URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2023, 12:16

„O veste-am adus!”. Concert de Crăciun cu Aurelian Temișan, la Oradea

„O veste-am adus!”. Concert de Crăciun cu Aurelian Temișan, la Oradea Foto arhivă / BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sub genericul „O veste-am adus!”, asociaţia orădeană Enjoy Music în colaborare cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea organizează patru concerte de Crăciun în Bihor, Sălaj şi Satu Mare. La Oradea va urca pe scenă Aurelian Temişan.

Primul eveniment va avea loc joi, 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Biserica greco-catolică Sântul Apostol Andrei din oraşul Carei, judeţul Satu Mare. În faţa publicului vor cânta corul şi grupul de elevi al şcolii Enjoy Music, precum și Ovidiu Lazăr şi Roxana Mureşan.

Următorul concert este programat la Oradea o săptămână mai târziu, pe 7 decembrie, unde invitat special va fi Aurelian Temişan. Alături de el, la mănăstirea greco-catolică Maica Domnului din oraş, vor cânta Ovidiu Lazăr şi Roxana Mureşan.

Cel de-al treilea eveniment este anunţat pentru sâmbătă, 9 decembrie, la biserica greco-catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Marghita. Aici vor colinda, din nou, corul şi grupul de elevi al şcolii Enjoy Music, alături de Ovidiu Lazăr şi Roxana Mureşan.

Ultimul eveniment, programat pentru duminică, 10 decembrie, va avea loc la biserica greco-catolică Sfânta Treime din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj. Invitaţi să cânte vor fi, printre alţii, grupul Ad Libitum Voices, Ovidiu Lazăr, Roxana Mureşan sau Robert Szeredai. 

„Cu inimile pline de speranţă, Enjoy Music vă aşteaptă să participaţi la aceste seri deosebite, pentru a împărtăşi emoţia şi bucuria Naşterii Domnului într-un spirit de comuniune şi sărbătoare! Împreună, vom celebra prin cânt şi bucurie, aducând laude Celui care s-a născut pentru noi”, au transmis reprezentanţii episcopiei, printr-un comunicat de presă.

În cadrul celor patru concerte sunt invitaţi să cânte şi elevii şi profesorii Enjoy Music: Lorena Terec, Karina Raţiu, Ziana Pop, Teodora Pop, Cristina Felappi, Amanda Borsi, Paula Popa, Hanna Herczegh, Alexia Bologa, Oana Cioflan, Alexia Raduti, Lorelei Paltin, Maia Vesa, Buta Syria, Giorgia Grec, Bogdan Sarac, Alexandru Cupşa, Mara Iaz, Ilinca Pleş, Ayssa Caba, Bogdan Nechifor, Alessia Popa, Robert Szeredai, Christina Pantea, Rebeca Moje şi Natalia Bendre.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON