URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2019, 20:10

Ploaie de dulciuri și zâmbete, în prima zi a Festivalului Copiilor. Află programul de sâmbătă şi duminică (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de dulciuri au căzut dintr-o pinata colorată, vineri, spre bucuria celor mici, în prima zi a Festivalului Copiilor, organizat şi anul acesta în Cetate.

Micuţilor li s-au mai pregătit bazine gonflabile, vizita unor bufonii regali, scenete de teatru, ateliere şi spectacole de magie.

Hai la pinata!

În jurul orei 15, zeci de copii care s-au strâns în faţa unui copac din curtea Palatului Princiar, de care atârna un glob uriaş, care aducea a Minnie Mouse. Cei mici au primit bâte din baloane cu care au lovit pe rând pinata. 

Copii, îndrumaţi de organizatori, şi-au dat seama că doar împreună vor reuşi să spargă pinata şi să fie răsplătiţi cu dulciurile pe care le ascundea aceasta. Drept urmare, s-au năpustit în acelaşi timp asupra ei până când aceasta a cedat.

Printre primii pofticioşi s-a numărat şi o fetiţă de 4 ani, Carla, care nu s-a speriat de mărimea pinatei şi la final a fost răsplătită cu bunătăţi. 

O altă atracţie pentru copii au fost jocurile din lemn, în special mini-terenurile de mini-golf, amenajate tot în curtea palatului.

Dulciurile au atras şi ele privirile micuţilor, cele mai "vânate" fiind îngheţata, ciocolata de casă şi acadelele multicolore , unele dintre ele având şi faţa îndrăgitei Hello Kitty.

Răţuşte pe apă

Spectacolul de teatru "Gâlcevile din Chioggia" a adunat la ora 16 peste 30 de părinţi şi copii. Reprezentanţia a fost dată tot de copii, 20 la număr,  care fac parte din proiectul actorului Şerban Borda "Teatru cu şi pentru copii".

La intrarea în Cetate, copiii mai pot găsi bazine gonflabile cu apă, unul cu bărcuţe în formă de răţuşte şi lebede gonflabile, şi altul cu baloane uriaşe în care pot intra şi merge pe apă. "Bebeluşa îmi taie calea!", a strigat un băieţel îmbarcat într-o "răţuşcă". 

Tot la intrare mai există o pistă de karting, perfectă pentru băieţii curajoşi care vor să simtă adrenalina şofatului înainte de vreme.

A doua zi de festival va aduce şi mai multe atracţii pentru micuţii orădeni.

De la 12 este programat un spectacol de magie cu Robert Tudor (prezenatorul Vocea României Junior), iar celebri bufoni regali de la Famous Art vor veni la Cetate la ora 15.

De data aceasta, ei vor veni însoţiţi de nişte prieteni, Norişorii Plutitori, care vor aduce cu ei baloane uriaşe de săpun.

În ambele zile de weekend, copiii vor putea să vadă şi demonstraţii de călărie sau chiar vor putea învăţa să tragă cu arcul. 

Vizitatorii se vor putea exprima creativ la atelierele pregătite special pentru ei, unde vor învaţa să creeze benzi desenate sau să picteze.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, cu ajutorul unor parteneri şi sponsori.


Programul FESTIVALULUI COPIILOR 

1 IUNIE

11:00 BUM! (Spectacol cu clowni)

12:00 Spectacol folcloric "Ansamblul Artistic Profesionist Crişana" (În Teatrul de vară)

13:00 Spectacol de magie cu Robert Tudor

14:00 - 17:00 Comics Didactic (Atelier de benzi desenate pentru copii by Mihai Grăjdeanu)

15:00 Hansel şi Gretel (Trupa Arcadia)

15:00; 17:00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)

16:00 Pinata uriaşă

16:00 - 18:00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)

16:00; 18:00 Magie în mişcare şi baloane uriaşe de săpun cu Norişorii Plutitori (Famous Art)

17:00 La joacă! cu Ella Bella

19:00 Concert muzical "Cântecele copilăriei" (Hocus Pocus, Sibiu)

2 IUNIE        

11:00 - 13:00 Demonstraţie de călărie şi dresură de cai (Clubul Sportiv EQUS ART, Parcul Cetăţii, intrarea Estică)

11:00 - 14:00 Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundaţia Culturală "Festivalul Internaţional de Teatru Oradea")

11:00 Florile şi Curcubeul (Teatru de Păpuşi, Brilliant Diversity)

12:00 Capra cu 3 iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)

14:00 One Man Show cu Şerban Borda

14:00 - 16:00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)

15:00 Miss and Mister GIFT OF BEAUTY ORADEA Ediţia a XI-a

15:00; 17:00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)

16:00 Màtyás kiràly lopni megy (Spctacol de Teatru de păpuşi în limba maghiară, Cluj Napoca)

16:00; 18:00 Magie în mişcare şi baloane uriaşe de săpun cu Norişorii Plutitori (Famous Art)

17:00 Povestea Prostiei după Ion Creangă (Animo Puppets Studio, Baia Mare)

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR ZILNICE:

31 MAI – 2 IUNIE   

10:00 - 22:00 Atelier de pictură pe ceramică (Lutelierul)

10:00 - 22:00 Pistă pumptrack

10:00 - 22:00 Parc de joacă cu tobogane, bazine gonflabile, jocuri uriaşe, trambuline şi trenuleţ

12:00 - 20:00 Air Soft (Asociaţia Deus Vult)

12:00 - 20:00 Tir cu Arcul (Asociaţia Deus Vult)

14:00 - 15:00 Jocuri interactive cu Brilliant Diversity

15:00 - 17:00 Face paiting cu Brilliant Diversity

17:00 - 18:00 Distracţie şi baloane modelate cu Brilliant Diversity

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON