineria Resurselor Vegetale și Animale face parte și prof. univ. dr. ing. habil. Timofte Adrian Ioan, în timp ce în cea de Ingineria și Managementul Producției a fost selectat prof. univ. dr. ing. habil. Bungău Constantin.
La Biologie și Biochimie a fost aleasă prof. univ. dr. habil. Vicaș Simona Ioana, la Farmacie – prof. univ. dr. Vicaș Laura Grațiela, la Sociologie, Științe Administrative și Științe ale Comunicării – prof. univ. dr. habil. Bălțătescu Sergiu, la Științe Politice, Studii de Securitate, Științe Militare, Informații și Ordine Publică – prof. univ. dr. habil. Brie Mircea, la Științe Economice și Administrarea Afacerilor – prof. univ. dr. habil. Sabău-Popa Claudia Diana, iar la Teologie – pr. prof. univ. dr. habil. Dumitrașcu Nicu.
„Consistenta reprezentare a Universității din Oradea, la nivelul acestei structuri a CNATDCU, vine să reconfirme prestigiul tot mai solid de care instituția de învățământ se bucură la nivel național”, spun reprezentanții Universității din Oradea.
Comisia Națională de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare este un organism consultativ, fără personalitate juridică, al Ministerului Educației.
Printre altele, comisiile de specialitate din cadrul CNATDCU analizează procedura administrativă desfășurată la nivelul instituției de învățământ superior privind acordarea atestatului de abilitare și diplomei de doctor, și verifică respectarea standardelor minimale aplicabile; formulează către Consiliul general propunerea de acordare/neacordare a acestora.
De asemenea, elaborează propunerile standardelor minimale naționale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din învățământul superior, a atestatului de abilitare, precum și a diplomei de doctor; propune Ghidul național privind redactarea tezelor de doctorat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.