URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 08:56

Probleme la şcoala Ioan Bococi: elevii chiulangii au primit stimulente, iar profesorii - salarii nemeritate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma unui audit făcut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, la Grupul Şcolar Ioan Bococi din Oradea s-au descoperit mai multe nereguli. Potrivit şefului IŞJ Bihor, Daniel Negrean, conducerea şcolii trebuie acum să se asigure că va recupera nişte bani pe care nu trebuia să îi împartă.

În primul rând, circa 14.000 de lei trebuie recuperaţi după ce zeci de elevi ai şcolii au primit, fără să aibă acest drept, bani în cadrul programului "Bani de liceu". Acest program e gândit pentru a susţine financiar, cu câte 180 de lei lunar, elevii ce provin din familii sărace, cu condiţia să nu aibă media la purtare mai mică de 7 şi nici mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe lună. "Unii elevi au luat aceşti bani chiar dacă aveau mai multe absenţe", a declarat Negrean, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Directoarea şcolii susţine însă că n-a greşit cu nimic. "Ordinul care reglementează acest program nu specifică în mod clar dacă cele 20 de absenţe trebuie să fie pe lună sau pe an, spune doar că se suspendă de la plată elevul ce are peste 20 de absenţe nemotivate. Noi doar am vrut să-i ajutăm pe elevi", a declarat Ileana Varga, susţinând, totodată, că întreg prejudiciul va fi acum recuperat. "Sub nicio formă de la elevi, ci de la cadrele didactice diriginte", a spus directoarea.

Tot de la profesori Varga are de recuperat şi alte 10.000 de lei. Asta pentru că acelaşi audit a relevat că a dat salarii prea mari şi nejustificat unor cadre didactice. "Unii profesori au fost încadraţi incorect la plata cu ora şi au încasat sume necuvenit", a spus inspectorul şef Negrean.

Practic, la catedre rămase neocupate au fost distribuiţi, conform legii, profesori de alte materii, care trebuiau încadraţi ca profesori necalificaţi şi plătiţi ca atare. În două cazuri, însă, cadrele didactice au fost încadrate drept calificate şi au încasat şi bani ca atare, auditul IŞJ Bihor relevând că fiecare profesor a luat necuvenit aproximativ 5.000 de lei în total, vreme de mai multe luni.

Şi în această situaţie, directoarea are propria versiune. "Orele au fost distribuite, iar cei care le-au primit au şi calificările necesare", s-a rezumat Varga să spună. Cu toate că nu are aceleaşi păreri cu concluziile auditului, directoarea susţine că nu-l contestă şi va respecta cerinţele.

Conform dispoziţiilor primite de la IŞJ Bihor, Consiliul de Administraţie al şcolii trebuie acum să desemneze o comisie de cercetare disciplinară, care să identifice vinovaţii pentru cele două situaţii create. "În plus, noi vom analiza această situaţie, pentru a afla dacă şi conducerea unităţii de învăţământ este de vină", a mai spus Negrean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
lista
Apropo Laura, ar fi interesanta o lista cu sumele adunate si pentru cine au fost adunate. Poate apare.
Postat 20 Iunie 2012, 13:53 de fost
Sti Mafiot
Ilenuta are carnet de psd-ista dar nu\'i psd-ista, este ceea ce\'i oportun la momentul potrivit. A carat din portia copiilor institutionalizati - lipsiti de orice aparare- la pdl-isti si apartinatorii altor partide in decursul timpului cu diferite functii din inspectorat si alte institutii, pentru a\'si asigura protectia, la umbra careia ea sa poata folosi aceasta scoala ca pe o propritae pe care o folosesti pana la epuizarea totala a resurselor. Sa stiti toti de la inspetorat si alte institutii care ati primit de aceasta \"doamna\" cadouri cu diferite ocazii ca acestea erau cu scopul de ai acoperi incopetenta, nesimtirea si iresponsabilitatea si ca produsele care lea\'ti primit sunt din portia elevilor institutionalizati care in post nu primeau carne si alte produse alimentare \"de dulce\" cica \"posteu\". Iar banii pe care ia\'ti primit cu diferite ocazii, sunt adunati de la profesori si personalul auxiliar. Cand aduna banii de la personal aduna totdeauna mult mai mult pentru ai ramane si ei o parte din acestia. Daca cineva doreste sa verifice aceste lucruri o poate face foarte usor. Sa vrea si se poate.
Postat 20 Iunie 2012, 09:37 de Laura
Ilenuta
Doamna Varga este mare PSD ista, deci cum sa o demita Dinu Negrean?Luca a fost fraier nu a demis pe nimeni a last toti infractorii dedirectori care au dat concurs acum patru ani cu PNL, nnu a fost instare sa faca un concurs de directori. A last-o pe hoata de la pedagogic, pe Malai de la Vadul Crisului, peinfractoarea de la C-tin Serban Alesd, pe infractoarea fomista de la Transilvania care fura mancarea saracilor de la cantina si care le ordona profilor sa nu puna absente si sa nu dea note sub 5 si lista pate continua.....dar ce sa faci poate i demite Negrean
Postat 17 Iunie 2012, 22:32 de alsa
raspuns
Mai vedem noi cine rade la urma, oricum acel comentariu"ha ha ha" arata cine este vinovat.
Postat 12 Iunie 2012, 23:02 de dora
.
HA HA! HA HA! HA HA! vedeti articolul a intrat in uitare. ce ati crezut??? sa nu mai credeti.
Postat 12 Iunie 2012, 08:46 de .
mosia directarei varga si a contabilei sefe
Oameni buni,scoala aceasta a fost folosita de directoarea Varga si contabila Topai ca proprie mosie.Orce firma care a venit sa faca lucrari lea facut si lor personal pe gratis bineinteles din contul scolii.termopane si la scoala si la director ,contabil.firmaSTRANICI. Constructorul Salard de 10 ani mulge scoala si pompeaza la cele doua.Clima in scoala si la ele cate 2 aparate.Si cu celelalte achizitii care nu le fac decat prin oferta directa ,firma de informatica asigura si firma contabilei care deconteaza cheltuieli fictive ale scolii dar se fac la ea pe leptopuri si consumabile,gen programe,tusuri reparatii si revizii nefacute,,Sala de sport inchiriata distrusa de luptatori de tot felul si banii intra in contul celor doua,
Postat 11 Iunie 2012, 19:12 de fost angajat
luati atitudine
Cat de clar mai trebuie sa explicam hotia si dictatura din aceasta scoala Ileana Varga TREBUIE demisa din functie, este lipsita de tot ceea ce este nobil intr-un om.Trimiteti cat mai multi ,pe posturile nationale adresele ziarelor in care apar toate stirile si comentariile despre ea
Postat 08 Iunie 2012, 21:47 de profesori
copii napastuiti
daca copiii de la scola asta sunt cu probleme cum spune Camelia pe asyia nui ajuta decat Dumnezeu si sau spus atatea despre faptele directoarei ca doar 10 la suta daca este adevarat este de 100 de ori mai mare abatere decat cele gasite de audit. ce face dna-ul ce face politia ce face protectia copilului ce face sri-ul ce face consiliul judetean ????????????. ce tara este asta??????????????.rusine
Postat 08 Iunie 2012, 12:12 de revoltat
atentie
Inspectoratul Scolar ar trebui sa verifice si scolile ajutatoare unde invatatori si profesori nu isi fac datoria, considera ca acesti copii cu probleme mai mici sau mai mari merg la scoala doar sa nu fie acasa si isi iau bani pe degeaba de ce nu se face o verificare a copiilor din aceste scoli sa se vada performantele lor la sfarsitul anului scolar, este dureros cum sunt tratatati.
Postat 08 Iunie 2012, 09:25 de camelia
scoala bococi
Asta e scoala, din poză ? Doamne, ce culoare are !!! Ale cui au fost gusturile astea atat de indoielnice? Numai ale cuiva care e de facut trotuarul sau de stat pe centura la Tir-uri !!! Asta arata a scoala serioasa?
Postat 07 Iunie 2012, 12:58 de stefan
citat fost inspector
Sa se afle toata mizeria Sa nu uitam un lucru foarte important depre doamna director Varga Ileana, aceasta ,,mama,, asa cum sustine ea ca este .... stiti ca majoritatea profesorilor care au plata cu ora , in fiecare luna merg sa-i dea ei acesti bani? Cine nu este de acord in anul urmator nu mai primeste ore sau poate ca nu va avea un calificativ ,,foarte bine ,,deoarece nu uita sa aminteasca acest lucru la inceperea Consiliilor profesorale. Stiati ca in fiecare vineri masina Ilenei se umple cu bunatati gata preparate in bucataria scolii.
Postat 07 Iunie 2012, 11:07 de roman
citat eliza
Pai sa nu incepem sa enumeram cate persoane competente au plecat din scoala din cauza doamnei ...Daca nu ai dat cadouri si spaga a trebuit sa pleci, daca le-ai dat a trebuit sa tot repeti pentru ca doamna uita intre timp si iar incepea sa agaseze...deci aveai doua variante ori cotizai ori plecai...
Postat 07 Iunie 2012, 11:06 de roman
scoala lui Ilenuta
Domnule Inspector general al ISJ, Asteptam , noi, cadrele didactice, personalul nedidactic si parintii de la scoala "Bococi" o pozitie ferma din partea d-voastra. Este de netrecut cu vederea ce face conducerea acestei scoli. Doamna directoare nu conduce o scoala privata, iar ISJ ar trebui sa ia masuri drastice pentru felul cum conducerea actuala a scolii s-a infruptat din banii publici si pentru cum isi trateaza personalul din subordine. Asteptam de la d-voastra corectitudine si masuri concrete ! Doar asa mai putem avea si noi incredere in ISJ si personalul de acolo ! Cei care si-au dat demisia, stiu foarte bine de ce au facut-o. Nu pentru ca nu doresc sa fie in subordinea d-voastra, ci pentru a nu li se descoperi cele necurate facute in era Luca. Daca veti actiona cum trebuie si cum e corect, Domnule Inspector general, va veti bucura de toata consideratia noastra. AVEM INCREDERE IN DISCERNAMANTUL D-VOASTRA. Sa auzim de bine !
Postat 07 Iunie 2012, 11:05 de roman
Pozitie
D-nel inspector general Daniel Negrean din ceea ce citesc in ultimele zile despre declaratiile d-vostra asupra acestui caz rezulta urmatoarele: 1. nu cunoasteti procedurile in acest caz sau 2. sunteti dezinformat de cei care va inconjoara sau 3.doriti sa musamalizati avand un anumit interes sau 4. toate la un loc. Deja ati facut un pas clar spre gresala sau intentie. si cand spun asta stiu ce spun.
Postat 07 Iunie 2012, 10:34 de Eva
pozitie
D-nel inspector general din ceea ce citesc in ultimele zile despre declaratiile d-vostra asupra acestui caz rezulta urmatoarele: 1. nu cunoasteti procedurile in acest caz sau 2. sunteti dezinformat de cei care va inconjoara sau 3.doriti sa musamalizati avand un anumit interes sau 4. toate la un loc.
Postat 07 Iunie 2012, 10:26 de Eva
Am citit
Acuzaţii grave la adresa unui manager considerat foarte bun13.02.2007, 00:00 Autor: Valentin TEUCA Directoarea Şcolii de Arte şi Meserii \"Ioan Bococi\" din Oradea este acuzată de fapte grave de către o fostă angajată, dar, în acelaşi timp, este considerată ca fiind un manager bun. Din lista de nereguli sesizate nu lipsesc favoritismele şi demersurile în interes propriu. Iese foc fără fum? Într-o sesizare remisă redacţiei se arată că \"doamnele care patronează instituţia (Şcoala \"Ioan Bococi\" - n.r.) nu mai au pic de respect faţă de nimeni şi se comportă de parcă şcoala ar fi proprietatea lor\". Ileana Varga, directoarea şcolii şi profesoară de informatică, este acuzată că îşi neglijează orele de curs pe care trebuie să le susţină şi că elevii se plictisesc, aşteptând în faţa cabinetului. O acuză şi mai gravă este faptul că directoarea ar fi profitat de renovarea grupurilor sanitare pentru a-şi utila propria baie, lucru care ar putea fi confirmat de unii elevi, se susţine în sesizarea primită. Fosta angajată o mai acuză pe Ileana Varga că ar fi o \"admiratoare a plicurilor şi pungilor cu cadouri\" şi ar fi facilitat obţinerea unui post de supraveghetor în internatul şcolii contra unui \"comision\" de 500 de euro. Un alt lucru care îi este reproşat este că se aprovizionează de la magazia şcolii cu produse alimentare. De asemenea, şefa instituţiei este învinuită şi de faptul că implică eleve la muncile de la ferma proprie. \"Aştept să fiu verificată de organele competente\" Ileana Varga susţine că este nevinovată şi că afirmaţiile ce îi sunt aduse nu au justificare şi au ca menire discreditarea sa. \"Doar un om incompetent cred că poate spune toate aceste lucruri. Indiferent cine a fost în spatele sesizării, toate aspectele prezentate pot fi verificate prin documentele de la şcoală. Aştept să vină organele competente să mă verifice, iar dacă sunt constate nereguli, am să cedez locul de bună voie\", se apără Ileana Varga. Aceasta susţine că este dispusă să fie confruntată cu persoanele care susţin că i-au acordat \"atenţii\" pentru a obţine favoruri sau o slujbă. De asemenea, directoarea afirmă că în fiecare an este efectuată o auditare a unităţii şi cum în ultimii patru ani, de când este directoare, nu au existat nereguli este o confirmare a faptului că acuzele sunt false. Că Ileana Varga e un bun manager am aflat şi de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. \"Nu am avut reclamaţii la adresa directoarei Şcolii \"Ioan Bococi\" până acum, iar cât priveşte calităţile de conducere ale acesteia, calificativul care i se poate acorda este foarte bun\", ne-a declarat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor.
Postat 07 Iunie 2012, 10:15 de Cititor
Varga este o persoană nedemnă, imorală
Cercetați! Aceasta (directoarea) a făcut multe nereguli. Se poartă ca un stăpân, își ridică fusta la toți inspectorii. Face aprovizionarea cantinei de pe ferma proprie, elevii sunt obligați să mănânce ce are ea de vânzare (uneori produse alterate). Pedepsiți-o e o EXCROACĂ!
Postat 07 Iunie 2012, 10:14 de Peto Csilla
locatie scoala
Oradea, Tudor Vladimirescu 42
Postat 07 Iunie 2012, 10:06 de cadru didactic
unde-i scoala asta?
Eu nu am mai auzit pana acum de scoala asta. Unde e?
Postat 07 Iunie 2012, 09:57 de oradean
plata cu ora
Directoarea stie foarte bine legea...se ascunde dupa interpretari, asta stie cel mai bine. CUM SA RECUPEREZE DE LA NOI, DIRIGINTII, CE A DAT NECUVENIT UNOR ELEVI ???? Asta este alta ilegalitate ! DOSAR PENAL !!! Si eliberarea din functie cel putin, cu acoperirea prejudiciului din buzunarul propriu (are de unde, oricum a furat mai mult din scoala asta-vedeti comentariile d epe bihor) si o sa vedeti cat este de "indragita" si cat este de "corecta". Scoala nu este tarlaua ei proprie pe care foloseste de ani buni de zile, elevii, ca pe niste slugi. Vocile noastre se vor auzi si se vor auzi cat se poate de tare !!!
Postat 07 Iunie 2012, 09:38 de cadru didactic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON