URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2012, 15:52

Motociclist grav accidentat în Parcul Ţăranilor de un şofer neatent (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi, în jurul orei 13.30, în Parcul Ţăranilor a avut loc un grav accident rutier. Un motociclist a fost acroşat de un şofer neatent, care nu i-a acordat prioritate de trecere. Victima este internată la Spitalul Judeţean şi este încă în sala de operaţie.

Autorul accidentului este sexagenarul L.I. din Oradea, care la momentul producerii coliziunii s-a aflat la volanul unei Dacii Solenza. Şoferul circula dinspre strada Mircea Eliade şi intenţiona să intre pe şoseaua prioritară, Ştefan Zweig.

La intersecţia cu Ştefan Zweig, şoferul a ieşit în trafic fără să se asigure şi a surprins un motociclist care tocmai atunci traversa intersecţia. Motocicleta a fost izbită din plin, iar conducătorul acesteia proiectat pe asfalt. Victima este un tânăr de 20 de ani, B.P.M. din Oradea.

Conducătorul auto a declarat poliţiştilor sosiţi la faţa locului că s-a asigurat cât a putut, dar nu l-a observat pe motociclist, din cauza autoturismelor parcate vizavi de Registrul Comerţului. "Erau multe maşini parcate la colţ şi nu se vedea nimic de ele", a spus omul, arătând cum, între timp, toate autoturismele dispăruseră din zonă.

"După primele cercetări de la faţa locului, vinovat pare a fi conducătorul auto care nu a respectat semnificaţia indicatorului "Cedează Trecerea!". Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului", a declarat pentru BIHOREANUL Traian Marnea, comisar şef în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Bihor, care a instrumentat cazul la locul producerii accidentului.

Poliţiştii au confirmat că şoferul maşinii a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat că nu consumase băuturi alcoolice.

Motociclistul a suferit multiple leziuni, inclusiv la nivelul organelor interne, şi în primele minute de după accident era inconştient. Echipajul SMURD sosit la faţa locului l-a ridicat pe o targă şi apoi i-a acordat circa un sfert de oră îngrijiri la locul accidentului, în incinta autospecialei.

"Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de către un echipaj SMURD, cu diagnisticul de abdomen acut traumatic. În urma leziunilor suferite, a fost dus de urgenţă în sala de operaţie", a declarat doctorul Adriana Bălan din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului.

În jurul orei 15.30, tânărul nu ieşise încă din operaţie iar medicii nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ghici,ghicitoarea mea
Ala care a inchiriat cladirea sediului comertului e un prosper om politic oradean . Ia interesati-va !
Postat 02 Noiembrie 2012, 00:18 de Rudi
RIDICATI MASINILE CELOR DE LA SEDIUL COMERTULUI!
Aia cu parcarile sa le ridice masinile celor de la sediul comertului ! Asa ceva nu se poate ,ziua acol nu te poti asigura trebuie sa iesi pana in mijlocul drumului ,nu e de mirare ca s-a intamplat,stau in zona iar ziua prefer sa intru sau sa ies pe alta straduta decat sa ma chiorasc daca vine vreunu de pe stefan zweig !
Postat 02 Noiembrie 2012, 00:06 de Pandele
Aparate Mos
daca nu erau masini parcate in zona nu scriam acest comentariu.
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:31 de Troaici
Nu se iau masuri!
Mai ales dimineata, e un cosmar sa virezi sau sa traversezi prin acea intersectie! Stau la doi pasi de intersectie si trec de cel putin 3-4 ori prin ea.Nu ai nici cea mai mica vizibilitate chiar daca ies cu botul masinii mult spre mijlocul intersectiei ma rog la cel de sus sa nu vina vreunu cu viteza. Politia ROMANA ar trebui sa ieie MASURI si sa interzica prin orice mijloace parcarea masinilor in acea zona. Iar tu domnule Sorin Sotoc nu fa pe nimeni neatent pentru ca nu stii cum sta treaba in acea zona si vorbesti cam mult fara tine, Mai mult ca sigur motociclistu avea viteza!
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:27 de Unu
nu tocmai asa s-a intamplat
Masina a oprit sa se asigure, motociclistul a intrat in plin in masina, nu invers, dovada este locul impactului, ciudat este faptul ca in poze am vazut ca au disparut ca prin farmec, pana sa vina politia, masinile parcate din cauza carora nu a avut vizibilitate. Multa sanatate baiatului. Oare nu trebuia reglementata cumva de catre primarie si politie zona de parcare interzisa? Afirmatia unora din aceasta categorie ca:"Daca e sa se intample, se intampla", nu tine de cald....
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:09 de cetatean
Gibonule, esti multumit ?
Primaria, prin politia locala, e vinovata ! E jale sa traversezi Parcul taranilor peste St. Zweig. La un colt e registrul comertului si e plin de masini, din doua benzi largi (St. Zweig), iti ramane loc cat o alee prapadita. Ala care a inchiriat cladirea registrului n-a asigurat spatiu de parcare, are el ceva dar poti parca doar masini off road, asa de ,,amenajat'' e locul. Plus ca politia rutiera sau jnapanii astia de la locala nu-i tulbura afacerile, poti stationa oriunde, nu risti nicio sanctiune. Pe partea cealalta este Carbenta (piese auto), acolo iar e jale, full de masini. Si colac peste pupaza, zona este poligonul scolilor de soferi, fiind chiar si ,,punct'' de plecare pe traseu la examinare, proba practica. Niciun sofer nu vrea sa faca 20/30 de m pe jos, toti parcheaza la gramada in intersectii si nimeni nu ia masuri. Deunazi rer a lasat un container/bena pe sosea (!!!!!!), St. Zweig, a stat vreo doua zile, fara lumini, intr-un loc intunecos noroc ca nu s-a intamplat o tragedie... E bine, maimutoiule ?
Postat 01 Noiembrie 2012, 16:27 de .
Era de asteptat sa se intample
Este o intersectie aglomerata si lipsita de VIZILBILITATE datorita masinilor parcate in jurul Registrului Comertului. Cand te asiguri, trebuie sa iesi pana in mijlocul intersectiei si sa te rogi sa nu te "plesneasca" cineva intre timp. Cate masini parcate neregulamentar s-au verificat cu aceasta ocazie? Sanatate motociclistului!
Postat 01 Noiembrie 2012, 16:21 de sofer din zona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON