URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2012, 15:09

Pasztor şi Bolojan au inaugurat un nou tronson de promenadă pe malul Crişului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda ploii mărunte şi dese, şeful Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pasztor Sandor, şi primarul Oradiei Ilie Bolojan au inaugurat joi un nou tronson de promenadă în oraş. De acum, orădenii se pot plimba pe malul Crişului Repede şi în zona cuprinsă între podul pietonal de la fostul centru de calcul şi Podul Decebal.

Tronsonul, lung de 515 metri, a "înghiţit" aproximativ 5.500 de metri cubi de piatră, care a fost pusă între aleea de promenadă şi râu. Promenada are şi rampe, astfel încât mămicile ori persoanele cu dizabilităţi să poată coborî, este iluminat, are punct de internet wireless, iar în perioada următoare va avea montate şi bănci şi coşuri de gunoi.

"Cu acest tronson, malul drept al Crişului Repede în Oradea este complet circulabil şi amenajat", a declarat Pasztor, la inaugurarea promenadei. Valoarea lucrărilor făcute de ABA Crişuri este de 6,4 milioane de lei, în timp ce contribuţia Primăriei vizavi de lucrările de iluminat şi mobilier urban e de un milion de lei. "Plantările sunt făcute în colaborare cu organizaţiile ecologiste, care ne-au spus ce fel de arbori să plantăm", a precizat şi primarul Ilie Bolojan.

Astfel, în Oradea a mai rămas de amenajat un singur tronson de promenadă, cuprins între Podul Intelectualilor şi Podul Ferdinand, pe malul stâng al Crişului. "Sperăm noi că în a doua parte a lunii iunie începem lucrarea, tot în comun cu Primăria. Noi vom începe consolidarea malului şi a promenadei, ca să nu încurce ulterior construcţia garajului subteran", a spus Pasztor, făcând referire la parcarea subterană pe care municipalitatea o va construi sub actuala parcare din strada Independenţei.

Potrivit lui Bolojan, proiectul tehnic al parcării subterane e finalizat. "Sper că până la sfârşitul acestei luni vom demara procedurile pentru licitaţie", a spus primarul, precizând că estimează că lucrările efective, care vor dura circa un an şi jumătate, vor începe în această toamnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Oameni care si muncesc !
Oameni care au ca si prioritate , munca , omenia, realitatea din viata noastra ! Felicitari si dorim sa continuati ! PS . Avem destui mancatori de seminte si de politica de prost gust ! yyy
Postat 23 Mai 2012, 19:08 de yyy
igen
Sa spunem ca banii au venit de la PDL si Basescu. Atunci eu o sa votez tot Bolojan, pentru ca am observat ca daca e Bolojan primar, toti pedelacii se inghesuie sa arunce cu bani la Oradea. Si asta e bine, nu? E urat, e pocait, precis e homo, sociopat si suicidal... dar orasul arata din ce in ce mai bine! Traiasca Bolo, magnetul banilor bine cheltuiti!
Postat 22 Mai 2012, 14:31 de sandor josif
ce caracte.....
de unde a avut bolojan bani pentru proiectele finalizate cand sa tot plans ca nu primeste banii de la guver? pentru promenada primaria a bagat nici un leu ci toti banii au venit de la guver
Postat 18 Mai 2012, 21:17 de alina
urat carecter
din cate stiu eu primaria nu a dat nici un leu pentru amenajarea malului ci toti banii au fost dat de guvernul pdl iar domnul Groza la sustinut in acest proiect
Postat 18 Mai 2012, 21:07 de anton
sa pastram calmul mental
PNL are incheiat un acord politic local cu UDMR. De aceea a fost Biro viceprimar. UDMR a guvernat la nivel national alaturi de PDL. Administratia Apelor Crisul a condusa de Pasztor (UDMR). Profitand de acest context politic, s-au dirijat niste bani catre Oradea, orasul in care locuiesc PNListi, PDListi, UDMRisti, PSDisti, PRMisti etc. Din acesti bani s-a facut o investitie care e utila si de bun-gust, cel putin dupa parerea mea. Cui nu-i place, poate sa nu o foloseasca, sa nu se uite la ea sau sa gaseasca o modalitate, poate chiar pe cale politica, pentru a o imbunatatii. Cine nu stie decat sa huiduie si nimic altceva, indiferent din ce partid e, tot limitat mental e. Spre fericirea acestora, cu totii avem in democratie dreptul de a vorbi si de a vota liber. Iar banii, dragi cetateni sunt ai nostri, nu ai guvernului, nu ai primariei. Ei doar ii gestioneaza. Banii nu i-a dat un partid, ci i-am dat noi toti cand am platit impozite. Nu e meritul lui Bolojan ca a avut bani de amenajat malul, nu e meritul lui Groza, nu e meritul lui Pasztor. Meritul lor e eventual ca au gestionat corect si au directionat banii intr-un proiect util. Asadar bravo Bolojan, bravo Pasztor pentru gestionare.
Postat 18 Mai 2012, 18:51 de Cristi
foarte fain!
Felicitari!
Postat 18 Mai 2012, 12:20 de shadow
SUS DOMNUL CSEKE,TIRLE....JOS USL
SUS DOMNUL CSEKE,TIRLE.... sa dea Domnul sa fiti VOTATI, oameni de valoare nu fanfaroni si farsori , amin!
Postat 18 Mai 2012, 11:06 de SUS DOMNUL CSEKE,TIR
comentatori platiti
"în timp ce contribuţia Primăriei vizavi de lucrările de iluminat şi mobilier urban e de un milion de lei" - asta e contributia Primariei...Voi nici nu cititi textul, doar comentati, ca doar de-aia sunteti platiti...in plus mai si omorati limba romana
Postat 17 Mai 2012, 23:49 de cccp
Felicitari domnului Tarle
in ce calitate a fost domnul primar la inaugurare fara Domnul Groza cand toti banii au fost dati de la guvern fara nici o investitie a primarie cand domnul Groza la sustinut si a fost alaturi de dansul pentru cooptarea fondurilor.
Postat 17 Mai 2012, 22:46 de ionela
ssss
.......mama mia ce ofensiva au postacii udmr-isti:))))))))))))))))ma lasati-o dreku ca oricum castiga Bolo.de fapt trebuie sa va justificati banii.huuooooo HAI DINAMOOOO
Postat 17 Mai 2012, 22:42 de gogu.
nu mai mintii bolojan
jos mincinosu bolojan, oradenii nu te mai vor...p-leaca acasa
Postat 17 Mai 2012, 21:41 de catalina
hai cseke
sustin pe cseke si pasztorr...jos mincinosu bolojan
Postat 17 Mai 2012, 21:39 de calin
pstr
hai udemereu, jos useleu ...Io voetez cu dl.Cieche, stai da-l nostru...
Postat 17 Mai 2012, 21:38 de cske
JOS USL
jos mincinosu bolojan!!!!!!!!!!! sa nu mai plagiege proiectele altora
Postat 17 Mai 2012, 21:37 de STEFAN
adevarul despre malul crisului
Malul crisului nu a fost finanta de primarie. ci de apele romane , cei care doresc sa verifice sunt date oficiale....sa nu se tot laude bolojan cu acest lucru ...JOS MINCINOSUL SI FRAUDULOSUL DE BOLOJAN
Postat 17 Mai 2012, 21:36 de costel
SUS CSEKE
SUS DOMNUL CSEKE,TIRLE....JOS USL
Postat 17 Mai 2012, 21:32 de ORSALYA
bolojan pierde vremea
asa a facut tot mandatul bolojan, a pierdut vremea cu nimicuri si acum vine sa se laude ca afacut el multe si nevrute... nu a facut nimic concret in oradea inafra de sensuri , parcuri...JOS BOLOJAN
Postat 17 Mai 2012, 21:31 de carina
sus UDMR
macar cei de la UDMR mai fac ceva pentru oradeni...sus UDMR..sus Cseke Attila
Postat 17 Mai 2012, 21:14 de un oradean sincer
E ok!
FOnduri de la ministerul mediului = Borbely = UDMR! Asta a dat banii inainte sa plece. NU PDL ul!!!!!!!!!!
Postat 17 Mai 2012, 21:14 de Rares
E ok!
BANI DE LA GUVERN da DAR..de la UDMR mai mult, vrei sa spui. E o diferenta. Nu au venit banii de la PDL stai linistit. I-a durut in fund pe pedelisti de ORADEA si BIHOR! Sper sa puna niste garduri ca sa nu mai parcheze pe spatiul verde toti needucatii!
Postat 17 Mai 2012, 21:13 de Rares
incearaca si bolojan
incearca si bolojan sa se dea cu pumnul in piept sa mai atraga cativa sustinatori, pacat ca e un mincinos si nu spune CA banii sunt de la guvernul PDL!!!
Postat 17 Mai 2012, 21:12 de delia
promenada betonata
...au inaugurat un nou tronson de promenada pe malul crisului CU BANI DE LA GUREN !, bani de care sa tot plas 4 ani...
Postat 17 Mai 2012, 20:32 de claudiu
malul crisului
de ce trebuie beton si iar beton, si nu se curata frumos, ca si asa se lauda cu un super contract cu firma de salubritate, care curata oradea mai repede de bani, nu si de gunoae.....
Postat 17 Mai 2012, 20:12 de oradean
malul crisului
daca e ca si pana acum dupa prima ploaie mai zdravana trebuie sa vina iar constructorul sa faca drenaje de scurgere
Postat 17 Mai 2012, 20:08 de oradean
sus Cseke
dac nu erau cei de la UDMR , tremura bolojan pe el,,,noroc cu cei de la UDMR....sus Ceke Attila
Postat 17 Mai 2012, 20:06 de casandra
jos bolojan
bolojan a uitat sa specifice ca banii au venit de guvernul PDL!!!!., si ce a ninaugurat ...doar o parte...
Postat 17 Mai 2012, 20:01 de monica
Rusine
Bolojan ar face bine sa nu se laude cu acest proiect, avand in vedere ca banii au venit de la guvernul PDL. E usor sa te lauzi cu ceva ce nu vine de la tine. Oradenii nu ar trebui sa uite ca Bolojan a avut foarte putine proiecte din proprie initiativa !
Postat 17 Mai 2012, 20:00 de Un cetatean
pentru ecologistii ingusti!
pentru toti ecologistii ingusti si ....ei, cam atat, voi, care criticati astfel de constructii, unde locuiti? in vreun cort eco, in vreo gradina sau padure sau pasune sau mal de rau nealterat? daca nu, atunci sunteti niste fatarnici pentru ca locuiti fie in case, fie in blocuri care au distrus natura de la sol si de la subsol etc, etc, etc, etc. deci, decat sa criticati mai bine traiti ce strigati! in cort!
Postat 17 Mai 2012, 19:13 de leaf
pentru incredibil
Dumnezeu a dat viata, dar se pare ca nu a dat si prea multa minte...Domnule incredibil, care este malul stang al Crisului? Eu unul, in afara de o gramada de betoane si ceva r----i nu am vazut altceva pe acolo (pe malul stang, intre cele doua poduri mentionate in articol). Bravo celor care incearca sa ne civilizeze impotriva vointei noastre! Psstt...dar sa o faca in liniste, sa nu-L supere pe Dumnezeu....
Postat 17 Mai 2012, 18:27 de sperincredibil
:_)
De ce taiati copacii, nu distrugeti si celalalt mal, distrugeti vietuitoarele, Dumnezeu ne da viata si trebuie sa avem grija de ea, nu abuzati de cei mai mici ca voi!
Postat 17 Mai 2012, 17:19 de incredibil
5.500 de metri cubi de piatră
Ar merita amandoi sa ajunga la puscarie, n-ar mai rade ca prostii. Arata foarte bine zona inainte, cu pomi!! Bani aruncati(furati) degeaba, la fel si cu mozaicul de la intrarea in parcul linistii, de un prost gust ce provoaca voma!
Postat 17 Mai 2012, 17:06 de AB
titlu
@dan: bineinteles ca trebuie sa apara cate unu care sa comenteze. romanilor, indiferent ce le faci, tot timpul au ceva de comentat.
Postat 17 Mai 2012, 16:18 de -_-
horror
arata oribil culoarea aia, total artificial! si nici macar nu e la fel cu promenada de la gojdu. ce dracu, era asa greu sa nimeriti culoarea?
Postat 17 Mai 2012, 16:01 de Dan
a
Arata bine!Bravo Ilie!
Postat 17 Mai 2012, 16:00 de a
Civilizat!
Arata ok. Putina civilizatie nu strica. Sper doar sa nu se vandalizeze. Felicitari!
Postat 17 Mai 2012, 15:52 de Victor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON