URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2021, 20:21

Provocarea lui Andrei: Un elev din Oradea vrea să adune cărţi pentru copiii de la ţară şi le cere sprijin bihorenilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasionat de lectură şi, mai ales, de temele istorice, un elev de clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea vrea să le dea şi copiilor din mediul rural ocazia să descopere fascinanta lume a cărţilor.

Andrei Popovici (11 ani) şi-a propus să doneze cărţi unei biblioteci din mediul rural, iar pentru asta este dispus să doneze din propriile volume.

"Odată cu aproprierea sărbătorii Naşterii Domnului, când toată lumea face cadouri, eu m-am gândit să fac un altfel de cadou, mai exact să ajut la umplerea cu cărţi a rafturilor unei biblioteci, care să poată oferi copiilor din comunitatea respectivă o cât mai bogată varietate de volume", a spus Andrei.

Ca să umple cât mai multe rafturi cu poveşti, el le cere sprijinul şi altor elevi bihoreni. Băiatul vrea ca în cât mai multe şcoli din Oradea să existe o cutie inscripţionată cu "Provocarea lui Andrei", în care elevii să lase cărţile pe care sunt dispuşi să le doneze altor copii.

Discuţiile cu profesorii din şcoli le va purta mama lui Andrei, Monica Popovici, care speră la rândul ei că fiul său îşi va atinge obiectivul. "Îşi doreşte foarte mult să doteze anul acesta măcar o bibliotecă din mediul rural, iar dacă iniţiativa lui va avea succes, anul viitor va continua", a declarat mama copilului, pentru BIHOREANUL.

Prima bibliotecă unde Andrei ar vrea să doneze cărţi este cea din comuna Chişlaz, unde străbunicul lui a fost primar, în urmă cu mulţi ani. "Şi-a iubit foarte mult străbunicul şi este legat afectiv de această comună", a explicat Monica Popovici.

Pe lângă colecta din şcoli, Andrei va aduna cărţi şi în sediul papetăriei Mona, de pe strada Meşteşugarilor nr. 71 din Oradea. Oricine are volume adecvate elevilor şi este dispus să le doneze, le poate duce acolo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON