URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2012, 17:02

Popularii maghiari fac dezbatere publică pe tema drumului expres

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membrii organizaţiei locale ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care s-au declarat vădit împotriva construirii drumul expres între cartierele Dragoş Vodă şi Episcopia, iau locul Primăriei şi organizează o dezbatere publică pe această temă.

După ce au adunat semnături printre orădenii care locuiesc pe strada Ecaterina Teodoroiu şi după ce au depus un memoriu la Primărie prin care îşi argumentează opoziţia faţă de proiect, dar şi prin care au prezentat proiectul unei centuri în partea de vest a oraşului, popularii maghiari invită toţi orădenii la o consultare pe tema drumului expres.

Potrivit unui comunicat de presă al filialei Oradea din PPMT, la dezbatere au fost invitaţi şi responsabili ai Direcţiei Tehnice din Primărie, cărora li se cere să prezinte proiectul drumului expres, traseul exact, lista imobilelor care ar urma să fie expropriate şi demolate.

"Invitaţii vor avea sarcina de a informa plătitorii de impozite despre cuantumul banilor publici cheltuiţi pe proiectul discutat până în momentul de faţă şi totodată sunt rugaţi să informeze publicul în ce fază se află investiţia", se mai arată în comunicat. De asemenea, a fost invitat şi primarul Ilie Bolojan.

Dezbaterea va avea loc pe 10 martie, de la ora 18, în sala de spectacole a Palatului Copiilor (str. Muzeului nr. 2).

Proiectul propus de Primărie vizează construirea unui drum expres pe traseul de la Podul Silvaş (aflat în construcţie) - strada Adevărului - strada Ecaterina Teodoroiu, drum ce ar urma să aibă o lungime de 4,3 kilometri, să parcurgă un viaduct ce trebuie construit pe o lungime de 170 metri pentru a traversa străzile Gheorghe Doja şi Pasteur. De asemenea, pentru drum ar trebui să fie expropriate 48 de imobile, din care 10 case. Drumul ar urma să fie construit pe fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
vrem modernizare
Un drum necesar pt.noi si cei dupa noi.Ideea e foarte buna, numai sa se faca cum trebuie si nu la repezeala.Este foarte interesant cat de lat v-a fi ,avand in vedere faptul ca str.este foarte ingusta de la podul SILVAS pana la podul de cale ferata de langa strandul DINAMO. De acolo inainte pe unde v-a trece soseaua? prin dreapta caii ferate ,(pe legheleu), adica pe sub deal,sau se face viaduct,suprateran pana in str.L.Pasteur? Iar despre cetatenii nemultumiti de trafic,galagie,disconfort n-au decat sa se mute la tara daca nu le place in oras. Masini trec prin fata casei sau a blocului la toti oradenii,nu numai la cei de pe str.Ghe.Doja si L.Pasteur.Asa ca dai inainte D-LE PRIMAR.
Postat 11 Martie 2012, 21:22 de viaductul
drum
cum poate fi drum expres pe str. Ecaterina Teodoroiu cand acolo este o gradinita ,biserica si multi pietoni? sa faca centura ocolitoare a orasului. de ce freaca banii aiurea? ca tot cu viteza melcului se va circula.
Postat 08 Martie 2012, 10:52 de anda
Poponari din tot judetul, unitiva
Cam cati membrii are acest "partid al poponarilor" ? Dupa cate stiu vreo 200 in vreo 20 de 0rganizatii in tot Jud.Bihor, corect ?
Postat 07 Martie 2012, 15:11 de popo
...
pai ar trebui sa faca primaria referendum pentru drumul ala. si sa vedem ce ar mai zice cei din zona cand ar vedea ca majoritatea oradenilor sunt de acord cu acel proiect. Dwja ma enerveaza franarii care 20 de ani nu au avut nimic de zis pentru ca primarii nu faceau nimic pentru orasul asta....
Postat 07 Martie 2012, 12:23 de unu
Felicitari
Intentie laudabila. Sustinuta deplin de toti locuitorii zonei, care s-au trezit cu amenintari cu daramari de locuinte, confiscari de terenuri, etc.
Postat 06 Martie 2012, 19:44 de ROMAN
Franele 'populare unguresti'
Indivizii astia sunt niste frane in ceea ce priveste modernizarea orasului. udemeristii asisderea.
Postat 06 Martie 2012, 17:12 de abet
CIOMARLANUL
CRETINUL SI DEZBATEREA....
Postat 06 Martie 2012, 17:05 de orbanul falimentar
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON