URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2012, 12:25

OTL vrea să monteze camere de filmat în staţii, în tramvaie şi în autobuze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul OTL, Csuzi Istvan, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că societatea are de gând să monteze camere video în toate mijloacele de transport în comun, precum şi în staţiile de tramvai şi de autobuz din oraş.

"Vrem să accesăm fonduri europene pentru monitorizarea permanentă a staţiilor şi a vehiculelor", a declarat Csuzi. Ideea este deocamdată la stadiul de proiect, urmând să fie depusă spre finanţare prin programe europene.

Cu ajutorul camerelor, conducerea OTL vrea să aibă, pe de-o parte, o dovadă în faţa oricărui fel de reclamaţie din partea călătorilor, iar pe de altă parte o monitorizare a călătorilor, întrucât actele de vandalism sunt tot mai dese. În anul 2011, OTL a avut cheltuieli de 14.200 de lei cu reparaţiile vandalismelor, iar în acess an, până acum, valoarea pagubelor se ridică la 3.500 de lei.

Totodată, Csuzi îşi doreşte ca în mijloacele de transport în comun din Oradea să apară, pe lângă aparatele de e-ticketing, în care se vor valida electronic abonamentele şi biletele călătorilor, şi aparate de numărat călătorii. "Aşa vom şti dacă există o diferenţă între numărul de persoane care au urcat şi cei care au validat legitimaţia de călătorie, aşa că putem trimite un control", a precizat şeful OTL.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă de miercuri Csuzi a prezentat presei şi cele două certificate de management integrat obţinute de societatea locală de transport local, în urma unui audit făcut de firma TUV Rheinland România. Certificatele ISO 9001 şi 14001 atestă că societatea "a stabilit şi menţine un sistem eficace pentru a se asigura de adecvarea politicii şi obiectivelor sale".

Concret, cele două acte dovedesc că OTL are un sistem de management integrat calitate-mediu, are scrise procedurile pentru fiecare tip de activitate şi incident care ar putea avea loc şi respectă aceste proceduri. Scopul sistemului integrat este de a creşte serviciile oferite de OTL, transparenţa în cadrul societăţii, satisfacţia clienţilor, dar şi de a optimiza activitatea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
00
fonduri europene pentru femei de serviciu pe cand ? sau va punem pe voi sa spalati pe jos ca este un jeg in toate mijloacele de transport ca am sa trimit alora care va dau banii o poza sa vada si ei cum se cheltuie banii.
Postat 06 Decembrie 2012, 15:40 de oo
nu mai sustineti Primaria
trebuie sa fi CRETIN sa mergi cu OTL cand sunt biciclete :))) iarna vara simtiti natura nu BOLILE altora, de cand nu mai circul cu mijloacele in comun sa fie 15 ani nu mai merg la medic nu mai asimilez bolile altora, oricu familia ori cu bicicleta, sanatatea este mai de pret decat ceva ieftin care te ucide. idem Biserica, teatru spatii inchise focar de boli , evitati tot ce inseamna inchis , daca nu la morga cu voi, singur se distruge omul, uneori si ajutat.
Postat 17 Mai 2012, 09:42 de banii arncati in van
nesimtire
eu sunt de acord cu camerele de supraveghere, macar asa o sa puteti sa va puteti tria personalul controlorilor, ca mai mari nesimtiti in oradea asta eu nu am vazut. si culmea ca cica d-l director ii sustina. atunci stii ce?dc nu calatoreste si dansul cu tramvaiul sa ii vada ce frumos se comporta? si odata cu modernizarea asta bineinteles ca o sa scumpiti si biletele si abonamentele, nu? sau pana atunci o sa parasiti d-le director scaunul pe care sunteti acum si cine vine dupa, o sa aiba idei si mai bune pe banii nostri.......
Postat 16 Mai 2012, 08:59 de eu
Csuzi si ungur si prost....
Csuzi, stiu ca nu citesti legile romanesti, pe cele ale ue nici atat ! Sa stii ca nu poti instala camere chiar unde vrei si cum vrei ! Sunt curios cand te ejaculeaza de la otl...
Postat 16 Mai 2012, 06:40 de .
alo
sa-l anunte cineva pe d-l Director de situatia REALA din teren nu necesita in prima faza monitorizarea video ci IGENIZAREA pana la tabla a utilitatilor de transport in comun,multumirea clientilor (calatorilor platitori de abonamente, bilete si alte legitimati de calatorie) este primordiala,este usor sa ia decizi din pozitia de "ne-beneficiar" in mod direct,fiind sofer sau avand sofer nu-l deranjeaza disconfortul din mijloacele de transport in comun,am inteles din reportajele si declaratiile anterioare,ca la mjloc este un contract "greu" de desfacut,problma este ca noi suferim pt. neputinta sau rea-vointa intentionata sau nu a unui director ce se vrea un om corect,doar ca in teren nu se vede nu se simte nimic din masuriile luate de dansul,poate ar trebui sa luati interviuri la "cald" din mijloacele de transport in comun de la calatorii afectati in mod direct,nu de la fel de fel de TUV-urii,stim pe pielea noastra evolutia in ""bine"" OTL.
Postat 15 Mai 2012, 21:23 de alo
ULTIMELE CHELTUIELI ALE UDEMEREULUI DIN BANI PUBLICI
De banii aia mai bine ar cumpara detergent si dezinfectant fiindca in Oradea tramvaiele si autobuzele PUT ! Mai mare rusinea pentru un oras asa zis european sa aiba mijloace de locomotie jegoase...asa se intampla cand conduc incompetentii ...apropo ,am inteles ca udemeristii trebuie sa paraseasca posturile in care au ajuns pe linie politica, CSUZI CE MAI ASTEAPTA?...ne mai fraiereste mult sau mai sunt niste bani de muls de pe spinarea fraierilor
Postat 15 Mai 2012, 20:54 de UN APOLITIC
tiganiada
da sigur, sa puteti filma satrele de tigani, sa i vedeti si voi cum circula nestingheriti in tramvaiele siemens de 3 mil EURO bucata.... fara bilet, bineinteles, ca doar lor nu le cer controlorii bilet, papagalilor.
Postat 15 Mai 2012, 18:37 de satra
OTL
Spalati tramvaiele si autobuzele,sunt foarte jegoase,la tariful perceput ar trebui sa fie lustruite luna si bec,e o mizerie de nedescris in si pe tramvaie,mizerie e putin spus,e JEG ti se lipeste pe mana,geamuriile sunt de groaza,parca ar veni direct de la groapa de gunoi,spala cineva tramvaiele astea?scaunele sunt mizerabile de parca nu ar fi fost spalate de la fabricatie incoace,nu mai spun de cele tapitate care au un miros ingrozitor si cu jeg lipicios pe ele,sau inventat fel de fel de solutii si detergenti dar se pare ca degeaba,suntem taxati ca de lux cu transport \"tiganesc\",PUTE in tramvaie,am crezut ca miroase doar oamenii a transpiratie fiind vara dar am simtit si in tramvaiul gol din capat de linie o PUTOARE insuportabila,doar cu o matura se face curatenie la capat de linie?alooo conducerea aia OTL care nu ati mai urcat in mijloacele de transport in comun (pt. ca aveti masina personala) mare atentie,nu va bateti joc de noi pe banii nostri,vrem un anumit grad de comfort,asa nu se mai poate,suntem tratati ca niste VITE!!!
Postat 15 Mai 2012, 18:31 de Murdarici
OTL
Ce bine sa simte d-l Csuzi,imbracat la patru ace,nu are nici o problema cum si cu ce va ajunge acasa,nu se va murdari in tramvaie si autobuze pt. ca are masina la scara,nici nu-l intereseaza problema curateniei ci direct a tehnologiei,auzi ma..!!! monitorizare video cica,pai si cum naiba o sa monitorizeze cand se pune jegul pe ea...aaa..este cu senzori si infrarosi,pai sa ma ierte Dumnezeu,dar puneti carul inaintea boilor?pe langa asta mai aveti o lauda de la TUV cum ca aveti un \"sistem de management integrat calitate-mediu\" Si \"Scopul sistemului integrat este de a creşte serviciile oferite de OTL, transparenţa în cadrul societăţii, satisfacţia clienţilor, dar şi de a optimiza activitatea.\" cresteti serviciile electronice si cele de baza nu le vedeti nu le simtiti? mizeria,JEGUL ,eu cred ca TUV a facut la comanda tot si intrebari si raspunsuri spre satisfacerea clientului OTL respectiv Csuzi,interesul general al fiecarui director otl nu a fost niciodata satisfactia \"clientului\",se vede clar cu ochiul liber,sa ceri un minim confort si anume curatenie si un aer respirabil este ca un blestem pt. ca niciodata in oradea nu sa tinut cont de cerintele celui caruia ii este destinat.
Postat 15 Mai 2012, 18:31 de Murdarici
da da
Era singurul lucru care mai lipsea, ce daca curatenia lasa de dorit?, hai sa fu..m toti banii pe prostii ca sa ne umplem noi (directorii) buzunarele de comosioane, ca doar e an electoral si sefii de la partid au nevoie de bani.
Postat 15 Mai 2012, 17:07 de botnar
Halooo!! Se aude?
Haloo ? se aude si la garda financiara si politia pietelor? O metoda simpla de a elimina evaziunea fiscaal cu tigarii din pietele oradeane. Dar se vrea acest lucru ? Eu cred ca nu , ca multi politai , "gardisti" si politruci traiesc bine din evaziunea fiscala cu tigari !!! nu poti intra in piete de gagici care te imbie cu tigati de contrabanda cu pestii in spate , stau cu posetele pline si se aprovizioneaza permanent de la linia a 2-a care nu vinde direct dar suprevegheaza tat in piete. Si bine inteles toata evaziunea este atent supravegheata(coordonata) de politai si "gardisti"!
Postat 15 Mai 2012, 16:50 de scortosul
video
Ideea e foarte buna, nu stiu daca era momentul pentru ca, cu siguranta va costa tone de bani, directionati la cine trebuie, si se vor lua echipamente supraestimate, ca de obicei... Astia de la OTL maine poimaine vor si vreo 2 sateliti, niste navigatii pe tramvaie si alte nazbatii scumpe...
Postat 15 Mai 2012, 16:24 de Ioo
comentariu
Poate doar asa nu vor mai calatori tiganii pe gratis, nuciodata n-am vazut vreun tigan sa composteze bilete
Postat 15 Mai 2012, 16:14 de REUTOV
Sa nu mai fie tigani in mijloacele de transpor!!!!!!!!!!!!!!!!!
AFARA cu tiganii din Tramvaie!!!!!!! Afara cu controlorii care dau mana cu ei si taxeaza pe oricine altcineva. AFARA MAFIA DIN OTL!!!!!!!!!! Vrem civilizatie!!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Mai 2012, 14:18 de Sa nu mai fie tigani
Muhaha
FT BN
Postat 15 Mai 2012, 13:38 de Muhaha
@polo
Biletele conventionale vor fi scoase din uz. Vor fi numai bilete pentru e-ticketing. Da! Camera video este o idee buna. Sper sa implementeze un sistem similar si consiliul local in parcuri, malul Crisului etc
Postat 15 Mai 2012, 13:31 de Observer
?
"Aşa vom şti dacă există o diferenţă între numărul de persoane care au urcat şi cei care au validat legitimaţia de călătorie, aşa că putem trimite un control" si daca majoritatea au bilet?
Postat 15 Mai 2012, 12:39 de polo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON