URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2012, 13:45

Oamenii lui Tokes acuză 12 primari UDMR de obstrucţionarea campaniei electorale a PPMT

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, doi dintre liderii PPMT Bihor au dat publicităţii câteva dovezi ale modului în care UDMR le obstrucţionează campania electorală. Este vorba despre înregistrări audio şi fotografii luate în comune din nordul judeţului, conduse de primari udemerişti.

"Suntem revoltaţi de faptul că în 12 localităţi din comune din nordul Bihorului primarii UDMR au refuzat să ne închirieze sălile caselor de cultură, care sunt imobile construite din bani publici", a spus Csomortanyi Istvan, secretarul general al PPMT Bihor, arătând că este vorba despre comunele Cetariu, Roşiori, Sălard, Sâniob, Cherechiu, Viişoara, Tăuteu, Abrămuţ şi Şimian. Potrivit acestuia, motivele invocate de edili sunt aberante, cum că aceste imobile sunt închiriate pe toată perioada campaniei electorale.

Csomortanyi a mai declarat că în două cazuri li s-a spus verde-n faţă că nu au ce căuta în comună, ba chiar ar fi fost ameninţaţi fizic. "La Abrămuţ, primarul Bărcui Barna mi-a spus că dacă mă prindea în noaptea alegerilor locale, în care eram la secţia de votare din Petreu, chiar dacă risca puşcăria mă bătea. Mi-a mai spus să le transmit şi lui Szilagyi Zsolt şi lui Tokes Laszlo că nu avem ce căuta în comuna lui, că ne urăşte ca şi pe nişte rahaţi", a spus Csomortanyi.

Un alt caz de refuz categoric şi neargumentat s-a petrecut la Şimian, unde primarul Balazsi Iosif a spus că pur şi simpu nu vrea să le închirieze casa de cultură a comunei şi i-a expediat pe pepemetişti din primărie. Pentru a-şi susţine acuzaţiile, Csomortanyi Istvan a făcut publice înregistrări audio ale discuţiilor purtate cu cei doi primari din Abrămuţ şi Şimian, făcute fără ştirea acestora.

Discuţiile, datând din urmă cu două săptămâni, au fost purtate în limba maghiară dar liderul PPMT le-a tradus presei româneşti. "Noi nu dorim decât să ne expunem ideile într-un cadru civilizat, însă aceşti primari de coloratură UDMR au comis abuzuri obstrucţionându-ne dreptul de a beneficia de o clădire de utilitate publică", a acuzat Csomortanyi Istvan.

PPMT a depus luni, 26 noiembrie, o plângere la Prefectura Bihor, cerând sprijin pentru sancţionarea acestor abuzuri. Csomortanyi a mai spus că în data de 1 decembrie reprezentanţi ai partidului vor protesta în faţa casei de cultură din satul Şilindru, unde de asemenea li s-a refuzat dreptul de a folosi imobilul pentru o întâlnire cu electoratul, programată pentru această dată.

Csomortanyi a ţinut să precizeze faptul că în niciuna dintre comunele conduse de primari de altă coloratură politică decât UDMR nu au avut probleme în organizarea întâlnirilor cu alegătorii şi nu li s-au pus beţe în roate la închirierea caselor de cultură.

Prezent la conferinţa de presă, liderul PPMT Oradea, Kristofi Kristof, a adus alte dovezi ale modului în care sunt trataţi în unele localităţi din fieful UDMR, prezentând mai multe fotografii cu afişe electorale ale PPMT vandalizate, în vreme ce cele ale Uniunii erau neatinse. "Aşa ştie UDMR să respecte regulile unei lupte corecte de idei şi principii", a spus politicianul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
WTF!
Eu zic sa-i dati in judecata, dar nu aci, ci la Washington, Bruxelles sau Haga, poate va repereaza aia onoarea pierduta!
Postat 28 Noiembrie 2012, 14:25 de George Bush sr.
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON