URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2012, 18:33

O treime din elevii bihoreni au luat note sub 5 la Evaluarea Naţională

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a afişat, vineri după-amiază, pe site-ul propriu, notele obţinute de elevii bihoreni la examenele din cadrul Evaluării Naţionale, precum şi o statistică a acestor note.

Astfel, din cei 4.996 de elevi care au susţinut toate probele, cea mai mare parte, mai precis 1.548 de elevi (32%) au picat examenul, având o medie generală între 1 şi 4.99. Totodată 792 de elevi (adică 16%) au media între 5 şi 5.99, 851 (18%) între 6 şi 6.99, 766 între 7 şi 7.99 (16%), iar 554 (11%) au media între 8 şi 8.99.

Medii între 9 şi 9.99 au doar 323 de elevi (7%), în timp ce media 10 au obţinut-o doar 9 elevi bihoreni: Fainarea Diana de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Haragoş Alexandra-Elena de la Şcoala cu clasele I-VIII Dacia, Morar Maximilian-David de la Liceul Teologic Baptist Emanuel, Cozac Cecilia Flavia Andrada şi Gui Andreea Maria de la Şcoala cu clasele I-VIII Constantin Şerban Aleşd, Banciu Ioana Patricia şi Paulas Corina Maria de la Şcoala cu clasele I-VIII Miron Pompiliu Ştei, Spoială Andreea-Cristina de la Şcoala cu clasele I-VIII Oltea Doamna şi Sabău Daniela Rebeca de la Şcoala cu clasele I-VIII Tulca.

Potrivit statisticilor IŞJ Bihor, la examenul de Limba şi Literatura Română, 1.184 de elevi au luat note între 1 şi 4.99, 593 între 5 şi 5.99, 680 între 6 şi 6.99, 860 între 7 şi 7.99, 901 între 8 şi 8.99, 634 între 9 şi 9.99 şi 24 de elevi au luat nota 10.

La Limba Maternă, ponderea cea mai mare a notelor este între 8 şi 8.99, note luate de 249 de elevi din totalul de 1.116 de candidaţi care au susţinut această probă. La acelaşi examen, 85 de elevi au luat note între 1 şi 4.99, 122 între 5 şi 5.99, tot atâţia între 6 şi 6.99, 188 între 7 şi 7.99, iar 186 între 9 şi 9.99. 12 elevi au obţinut nota maximă la examenul de limbă maternă.

La matematică, situaţia e şi mai drastică. Din cei 4.996 de elevi, aproape jumătate au picat acest examen, mai precis 2.357. Note între 5 şi 5.99 au obţinut 738 de şcolari, între 6 şi 6.99 644 elevi, între 7 şi 7.99 un număr de 401 elevi, în timp ce alţi 372 au luat note între 8 şi 8.99, iar 258 de elevi între 9 şi 9.99. Culmea, însă, examenul de matematică a fost şi cel la care s-au înregistrat cele mai multe note de 10, mai precis 82.

Prima repartizare computerizată a elevilor în licee se va desfăşura pe 14 iulie, urmând să mai aibă loc ulterior încă două repartizări, astfel încât toţi absolvenţii de gimnaziu să fie înscrişi la un liceu. Conform metodologiei, repartizarea se face în funcţie de media obţinută la Evaluarea Naţională, astfel că cei care au obţinut medii mici vor ocupa locurile nedorite de cei cu medii mari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
altii pierduti
Nimanui nu ii mai pasa de educatie munceste orbeste cat mai mult (ori fura car mai mult) ca sa cheltuiesti cat mai mult asta ii principala strategie. Cei mai multi vor sa stoarca banii dupa parinti sa se distreze in speranta ca atunci cand ajung majori vor avea viata mai buna sa daca nu macar sa stie ca s-au distrat pana atunci.Pacat ca nu se sesizeaza nimeni ca pierdem principala resursa:cea umana inca din scoli.Dar probabil asta ii si scopul si pierdem orice speranta in viitor.Educatie e moarta! si elevii pierduti! :|
Postat 30 Iunie 2012, 23:54 de doggy_c
altii pierduti
Educatia e moarta nu se aloca fonduri necesare, se prefera taierea din fondurile edacatiei.Presedintele spune ca scoala romaneasca scoate prosti.Suntem condusi de tot felul de impostori pana si copilu de clasa a VIII-a isi da seama cat e de rau si ca nu are nici un viitor daca invata asa ca nu are nici un rost.Majoritatea au de gand sa fie muncitori necalificati prin strainatate.Pe profesori nu ii intereseaza decat orele in particular unde le face tema pt scoala nu exercitii in plus pentru aprofundare sau intelegere. Ultimele generatii de profi(mare parte) au obtinut note rusinoase la titularizare deci sunt cam incompetenti.Parintii sunt niste obositi care lucreaza pana le sare ochii si nu au habar ce e in capul odraslelor. Cat despre cei cu stare financiara buna aia le asigura tot, probabil ca deja au locuinte pe numele copiilor masinile bengoase le primesc la majorat o data cu ceva firma sau afacere
Postat 30 Iunie 2012, 23:45 de doggy_c
altii pierduti
Ce va asteptati la rezultate mai bune,parerea mea e ca sunt foarte bune pentru conditiile care le sunt oferite atat educational cat si social.Din pacate pentru ei nu prea au un viitor in tara poate inafara ca si sluga in alta tara; dar poate e mai bine asa sluga in alta tara decat sluga in propria ta tara.... Ar trebui totusi sa invete o limba straina sau mai bine limba tarii in care se vor duce la munca...
Postat 30 Iunie 2012, 23:37 de doggy_c
DOCTORATELE SUNT DE VINA!
Cum sa fie copiii invatati bine cand profesorii isi iau titlurile prin plagiat? Asa cum se dau testele nationale pentru intrarea la liceu, asa ar trebui sa se dea si doctoratele(titlurile) de tot felul.
Postat 29 Iunie 2012, 22:57 de ALINA
copii
Oare , cand vom mai avea si noi profesori ,care sa se mandreasca cu propriile rezultate { a elevilor ],NU CU IESIREA IN STRADA ,SI CERAND SALARII,Ce salarii mai vor si in vacanta,cand in vacanta sunt tot anul,dovada sunt rezultatele.
Postat 29 Iunie 2012, 22:26 de ioan
PACAT
Generatiile de elevi sunt mai slabe pe an ce trece, trebuie tras un semnal de alarma, ca e timpul sa se inceteze cu hotiile si sa ne pese de tara in care traim. Copii nostri... sunt viitorul nostru.
Postat 29 Iunie 2012, 19:14 de 401
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON