URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2023, 18:30

Reacție promptă a RER Vest față de angajații care au „băgat mâna” în urna de donații de la Târgul de Crăciun din Oradea

Reacție promptă a RER Vest față de angajații care au „băgat mâna” în urna de donații de la Târgul de Crăciun din Oradea captură Radio ZU
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania RER Vest, ai cărei doi angajați au ajuns vedete pe internet după ce au mers să depună în urnă banii pe care îi furaseră cu câteva ore înainte din urna de donații amplasată de Radio ZU la Târgul de Crăciun din Oradea, a reacționat marți după amiază printr-un comunicat în care arată că nu tolerează astfel de abateri.

„Codul de conduită RER Vest trebuie respectat de toți angajații”, arată un comunicat în care subliniază că „nu încurajăm luarea de foloase necuvenite de către angajații RER Vest, iar încălcarea codului de conduită este pedepsită”.

„Toți angajații RER Vest sunt obligați să respecte regulile cu privire la respectarea decenței și a bunului simț, precum și a proprietății comunității din care facem parte. Motiv pentru care ne dezicem de gestul celor doi angajați din cadrul Departamentului de Salubrizare Stradală de a lua o sumă de bani dintr-o cutie de donații, amplasată în centrul Municipiului Oradea.

Fapta celor doi a fost sancționată. În urma descoperirii gestului celor doi, coordonatorii departamentului au luat măsurile care se cuvin, prin urmare nici unul nu mai este angajat al RER Vest, începând cu 19.12.2023”, se arată în documentul transmis de compania de salubritate.

Comunicatul îndeamnă populația să reclame „orice gest sau comportament neadecvat al echipajelor RER Vest” la adresa de email sesizari@rervest.ro sau prin Call Center 0374 885 693.

De asemenea, și acordarea de către clienți a unor sume de bani sau a altor foloase materiale echipajelor sau angajaților RER Vest „sunt dezaprobate și pot fi pedepsite în conformitate cu legislația în vigoare”, arată comunicatul.

Reacția RER vine după ce doi tineri îmbrăcați în salopete cu însemnele companiei de salubritate RER Vest au ajuns vedete pe internet, după ce au returnat banii pe care tot ei i-au furat din urna casei de sticlă a Radio ZU, amenajată în cadrul proiectului „Orașul faptelor bune” din Piața Unirii din Oradea. S-a întâmplat duminică, iar cei doi au fost recompensați pentru gestul lor chiar de către DJ-ii postului de radio.

În fragmentul preluat de internauţi şi distribuit pe reţelele de socializare se vede cum cei doi tineri s-au dus spre urnă şi au pus bani în ea, iar cei doi DJ care se aflau atunci în emisie, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, i-au salutat.

"Vă rog frumos să ne iertaţi că băiatu` n-o ştiut. O luat 100 de lei de dimineaţă. (...) Mă rog, noi, am fost jumate-jumate, cum s-ar zice. N-am ştiut că se adună bani pentru copiii săraci şi am luat 100 de lei de aici (n.r. din urnă)", le-a explicat celor doi DJ-i unul dintre tineri, care s-a recomandat ca fiind Raul, din Gepiş.

În final, cei doi au plecat cu pachete cu dulciuri Milka, primite de la Casa Radio ZU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sandu cel cu buda-n curte
Vesnicul virgin cu prostiile lui, propaganda tu o faci, tu te faci de cacao de unul singur, nu tie rusine ca esti un virgin frustrat si prostovan, chiar nu iti e mila de familia ta care te stie ca BULA al comentariilor de pe bihon si bihoreanul, limba din dosul PNL.
Postat 21 Decembrie 2023, 19:54 de vasi13
RER nu știe ce e iertarea
Baietii aia doi au furat un rrahhat de bani -- 100 de lei... foarte putin... Dar au dus banii inapoi, si-au recunoscut vina.. Gestul asta a fost gigantic!! Ceva exceptional pentru cei de conditia lor.. Dar sefii nu au inteles, nu au apreciat! Așa că i-au dat afara! Au dat cea mai proasta pildă in prag de mare sarbatoare a crestinatatii... Au cazut la lectia despre iertare! Urît, domnilor de le RER! Urît!
Postat 20 Decembrie 2023, 08:32 de TanarSiNelinistit
Eu ma mir ::::))))
Cu nu a sărit PROPAGANDA sa ne explice ca avem cele mai mici salarii , si ăștia fura de foame ::::))) dragă propagandă, ai exemplu clar ::::)))) la Vaslui nu se întâmplă asa ceva :::::))))) ( a se cataloga ca fapt real, nu ca PAMFLET FRAIERILOR ) DE PROPAGANDISTI. Dar poate va ajută ăștia la lipit afișe ...
Postat 19 Decembrie 2023, 22:38 de Sandu2100
Ii angajeaza ZU
Baieti mergeti inapoi la Morar, poate au ceva post liber pe acolo, sa va angajeze la ei. Spor! Defapt sa le zica cineva, ca daca nu stiu ciit...
Postat 19 Decembrie 2023, 22:18 de cristianteofil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON