URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 13 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Ianuarie 2023, 13:24

Orădeanul Ovidiu Tirla a obținut încă trei medalii la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înotătorul Ovidiu Tirla (42 de ani), care a reuşit săptămâna trecută să obţină medalia de argint la proba 50 de metri spate la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate din Franţa, a câştigat încă trei medalii la aceeaşi competiţie.

Două medalii - una de argint la proba 50 metri spate şi una de bronz la 50 de metri fluture - au fost obţinute de sportiv, sâmbătă, în a treia zi a competiţiei.

Cea de-a treia probă la care bihoreanul a excelat a fost cea de 50 de metri liber, unde s-a clasat pe locul al treilea. Proba s-a ținut în ultima zi a concursului mondial, care a adunat peste 500 de sportivi din peste 40 de ţări.

Ovidiu Tirla a obținut medaliile la categoria de vârstă 40 - 44 de ani.

În total, lotul României, format din 22 de înotători, a reuşit să obţină 16 medalii. „A fost frumos, păcat că din cauza fenomenului de încălzire globală a plouat aproape zilnic, în loc să fie zăpadă în această zonă, care se află în Munții Alpi", a spus orădeanul, pentru BIHOREANUL.

Ceilalţi sportivi care au făcut parte din lotul național au fost: Paul Georgescu, Andrei David, Iulia Florea, Nicu David, Sergiu Deznan, Dan Ileana, Dragoş Ionescu, Bogdan Ioniţă, Angela Kallo, Liviu Magda, Bogdan Nas, Beatrice Ologeanu, Andreea Pop, Ciprian Popa, Teodora Stoica, Valentin Cinciulescu, Adrian Stroe, Florin Tomos, Cristian Tranulea, Robert Vasiliu şi Andrei Enache.

Componenţii naţionalei României sunt tineri înotători, foşti înotători sau jucători de polo, profesori de educaţie fizică sau simpli sportivi amatori, care participă regulat la astfel de competiții. Aceştia s-au întors luni în România.

Campionatul Mondial a avut loc săptămâna trecută, de joi până duminică, în localitatea Samoëns, din Franţa, pe un braţ al unui lac, unde a fost montat un Schelte de piscină.

Temperatura apei a fost de circa 4 grade, iar sportivii s-au întrecut fără să poarte echipamente speciale, doar slip, cască şi ochelari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6867 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON