URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2019, 16:21

Oradea a primit trofeul "Mărul de Aur" din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FOTO) 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), Tijani Haddad, i-a înmânat, sâmbătă, la Cetate, trofeul "Mărul de Aur" directorului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, Mihai Jurca, pentru atractivitatea turistică a Oradiei, devenită o destinaţie de city break pentru români şi nu numai. 

În discursul său, Tijani Haddad a subliniat felul în care s-a dezvoltat Oradea şi cât este de primitoare cu turiştii. El a mai spus că turismul nu este doar un pilon al economiei în orice zonă, ci promovează şi un mesaj "de prietenie şi pace". 

După speech, preşedintele FIJET i-a înmânat trofeul "Mărul de Aur" lui Mihai Jurca, acesta din urmă amintind că a fost un efort de circa 10 ani pentru a tranforma oraşul într-un turistic şi că la această tranformare au contribuit mai mulţi factori, în special cele circa 500 milioane de euro, bani europeni atraşi de municipalitate. 

Totodată, el a mulţumit ADP Oradea, care administrează Aquapark-ul şi Grădina Zoologică, precum şi marilor hotelieri locali, cum ar fi Ramada şi DoubleTree by Hilton, pentru atenţia lor faţă de turişti. 

La ceremonia acordării trofeului au asistat şi câţiva jurnalişti membri FIJET din România şi alte ţări, precum Croaţia, Franţa, Italia şi Serbia. Aceştia, alături de mai mulţi membri din conducerea Federaţiei, vor vizita timp de câteva zile Oradea şi judeţul Bihor.

Candidatura oraşului Oradea pentru "Mărul de Aur" a fost anunţată şi susţinută de Clubul Presei de Turism FIJET România la Congresul FIJET organizat la sfârşitul anului trecut la Marrakech, în Maroc, decizia fiind luată, după analizarea dosarului de candidatură, de Comiterul Executiv al FIJET, în luna martie a acestui an.

Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusă pentru a se alătura galeriei de destinaţii din întreaga lume, premiate cu Mărul de Aur, este atractivitatea sa turistică.

Un argument în sprijinul acestei afirmaţii este faptul că, după ani de campanii de promovare, dublate de o creştere calitativă a industriei ospitalităţii din Oradea, numărul vizitatorilor l-a depăşit anul trecut pe cel al locuitorilor. Tot în dosarul de candidatură a fost subliniat faptul că, în ultimii 10 ani, Oradea a redevenit o "bijuterie arhitecturală".

Trofeul "Mărul de Aur" acordat Oradiei ar putea contribui la creşterea vizibilităţii internaţionale, prin modul în care Oradea va fi promovată de către jurnaliştii membri FIJET.

Începând din anul 1970, FIJET a acordat 68 de "Mere de Aur". Trofeul "Mărul de Aur", care va ajunge în curând la Oradea, este al 6-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air şi municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
excalibur, CrisDumi, oradeanbihior
Nu ziceți nimic?
Postat 16 Iunie 2019, 12:00 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON