URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Decembrie 2019, 13:36

"Moşule, eşti magic?" Moș Crăciun a sosit cu trenul în Oradea, a împărţit daruri şi s-a plimbat cu autobuzul turistic (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost forfotă, sâmbătă dimineaţă, în Gara din Oradea. Sute de copii, părinţi şi bunici s-au strâns ca în fiecare an să-l vadă pe Moş Crăciun care a venit de la Polul Nord şi a ajuns în Oradea cu trenul pentru a le aduce cadouri.

Pentru prima dată, moşul a ales să se plimbe prin oraş cu autobuzul turistic, împodobit de sărbători, şi a luat cu el şi 20 de copii voioşi. Una dintre fetiţele care l-au aşteptat la Gară l-a întrebat dacă este magic. 

800 de copii

Moşul de la Polul Nord a poposit în Oradea în jurul orei 10, pe peronul 1 al gării, în uralele micuţilor care fie îşi ţineau de mână părinţii şi bunicii, fie stăteau pe umerii tăticilor.

Moşul cel bun a ajuns în Oradea la invitaţia Primăriei şi a adus cu el o mulţime de pachete cu dulciuri şi biscuiţi. "Aţi fost cuminţi, dragii moşului?", i-a întrebat vestitul bătrânel. Tot el le-a mai spus că îi va vizita şi anul viitor dacă vor învăţa bine şi îi vor asculta pe părinţi. 

Apoi, fiecare copil s-a dus pe rând la Moşul pentru a-l îmbrăţişa şi a-şi primi cadoul. În total, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, au fost împărţite circa 800 de cadouri la Gară.

Cu autobuzul 

În premieră în acest an, Moş Crăciun a ales să nu mai meargă prin oraş cu caleaşca cu armăsari negri, ci cu un autobuz turistic decorat cu podoabe de sărbători, în care se auzeau colinde. Copii şi părinţii lor au putut să se alăture moşului, astfel că în autobuz s-au adunat 20 de copii şi câteva mame şi tătici. 

Moş Crăciun a ales să stea lângă Alexandra (foto), o fetiţă de 8 ani, care nu s-a emoţionat, ba chiar i-a pus multe întrebări. "Moşule, eşti magic?", l-a întrebat fetiţa, iar acesta i-a răspuns afirmativ. Micuţa l-a mai întrebat şi de ce nu este zăpadă, iar moşul a asigurat-o că în curând va sosi renul Rudolf şi va aduce el puţină zăpadă de la Polul frigului. "Dar unde e acum?", a întrebat micuţa curioasă. "E pe drum, să mă anunţi dacă îl vezi pe aici", i-a răspuns moşul. 

Autobuzul a urmat traseul Gara Oradea, strada Olimpiadei, Bulevardul Decebal, sensul giratoriu Biserica Emanuel, strada Tudor Vladimirescu şi Piaţa Unirii, unde a salutat şi le-a strigat "Sărbători fericite" şi "Ho, ho, ho!" tuturor trecătorilor.

Moşul, un magnet

Când a ajuns în Piaţa Unirii doar doi copii se ţineau după el, dar în scurt timp, asemenea unui magnet, moşul a mai adunat încă vreo 10 care l-au însoţit până la căsuţă. 

Acolo, l-au mai aşteptat încă 100 de copiii care au stat cuminţi la rând. "Să ştiţi că ne mai vedem şi în ajunul Crăciunului dragii mei, atunci vă voi aduce şi mai multe cadouri", le-a spus moşul cel darnic.

Anul acesta Primăria Oradea a pregătit 1.200 de cadouri pentru cei mici. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ciudat
Mosu' asta tot vine. Ba cu avionul la aeroport, ba cu trenu' la gara. Ba cu autobusul in centru. Sa se hotarasca odata de cate ori vine si cu ce vine. Copii s-au zapacit nu mai stiu unde sa fuga si pe care sa-l creada.
Postat 21 Decembrie 2019, 15:57 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON