URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2012, 17:53

Oradea este, timp de un an, Capitala Verde a României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Oraşul de pe Crişul Repede a ieşit cât se poate de victorios din competiţia Capitala Verde a României, concurs organizat anual de Tuborg România şi Ministerul Mediului.

La festivitatea de premiere care a avut loc miercuri, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, viceprimăriţa Biro Rozalia a ridicat trei premii pentru Oradea: premiul din partea bloggerilor români, premiul la categoria oraşe cu peste 200.000 de locuitori şi premiul cel mare, titlul de Capitala Verde a României.

Acest titlu înseamnă o recunoaştere a eforturilor orădenilor, cetăţeni şi autorităţi deopotrivă, de a proteja mediul înconjurător, implementând şi respectând norme ecologiste. Pentru a participa la concurs, fiecare primărie a trebuit să prezinte strategia de mediu a oraşului, infrastructura de reciclare şi colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011, respectiv investiţiile planificate, din perspectiva protejării mediului.

Primăria Oradea a mizat în acest concurs pe spaţiile verzi create în ultimii ani, precum parcurile Cetăţii şi Olosig, pe promenadele realizate pe malul Crişului, pe cadastrul verde care a relevat că un orădean are pe cap 25 de metri pătraţi de spaţiu verde (în timp ce minimul impus de lege e 26), pe faptul că în oraş se va construi un CET prietenos cu mediul, ce va folosi ca materie primă gazul, că s-au organizat numeroase acţiuni de plantări, inclusiv cu voluntari, dar şi că s-au făcut piste pentru biciclişti.

La câştigarea premiului cel mare, şi BIHOREANUL a avut o contribuţie. Fiecare primărie înscrisă în concurs trebuia să prezinte un articol apărut în presă privitor la realizările "eco" ale oraşului, iar articolul dedicat Oradiei a fost publicat în luna noiembrie în suplimentul "Oradea noastră" al săptămânalului BIHOREANUL.

Fiind marele câştigător, Oradea va purta timp de un an titlul de Capitala Verde şi va beneficia de o serie de evenimente de promovare, cum ar fi spectacole şi concerte realizate pe cheltuiala organizatorilor.

Premiul este cu atât mai apreciat cu cât Oradea a concurat cu primării precum Cluj Napoca, Timişoara, Braşov ori Sector 2 Bucureşti.

Citeşte aici articolul cu care s-a înscris Oradea în concursul "Capitala Verde"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Why y no tell the truth?
Alo, domnita Țic, chit ca nu-ti place sa recunosti, Oradea a castigat premiul blogosferei datorita blogarilor oradeni care s-au implicat si-au scris. Peste 40 de blogari oradeni s-au mobilizat. Asta inseamna peste 40 de articole de blog despre Oradea. Tu te lauzi cu un material din Bihoreanul. Dar inteleg ca n-ai vrut sa amintesti de blogarii oradeni, aia de ti-au dat peste nas de fiecare data cand a crescut prea lung.
Postat 09 Martie 2012, 19:25 de oradeni
oras maro
verde e p.la lui bolojan, a taiat toti plopii din oras si a betonat si asfaltat toate spatiile verzi ca sa si ia mita de la fratel beni... vai si amar de capu nostru, oras verde, mor de ris, poate oras maro de la kktul de ciini de pe malurile crisului
Postat 08 Martie 2012, 23:14 de asdf
Ar trebui meritat
Ar trebui meritat acest premiu,macar prin atitudini/actiuni viitoare.Criticile n-ar trebui luate-n nume de rau,iar realizarile (cate sunt ele) trebuie recunoscute.Sa nu uitam ca verdele-i culoarea centrala a curcubeului (a spectrului LUMINII albe) si inseamna VIATA vegetala.Dincolo de semnificatiile estetice sau filosofice,Natura merita mai multa atentie decat i-o acorda-n general omul (pretins) modern.E un pas bun chiar si sa mentionam,in treacat,subiectul.
Postat 08 Martie 2012, 17:49 de gyorgy tozser
Ofensa oradenilor !!!!!
E macabru acest "premiu". Jenant si sa isi ocupe cineva timpul la primarie pt a ipregati dosarul sa intre intr-o astfel de.. competitie. iarasi o luam cu forma fara fond in bratze, maimutzolim vestul fara absooolut niciun substrat. DE CE NU S-AU ANEXAT articolele cu cenusa de pe zapada ?! rahatu de pe langa masini ?! in afara de statisticile primariei unde mai vedeti crescand verde in orashu asta ?! catzi lingai are primaru asta cu atata timp disponibil sa se forumo-propagandeze. De vi s-ar virusa computeru alora ce lauda chestia asta !!! Maximus... chiar nu au cu ce se ocupa angajatii din primarie ? asta e ordine si disciplina ? ti-ai dat acordu pt asa o "competitie" ??! ooouh, valeu
Postat 08 Martie 2012, 14:39 de Crinuletz Pontescu
@ man
Cuiva i-a facut mamica lui o baita buna la creier, asa-i? E bine sa fii curat si spalat la creierel?
Postat 08 Martie 2012, 14:02 de Chery
comunism curat
E cea mai sinistra stire pe care am citit-o anul acesta, pare ceva gluma de 1 aprilie. Juriul competitiei a fost macar in Oradea, a vazut ce-a facut primarul cu malul Crisului, au citit si articolul despre masacrul nucilor de pe terenul primariei?
Postat 08 Martie 2012, 12:16 de AB
Acum ?
Acum cand suntem si noi prmovati vom ramane fara apa termala? Multumim!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Martie 2012, 12:04 de Acum ?
dl
Felicitari dl primar Ilie Bolojan si tuturor oradenilor. In ultimii patru ani s-au realizat in Oradea mai mult decat in toate celelalte mandatate la un loc.
Postat 08 Martie 2012, 09:58 de Ionel
jos postacii pedisti si toxici!
Va fi si mai verde de la anul, cand primarul va rezolva problema cet-ului. Asta dupa ce de peste 20 de ani nici unul dintre primari n-a facut-o. Si paradoxal nici n-au fost injurati. Acum insa,sar toti imbecilii in necunostinta de cauza si se urla contra modernizarii cet-ului. Totusi, cat de bou respectiv nemernic trebuie sa fii sa injuri tot ce face bine primarul asta pentru comunitate?
Postat 08 Martie 2012, 09:14 de man
felicitari
Felicitari domnule primar Ilie Bolojan. In sfarsit se vorbeste si despre Oradea prin Romania. Continuati cu ceea ce ati inceput.
Postat 08 Martie 2012, 09:07 de oradean
Apa de ploaie
Cred ca la Oradea se bea cea mai multa apa de ploaie din sticle verzi si atunci cei ce o imbuteliaza si-au zis sa ne dea un premiu...
Postat 08 Martie 2012, 08:41 de BOWL
Misto
Asta-i un premiu la misto ? Pentru ca daca este asa , e conform realitatii !
Postat 08 Martie 2012, 07:21 de marian
NU VA AMAGITI.
Nu va amagiti cu o hatrie valabila un an . Oradea e VERD$E fiind plina de buruieni VERZI.
Postat 08 Martie 2012, 06:03 de IOAN
CEL MAI FRUMOS CADOU DE 8 MARTIE!!!
ORADEA MERITA ACEST PREMIU! FELICITARI DOMNULE PRIMAR ILIE BOLOJAN, FELICITARI ORADENILOR! LA MULTI TUTUROR ORADENCELOR! CEL MAI FRUMOS CADOU DE 8 MARTIE!!!
Postat 08 Martie 2012, 06:03 de Oradeanca
Felicitari inițiatorilor!
Bravo Daniela DEMETER!
Postat 08 Martie 2012, 00:38 de Zamnfir
Drujba Imparat
Numai în România şi numai în zilele noastre Drujbă-Împărat putea fi numit Verde-Împărat... Cît mai multe succesuri, Împărate, pînă nu mai rămîne om şi pom în picioare! Atunci vei fi cel mai modern, mai luminat şi mai verde din univers!
Postat 07 Martie 2012, 22:37 de Feder
:-)
Numa' Rozi e in rosu.... piroska...hahaha
Postat 07 Martie 2012, 22:30 de joai istenem
da
Bravo primariei si CET-ului pentru cenusa "verde" servita zilnic.
Postat 07 Martie 2012, 20:56 de e3u
Felicitari!
Felicitari dlui primar si daca doreste continuarea acestui proiect o vizita in orasul Vitoria (Spania) ar fi de bun augur pentru ca Oradea sa devina cu adevarat un oras ECO. Inca o data felicitari dle Bolojan!
Postat 07 Martie 2012, 20:54 de mihai
bravoooo
se vad roadele muncii dlui Bolojan :)
Postat 07 Martie 2012, 19:40 de transportinoradea.ro
.
sunt fericit ca sunt Oradean
Postat 07 Martie 2012, 18:55 de David
bravo oradea
Bravo Oradea, bravo tuturor celor care s-au implicat, bravo tuturor oradenilor si bihorenilor!!!:D
Postat 07 Martie 2012, 18:39 de ionutz
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON