URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2024, 09:35

Primăvară cu ritm: La Familia, Paraziții, Direcția 5, Taxi și Dirty Shirt sunt doar câteva dintre trupele care susțin concerte, în martie, la Oradea

Primăvară cu ritm: La Familia, Paraziții, Direcția 5, Taxi și Dirty Shirt sunt doar câteva dintre trupele care susțin concerte, în martie, la Oradea MÂINILE-N AER! Două nume grele ale hip-hop-ului românesc, La Familia și Paraziții, anunță concerte rare la Oradea și promit că vor fi memorabile (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăvara mult aşteptată va aduce şi alte "cadouri" decât cele obişnuite... După ce deja în luna februarie agenda locală a fost îmbogăţită cu numeroase evenimente, cea din luna martie se anunţă şi mai tentantă, căci la Oradea vor sosi multe vedete, inclusiv unele cu care fanii orădeni nu s-au întâlnit de ani buni. 

BIHOREANUL vă spune cum puteţi sărbători, pe ritmuri antrenante, sosirea primăverii.

O călătorie cu Taxi 

"Aşteptăm cu mare emoţie reîntâlnirea cu voi şi ne bucurăm că putem fi acolo. Vom cânta cântecele noastre din perioada 1991-2022 şi cântece de pe albumul «Senzitiv»", transmite Direcţia 5, care va urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor pe 6 martie, de la ora 19.30, biletele fiind puse în vânzare la preţuri de 140 şi 120 lei în funcţie de locul în sală (iabilet.ro).

Rockerii din formaţia Luna Amară vor susţine şi ei un concert la Oradea, programat pe 8 martie, la pub-ul Lokal din centrul oraşului, în cadrul turneului "Asfalt (20 ani)". Biletele se pot cumpăra de pe platforma de ticketing menţionată mai sus, cu 50 lei. 

Formaţia Taxi vine la Oradea cu un concert la Noo’vo Resto Lounge, pe 9 martie. "Cu hituri memorabile precum «Criogenia salvează România» sau «Jumătatea mea», Taxi te va purta într-o călătorie muzicală în timp, aducându-ţi aminte de momentele pline de energie şi inovaţie", spun gazdele, preţul unui bilet fiind de 100 lei. Rezervările se fac la numărul 0750-432.211.

Melodii în buchet 

Compozitorul şi dirijorul Andrei Tudor va conduce, pe 11 martie, un concert dat pe scena Teatrului Regina Maria şi intitulat "De dragul tău". "Îmi doresc să vin pe scenă cu un buchet de piese aflate sub semnul iubirii, ce împleteşte armonios şi echilibrat dragostea pentru frumos şi dragostea pentru muzică împreună cu un sentiment înălţător ce leagă destine", spune dirijorul. 

Vor interpreta Irina Baianţ, Ovidiu Lazăr, Roxana Mureşan, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Christina Pantea şi Emi Ocos Band. Biletele se vând online la preţuri între 90 şi 250 lei (iabilet.ro). 

"Mă iubeşte femeile"

Formaţia maramureşeană Dirty Shirt revine la Oradea pe 15 martie, când Rini şi gaşca vor urca pe scena de la Casa Tineretului, cu piese ca "Săracă inima me", "Geamparalele", "Pălinca", dar şi cu o trupă invitată: Helenine Oci din Slovacia. Biletele se vând cu 60 şi 70 lei pe ambilet.ro. 

(foto: Facebook / Dirty Shirt)

"Mă iubeşte femeile" cântă cu convingere Mihai Mărgineanu, artist aşteptat să aducă şi alte piese cunoscute, ca "Zariţa Zanga", "Gore din Chitila" şi "Jeana", pe 16 martie, la Noo’vo Resto Lounge, biletele fiind puse în vânzare la preţul de 150 lei (rezervări la 0750-432.211).

În aceeaşi seară, la Casa Tineretului, vor cânta rockerii de la Cargo, iar evenimentul va avea şi un invitat special: Kalapács József, fondatorul formaţiei maghiare de metal Pokolgép. Biletele se vând pe iabilet.ro cu 130 lei. 

Într-un cu totul alt registru muzical, Fuego se întoarce şi el la Oradea, cu un concert intitulat "Primăvara din sufletul meu", programat pe 20 martie la CCS, preţul biletelor fiind de 100 şi 130 lei (proticket.ro). 

Viaţă bună... 

Trupa La Familia - care a lansat piese ca "Foame de bani", "Tupeu de borfaş" sau "Viaţă bună" - porneşte într-un turneu naţional, primul din ultimii 20 de ani, pentru promovarea noului album "Foarte". În cadrul periplului prin ţară, Sişu şi Puya vor opri şi la Oradea, pentru un rar concert pe scena locală, anunţat pentru 23 martie, la Casa Tineretului, iar biletele se vând în regim "early bird" la preţul de 50 lei (entertix.ro). 

"În toamna anului 2003 se lucra intens la un turneu naţional de promovare a albumului «Punct şi de la capăt», un album legendar care fusese destinat să facă istorie chiar şi fără abrupta arestare a lui Sişu din luna octombrie a acelui an. Dar tăvălugul de evenimente care a urmat imediat sau ulterior în aceşti 20 de ani şi traseul fenomenal al vieţii celor doi membri ai trupei au dus la o perpetuă amânare a acelui turneu, până în punctul în care acest proiect părea destinat să nu se mai întâmple", spun organizatorii, promiţând show-uri memorabile în turneul La Familia. 

Jos cenzura! 

Una dintre primele trupe de hip-hop din România, Paraziţii, care a fost fondată în 1994 de Cheloo, Ombladon şi Freakadadisk, programează un concert pe 30 martie, de la ora 21, la Arena Antonio Alexe. De-a lungul anilor, cunoscuta trupă şi-a câştigat fani din mai multe generaţii prin versurile dure inspirate deseori din problemele reale ale societăţii, dar şi prin lupta pe care a dus-o împotriva cenzurii. 

Pe aceeaşi scenă vor urca, în acea seară, Macanache şi trupa bihoreană Bazooka, formată din Echo (Vlad Milea) şi Satana (Codrin Bradea). Biletele se vând pe livetickets.ro, la preţul de 150 lei, iar evenimentul se va încheia cu un after-party cu DJ Lexi. Pregătiţi de show? 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON